Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

0
glyko nektarinia

-1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας

-για το σιρόπι με νεκταρίνια

-2 νεροπότηρα (600ml) νερό

-1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή

-6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια

1 βανίλια

για την κρέμα

-750ml γάλα φρέσκο

-150γρ. ζάχαρη

-3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

-90γρ. κορν φλάουρ

-125γρ. μαργαρίνη

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τη βανίλια, ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει.

  • tourta kardia

    Τούρτα Καρδιά

    για το παντεσπάνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 2 κουτ…
  • Πάστα φλώρα με λεμόνι

    -100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική -150 γρ. σπορέλαιο -Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι -1 αβγ…
  • Ατομικά τσίζκεϊκ- μάφιν

    -250 γρ. μπισκότα digestive -100 γρ. βούτυρο λιωμένο -200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelph…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Αλμυρά παξιμαδάκια

    -520γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -6 αβγά -100γρ. αμύγδ…
  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    -500γρ. φασόλια μαυρομάτικα -400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες -2 ντομάτες ώριμες κο…
  • kokkinolaxano salata

    Σαλάτα ζεστή κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή

    2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο 4 δαμάσκηνα ξερά κομμέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλμυρά παξιμαδάκια

-520γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -6 αβγά -100γρ. αμύγδ…