Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπάζα, οικοδομικά υλικά, ξύλα, γυψοσανίδες, ροκανίδια

Μπάζα, οικοδομικά υλικά, ξύλα, γυψοσανίδες, ροκανίδια

0

Υποβάθμιση από σωρούς σκουπιδιών

Λίγο μετά το Εθνικό Στάδιο στο δρόμο προς τη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής. Ευθύνες ιδιωτών και μόνον που θα πρέπει να τιμωρηθούν

 Η μαρτυρία των φωτογραφιών είναι μοναδική. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ατομική, προσωπική ευθύνη έναντι του περιβάλλοντος που ζει και λειτουργεί. Πέντε αδιάψευστες φωτογραφίες από «πέταμα» σκουπιδιών βιοτεχνικής δραστηριότητας λίγα μέτρα μετά το γήπεδο της Ασπίδας, στο Συνοικισμό Γυμναστηρίου, το δρόμο που οδηγεί στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου (βιβλιοθήκη κλπ).

Λοιπόν, τα σκουπίδια είναι διάφορα. Ανάμεσά τους μπάζα οικοδομικά, γυψοσανίδες, κλαδιά δέντρων και ροκανίδια από βιοτεχνία μαραγκού.

Το συγκλονιστικό της όλης ιστορίας της απόθεσης σκουπιδιών κάθε μορφής είναι ότι βρέθηκε αποδεικτικό-παραστατικό που φανερώνει το όνομα του δράστη (!) ο οποίος μάλιστα έχει ξυλουργείο στην περιοχή.

Έκανε την αρχή λοιπόν αυτός και όπως ήταν επόμενο, ακολούθησαν κι άλλοι αργότερα ν’ αποθέτουν τα δικά τους σκουπίδια. Εύκολα, γρήγορα και δωρεάν πέταμα μπαζών.

Και για να δώσουμε το ακριβές στίγμα της περιοχής, αυτή αναφέρεται ως Πέρα Αμπέλια, όπισθεν Εθνικού Σταδίου (και Σταδίου Ασπίδας).

Εικόνες της Ξάνθης, 21ος αιώνας, ελάχιστα έξω από το Συνοικισμό με κατοικίες, περιοχή με βιοτεχνίες, γκαράζ κλπ. Ο δήμος οφείλει να παρέμβει και να τιμωρήσει τους δράστες που υποβαθμίζουν την περιοχή.

Ένα μέρος των σκουπιδιών-μπαζών
Μπάζα από εργασίες οικοδομικές
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…