Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ολιγωρεί η κυβέρνηση στο αίτημα κινήτρων των επιχειρήσεων της Θράκης  

Ολιγωρεί η κυβέρνηση στο αίτημα κινήτρων των επιχειρήσεων της Θράκης  

0

Έχουν έτοιμη αιτιολογική έκθεση για να διεκδικήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατ΄ εξαίρεση ενισχύσεις και ζητούν διαμεσολάβηση του υπουργείου για να την παρουσιάσουν

 

Αλλά «Φωνή βοώντος» από την κυβέρνηση επί έναν χρόνο! Στα συρτάρια του υπουργείου και η αιτιολογική έκθεση των επιμελητηρίων της Θράκης

 

Κωφεύει έναν χρόνο και πλέον η κυβέρνηση και δη το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο αίτημα που κατέθεσαν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Θράκης, δικαιούχοι της επιδότησης κόστους εργασίας 12% που καταργήθηκε με τον νόμο Σταθάκη το 2015. Το αίτημα δεν αφορά κάποια ρουσφετολογικού χαρακτήρα κίνητρα αλλά τη διαμεσολάβηση του υπουργείου για ένα …ραντεβού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Έχουν έτοιμη αιτιολογική έκθεση για να διεκδικήσουν κατ΄ εξαίρεση ενισχύσεις αλλά «φωνή βοώντος» από την κυβέρνηση

Όπως αναφέρει στο «Ε» ο δικηγόρος της Ξάνθης και νομικός σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων κ. Σωκράτης Ξυνίδης, οι επιχειρήσεις της Θράκης ζητούν το ραντεβού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να παρουσιάσουν οι νομικοί τους την αιτιολογική έκθεση που έχουν εκπονήσει σε συνεργασία με ευρωπαϊκά νομικά γραφεία διεκδικώντας την υπαγωγή τους στην ομάδα που παρέχονται κατ’ εξαίρεσιν ενισχύσεις σε μειονεκτικές περιοχές όπως η δική μας Όπως σημείωσε ο κ. Ξυνίδης υπάρχει άριστη τεκμηρίωση και ότι χρήση αυτών των ενισχύσεων κάνουν πολλές περιφέρειας της Ευρώπης ακόμη και της Γερμανίας. Αυτό που απαιτείται είναι η σωστή τεκμηρίωση και αιτιολόγηση καθώς και η διαπραγμάτευση με την στήριξη της ελληνικής πολιτείας και όπως υπογράμμισε ο κ. Ξυνίδης η αιτιολογική έκθεση είναι ένα καλό εργαλείο για να πειστεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού ωστόσο η στήριξη της κυβέρνησης τίθεται υπό αίρεση καθώς έναν χρόνο τώρα ολιγωρεί στο να μεσολαβήσει για μια συνάντηση γεγονός που ο κ. Ξυνίδης το αποδίδει σε μια στάση και φιλοσοφία… επαρχιωτισμού που διέπει την λειτουργία της κυβέρνησης στα Ευρωπαϊκά όργανα αλλά και στον αρνητισμό που έχει επιδείξει σ’ ότι αφορά την ώθηση της επιχειρηματικότητας, ως ιδεοληπτικό κατάλοιπο του αριστερού παρελθόντος της.

Στα συρτάρια του υπουργείου και η αιτιολογική έκθεση των επιμελητηρίων της Θράκης

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει στα συρτάρια του έναν και πλέον χρόνο επίσης και μια άλλη αιτιολογική έκθεση, αυτή που ζήτησε από τα Επιμελητήρια ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η έκθεση έγινε, πληρώθηκε με λεφτά των Επιμελητηρίων της Θράκης, εστάλη στο υπουργείο και παρά τις επίμονες κρούσεις από τους προέδρους των Επιμελητηρίων να συναντηθούν με τον υπουργό κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έγινε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…