Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Η  μοναξιά νίκησε τη «μαγική ζωή» του Παναγιώτη Κιγιτζή

Η  μοναξιά νίκησε τη «μαγική ζωή» του Παναγιώτη Κιγιτζή

0

Έβαλε τέλος στην ζωή του ο Μάγος της Ξάνθης – «Ήμουν ζωηρός… φεύγω ζωηρός πάω να βρω την γυναίκα μου», τα τελευταία του λόγια

 

Το «Ε» στην μνήμη του δημοσιεύει απόσπασμα από το ρεπορτάζ: Η μαγική ζωή του Ξανθιώτη Μάγου Παναγιώτη Κιγιτζή» (φύλλο 19 Απριλίου 2018) όπου διηγείται τη ζωή του

 

Δεν άντεξε την μοναξιά και τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο 95χρονος Ξανθιώτης Παναγιώτης Κιγιτζής, γνωστός ως «Μάγος» και «Γάτος». Έβαλε μόνος του τέλος στην ζωή του τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Ιουλίου μέσα στην αυλή του σπιτιού του στην Νέα Μορσίνη.

«Ήμουν ζωηρός… φεύγω ζωηρός πάω να βρω την γυναίκα μου», τα τελευταία του λόγια

Είναι τα τελευταία λόγια του κυρ Παναγιώτη σε ιδιόχειρο σημείωμά του που βρέθηκε δίπλα του. Πλάισ’ αυτό τα λιγοστά του χρήματα και το ρολόι του… Πήρε την καραμπίνα του που είχε νόμιμα, κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού του, κλείδωσε την πόρτα της αυλής του… στάθηκε στην μέση για να τον δει κάποιος και την έστρεψε πάνω του. Εκεί τον βρήκε διερχόμενος κατά τις 6 και ειδοποίησε την αστυνομία  Ο θάνατος προήλθε από τραυματισμό με καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα τρία τέταρτα νωρίτερα είπε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κιφνίδης που έκανε την νεκροψία αποκλείοντας εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί ωστόσο διενεργούν προανάκριση ενώ προσπαθούν να ειδοποιήσουν και τα παιδιά του που βρίσκονται στο Εξωτερικό.

Η μαγική ζωή του Ξανθιώτη Μάγου Παναγιώτη Κιγιτζή

Ήταν στις 19 Απριλίου 2018  όταν το «Ε» δημοσίευσε το ρεπορτάζ με τίτλο: «Η μαγική ζωή του Ξανθιώτη Μάγου Παναγιώτη Κιγιτζή» την οποία μας την διηγήθηκε ο ίδιος. Παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα στην μνήμη του: «Ο πατέρας μου ήρθε πρόσφυγας με την βοϊδάμαξα από την Ανατολική Θράκη. Ήξερε 5 – 6 ταχυδακτυλουργικά. Εγώ γεννήθηκα το 1923. Από μικρό παιδί μου άρεσε ο χώρος αυτός. Προσπάθησα τα δούλεψα και έβγαλα 200 νούμερα. Μερικά πολύ δύσκολα που τα θαύμαζε όλος ο κόσμος. Είχα αυτοκίνητο και πήγαινα στα πανηγύρια. Όταν έκανα το νούμερο με το κορίτσι και τα μαχαίρια ή το κορμί σε δύο κομμάτια ή την ασώματη κεφαλή  έτρεχαν όλοι να με δουν …Είχα μεγάλη επιτυχία! Δούλεψα και σε θέατρα. Συνεργάστηκα με τον Θανάση Βέγγο, με τον Ζανίνο… Γνώρισα πολλούς ηθοποιούς. Έζησα μια ζωή γεμάτη …Ο κόσμος με θαύμαζε , με ήθελαν, πλήρωναν για να με δουν, με χειροκροτούσαν. Αυτό μ’  έκανε να προσπαθώ να βρω όλο καινούργια νούμερα. Γνώρισα γυναίκες, ταξίδεψα. Πήγα στο Ισραήλ και έκανα ταχυδακτυλουργικά μαθήματα δωρεάν σε σχολεία…. Πέρασα μια ευχάριστη ζωή…», λέει ο κ. Παναγιώτης εκφράζοντας την ικανοποίηση ενός ανθρώπου που ρούφηξε την ζωή.

Τελικά ούτε με την… μαγεία νικιέται η  μοναξιά!

«Καλό Ταξίδι» κυρ Παναγιώτη!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…