Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν. Ανταμπούφης: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι … η κακιά η ώρα

Ν. Ανταμπούφης: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι … η κακιά η ώρα

0

Οι «Πολίτες για την Ξάνθη» τοποθετούνται για το ατύχημα του 8χρονου στην παιδική χαρά της Κυψέλης και την ευθύνη της δημοτικής αρχής

Με δημόσια τοποθέτησή του ο Νίκος Ανταμπούφης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» τοποθετείται σχετικά με την ασφάλεια της προσβασιμότητας των παιδικών χαρών, που πρόσφατα πιστοποιήθηκαν, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 8χρονου αγοριού. Ο κ. Ανταμπούφης στηλιτεύει ιδιαίτερα τη συμμετοχή του ίδιου του σημερινού δημάρχου και στην συμπολίτευση της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, απαντώντας έμμεσα στο ζήτημα της απόδοσης ευθυνών, ενώ ασκεί κριτική για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το πρόσφατο ατύχημα. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Ακόμη μία φορά μας απασχόλησαν με τρόπο αρνητικό οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης. Ο λόγος για την παιδική χαρά του συνοικισμού της Κυψέλης και το σοβαρό ατύχημα που προκλήθηκε μετά την πτώση της μεταλλικής πόρτας της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού. Ακόμη μία φορά η αστοχία δημοτικών εγκαταστάσεων έγινε αιτία ατυχήματος, όπως παλιότερα στο κολυμβητήριο.

Μάταια περιμέναμε από τη Δημοτική Αρχή κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, κάποια πληροφόρηση για την υγεία του παιδιού, κάποια εξήγηση για τις αιτίες του ατυχήματος. Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, ως να μην έγινε και τίποτε άλλο άξιο λόγου, εξακολουθεί να διαφημίζει ακόμη και τώρα τις ασφαλτοστρώσεις του και τον κ. Δήμαρχο,.

Όμως, επειδή έχει αρχίσει η διαρροή  «επιχειρημάτων» του τύπου: Εμείς φτιάξαμε τα παιχνίδια και άλλος δήμαρχος παρέλαβε την περίφραξη, να δούμε ποιοι υπάλληλοι και ποιες εταιρίες είναι υπεύθυνοι για τις άδειες και τις παραλαβές κλπ, θέλουμε ευθέως να δηλώσουμε ότι:

α) Την κύρια ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή. Όταν όλες οι επιτυχίες του Δήμου πιστώνονται στον κ. Δήμαρχο, ας είναι έτοιμος να χρεωθεί και τις ευθύνες που απορρέουν από τις αποτυχίες. Είναι καιρός να σταματήσει ο κ. Δήμαρχος να μετακυλύει τις ευθύνες σε υπάλληλους ή άλλους αιρετούς όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Επιτέλους, όταν ο κ. Στυλιανίδης ήταν δήμαρχος, ο ίδιος δεν βρισκόταν αλλού. Ήταν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και στήριζε όλες τις αποφάσεις του Δήμου.

β) Το πρόβλημα που εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη παιδική χαρά ήταν γνωστό και απασχόλησε τον Δήμο και παλιότερα. Τι έγινε (ή τι δεν έγινε) και φτάσαμε στο συγκεκριμένο ατύχημα; Ας μη βιαστεί ο κ. δήμαρχος να επαναλάβει τα γνωστά περί βανδαλισμών από αγνώστους. Πρόκειται πλέον για μια βολική δικαιολογία.

γ) Οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης εκτός από ασφαλή παιχνίδια πρέπει να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί ο κ. δήμαρχος να βεβαιώσει σήμερα κάτι ανάλογο;

Ακούσαμε, κατά καιρούς, πολλούς αυτοεπαίνους από τη Δημοτική Αρχή για τις παιδικές χαρές του δήμου μας. Μήπως είναι ώρα να ακουστεί και κανένα συγγνώμη για την αμέλεια και την προχειρότητα;  Καλό καλοκαίρι κ. Δήμαρχε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους «Συμμετέχω» απορρόφησε ο συνδυασμός του Μανώλη Τσέπελη

Άλλοι 15 υποψήφιοι για το συνδυασμό «Δύναμη για το Αύριο». Ανάμεσά τους Μπαντάκ, Μπούτος, …