Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δυνατό μπουρίνι «χτύπησε» τις παραλίες μας

Δυνατό μπουρίνι «χτύπησε» τις παραλίες μας

0

Το Λιμενικό έψαχνε μέχρι την νύχτα της Τρίτης άνθρωπο στην θάλασσα στην περιοχή των Αβδήρων – Βρήκε στρώμα θαλάσσης – Δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενο. Τα πήρε και τα σήκωσε όλα στην παραλία Μυρωδάτου

 

Διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Σταυρούπολης και των Τοξοτών– Ένα καλό κι ένα κακό έφεραν οι βροχές στον Δήμο Μύκης

 

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε χθες το απόγευμα όλη η παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων και λουομένων σε χρόνο ρεκόρ συννέφιασε ο ουρανός, σηκώθηκε άνεμος πολλών Μποφόρ και ένα δυνατό …μπουρίνι με σφοδρή βροχή έπληξε όλη την περιοχή. Ευτυχώς δεν είχε θύματα παρά μόνο υλικές καταστροφές παρά το γεγονός ότι μέχρι αργά το βράδυ 2 λιμενικά σκάφη αλώνιζαν τα παράλια της ψάχνοντας για μια βάρκα που έμεινε στα ανοιχτά!

Το Λιμενικό έψαχνε μέχρι την νύχτα άνθρωπο στην θάλασσα – Βρήκε στρώμα θαλάσσης

Ο πρόεδρος των Αλιέων στο Αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Αβδήρων κ. Κώστας Τσολάκης, το χαρακτήρισε πολύ μεγάλο μπουρίνι που έπιασε ξαφνικά και αιφνιδίασε ψαράδες που ήταν ανοιχτά και έκαναν τσαπαρί καθώς και λουόμενους που ευτυχώς πρόβαλαν και βγήκαν από την θάλασσα. Ο ίδιος , όπως μας είπε, είχε δεμένη την βάρκα του αλλά είδε δύο – τρeiς βάρκες ανοιχτά που έκαναν τσαπαρί. Μάλιστα ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο παραθεριστές το οπoίο και κινητοποίησε σκάφος για περιπολίες. Οι βάρκες τελικά κατάφεραν και μπήκαν σώες στο λιμάνι ωστόσο οι περιπολίες συνεχίστηκαν με δύο σκάφη του λιμενικού και με συμμετοχή του κ. Τσoλάκη καθώς υπήρχαν τηλεφωνήματα από παραθεριστές που ανέφεραn ότι βλέπουν κάποιο φουσκωτό στην περιοχή του Αη Γιάννη και κάποιον απεγνωσμένα να ζητά βοήθεια με υψωμένα χέρια. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι τις 10 το βράδυ ωστόσο αυτό που εντόπισαν οι λιμενικοί ήταν ένα στρώμα θαλάσσης και προφανώς όπως ανεβοκατέβαινε από τα κύματα έδινε την εντύπωση ότι κάποιος ζητά βοήθεια. Όμως μας είπε ο κ, Τσολάκης δεν υπήρξε καμιά αναφορά για αγνοημένο.

Τα πήρε και τα σήκωσε όλα στην παραλία Μυρωδάτου

Υλικές καταστροφές προξένησε ανεμοστρόβιλος στα beach bar της παραλία Μυρωδάτου. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, ξύλινες κατασκευές, ψάθες, τραπεζάκια …τα πήρε και τα σήκωσε ενώ προκάλεσε και ζημιές και στις παρακείμενες κατασκευές των bar αλλά και στην αυλή του παρακείμενου ξενοδοχείου.

 

Διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Σταυρούπολης και των Τοξοτών – Ένα καλό κι ένα κακό έφεραν οι βροχές στον Δήμο Μύκης

Η σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε αρκετά προβλήματα και στην ορεινή περιοχή του δήμου Ξάνθης και στον δήμο Μύκης. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα ήταν για αρκετή ώρα οι περιοχές 8o  χιλιόμετρο, η Σταυρούπολη, το Νεοχώρι, τα Κομνηνά όπως επίσης και το δίκτυο της περιοχής των Τοξοτών. Στην περιοχή του Δήμου Μύκης, σημειώθηκε φωτιά σε στύλο, η οποία έχει κατασβεστεί, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου έχουν ένα θετικό και ένα αρνητικό για τον δήμο. Απ ‘ την μια εξάλειψαν το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλάνιζε κάθε καλοκαίρι τους κατοίκους του δήμου και απ’ την άλλη δημιούργησαν προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο και καθημερινά τα μηχανήματα του δήμου καθαρίζουν 800 χιλιόμετρα χωματόδρομους! Να σημειώσουμε τέλος ότι τα προβλήματα που δημιουργούν οι κατολισθήσεις αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με τον Στρατό όπως η μεγάλη κατολίσθηση τις προηγούμενες μέρες κοντά στο χωρικό Διάσπαρτο στην οποία με γκρέιντερ του Στρατού άνοιξε τον δρόμο.

Μεγάλες ζημιές σε Χρυσούπολη και Καβάλα

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης την γειτονική μας Καβάλα.

Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, που έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου, πλημμύρισαν εκ νέου δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τοπική κοινότητα Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζωθήκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού και περιμετρικά του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Επίσης, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών ενώ πλημμύρησαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από την πτώση των δέντρων διακόπηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, η οποία οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που προέκυψε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…