Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Εμφύλιος» στους συνταξιούχους

«Εμφύλιος» στους συνταξιούχους

0
syntaxiouxoi-empros

Τα σωματεία ΟΑΕΕ και Δημοσίου Ξάνθης καταγγέλλουν την Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αλεξανδρούπολης

 

Στα δικαστήρια στέλνουν 4 σωματεία (και της Ξάνθης) την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

 

Έξαλλοι δηλώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου της Ξάνθης και καταγγέλλουν την Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αλεξανδρούπολης, κυρία Τρέλλη Φανή, υποστηρίζοντας ότι δεν ρωτήθηκαν καν και πως εν αγνοία τους αναφέρονται στην ανακοίνωσή της όπου καλεί τους συναδέλφους συνταξιούχους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κομοτηνής την Τρίτη 3 Ιουλίου. Ειδικότερα όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου και η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων δημοσίου κα Μπαλτζοπούλου Άννα: « ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αλεξανδρούπολης, κυρία Τρέλλη Φανή , αναφορικά με την ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τίτλο « ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΟΑΕΕ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ» χωρίς να έχει ενημερώσει τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Συλλόγου Δημοσίου Νομού Ξάνθης. Γεγονός που επιθυμούμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, καθώς κοινοποιήθηκε εν αγνοία μας». Να σημειώσουμε πως η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με περιορισμένη συμμετοχή αφορούσε το συνταξιοδοτικό και είχε σκοπό να εκφραστεί η αντίδραση για την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου: «Οι συντάξεις μας που τις πληρώνουμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά επιδόματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στα δικαστήρια στέλνουν 4 σωματεία (και της Ξάνθης) την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τσιακίρογλου τόνισε πως τον βρίσκει αντίθετο ο τρόπος της διαμαρτίας που τον ονομάζει «επαναστατική γυμναστική». Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο της διαμαρτυρίας και το πλαίσιο της διεκδίκησης. Δεν μας εκφράζουν οι πορείες λίγων συνδικαλιστών που κάνουν “επαναστατική γυμναστική”. Εμείς προτείναμε να οργανωθούν και να γίνουν 2 – 3 μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με κατεύθυνση το Μαξίμου. Κι αυτό γιατί φημολογείται πως οι σημερινές διοικήσεις των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών συνταξιούχων έχουν δεχτεί ανταλλάγματα για να μην κάνουν την πορεία».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιακίρογλου οι Ομοσπονδίες που αναφέρει διοικούνται από συνδικαλιστές του ΚΚΕ που έχουν εκλεγεί χωρίς δικαστικούς αντιπροσώπους και πως γι αυτό το λόγο τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης, Τρικάλων, Αιγίου και Λιβαδειάς έχουν καταθέσει Μήνυση.

Tsiakiroglou nea 2-emprosΤσιακίρογλου: «Φτάσαμε στις συντάξεις Βαλκανίων»

Αναφορικά δε με την ουσία της υπόθεσης που αφορά τις συντάξεις και τον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Τσιακίρογλου σημείωσε πως οι συντάξεις αυτών που βγήκαν μετά τον Μάιο του 2016 όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος έχουν μείωση 18% και ότι με τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των υπολοίπων και τη προσωπική διαφορά σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 θα μιλάμε πλέον για συντάξεις Βαλκανίων: «Το 75% των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι μέχρι 700 ευρώ ενώ δεν υπάρχει σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Με τις περικοπές θα φτάσουμε στα 500 ευρώ», κατέληξε ο κ. Τσιακίρογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός τεχνικού προγράμματος το ανοιχτό κολυμβητήριο στην Πετρελαιαποθηκών

Προστέθηκαν νέες μελέτες πυρασφάλειας για 20 σχολεία και μελέτες αδειοδότησης για τους παι…