Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Άρωμα γυναίκας στον Σύνδεσμο Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης

Άρωμα γυναίκας στον Σύνδεσμο Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης

0

Η κα Ροφαέλα Έλενα εξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ. Μίλησε στο «Ε» για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και για το 12%

 

Ροφαέλα: «Αυτό που θέτουμε ως προτεραιότητα είναι να κρατηθούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις…»

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου Συνδέσμων Θράκης ζήτησαν από το ΥΠΑΝ επιστροφή φόρου σ’ αυτούς που δεν έλαβαν το 12% αλλά φορολογήθηκαν γι αυτό

 

 

Μια νέα επιχειρηματίας του νομού μας, η κα Έλενα Ροφαέλα αναλαμβάνει τα ηνία του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης, φιλοδοξώντας να προσδώσει νέα δυναμική και να δουλέψει συλλογικά σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Θράκης του οποίου ο Σύνδεσμος της Ξάνθης είναι μέλος, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση των συμφερόντων του επιχειρηματικού κλάδου και την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της περιοχής μας.

Η πρόεδρος και η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης

Η κα Ροφαέλα η οποία υπήρξε γραμματέας στο προηγούμενο Δ.Σ. που είχε πρόεδρο τον κ. Α. Πατσατζή, αναδείχθηκε μέσα από εκλογικές αρχαιρεσίες που διεξήχθηκαν την Τετάρτη 11/07/18, σύμφωνα με το καταστατικό κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση Το νέο ΔΣ έχει την εξής σύνθεση:

1.Ροφαέλα Έλενα, Πρόεδρος (ΡΟΦΑΕΛΑ, Παραγωγή Υφαντουργικών Προϊόντων) 2.Φουρλακίδης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος (ALTECH ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ, Κατασκευή Προϊόντων Αλουμινίου)

3.Φελεκίδης Δημήτριος, Γραμματέας (THRAKON ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, σαπωνοποίο-καλλυντικά)

4.Παζαρλής Αντώνιος, Ταμίας (MAXI COLOR, Βερνίκια-Χρώματα)

5.Παντέλος Παντελής, Μέλος (ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΤΕΛΟΣ, Κατασκευή Προϊόντων Αλουμινίου)

 

Ροφαέλα: «Αυτό που θέτουμε ως προτεραιότητα είναι να κρατηθούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις…»

Μιλώντας στο «Ε» η κα Ροφαέλα τόνισε πως η εικόνα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας είναι προβληματική και πως βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι να στηριχτούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις μέσα από θέσπιση ειδικών κινήτρων που έχουν την νομική τεκμηρίωση ώστε να είναι συμβατά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για το λόγο αυτό ο σύνδεσμος της Ξάνθης ένωσε την δύναμή του με το Δίκτυο Συνδέσμων της Θράκης ώστε να αναπτύξει δυναμική, να ξεφύγει απ την υποτονικότητα και να διεκδικήσει συλλογικά και πιο μεθοδευμένα ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών: «Αυτό που θέτουμε ως προτεραιότητα είναι να κρατηθούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας εκτός από τα λειτουργικά έξοδα, την υψηλή φορολογία, έχουμε και μεγάλα κόστη μεταφοράς που μας δημιουργούν προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Η επιχειρηματικότητα προσπαθεί να ανταπεξέλθει σ’ ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες συνθήκες που χρήζουν ιδιαίτερη και στοχευμένη αντιμετώπιση. Γι αυτό θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων από την πολιτεία για την ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ με ειδικά σχεδιασμένα κίνητρα, σαφή πολιτική βούληση αλλά και στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων παλαιοτέρων ενισχύσεων όπως η επιδότηση επιτοκίου, η επιδότηση απασχόλησης καθώς και η παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου στις βιώσιμες επιχειρήσεις. Επίσης έχουμε ζητήσει ιδιοπαραγωγή ενέργειας ώστε να μειώσουμε τα λειτουργικά μας κόστη».

 

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου Συνδέσμων ζήτησαν από το ΥΠΑΝ επιστροφή φόρου σ΄αυτους που δεν έλαβαν το 12% αλλά φορολογήθηκαν γι αυτό

Σ΄ ότι αφορά το πολύπαθο θέμα της επιδότησης του 12% η κα Ροφαέλα ανέφερε πως τον περασμένο Μάιο το Δίκτυο είχε συνάντηση με γραμματείς του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα. Σ’ αυτή οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της Θράκης κατέθεσαν αίτημα να επιστραφεί το ποσό του φόρου που κατέβαλλαν οι επιχειρήσεις, παρότι δεν τους κατεβλήθη η επιδότηση από το 2010 έως και την κατάργηση του νόμου το 2015. Η απάντηση που έλαβαν όπως είπε η κα Ροφαέλα ήταν ότι θα εξεταστεί. Ερωτηθείσα αν έχει υπ’ όψιν της την μελέτη που κατέθεσαν τα Επιμελητήρια της Θράκης για το θέμα είπε πως δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό μ’ αυτή. Όσον αφορά δεν τις επιχειρήσεις που διεκδικούν δικαστικά τις οφειλές του Δημοσίου για το 12% είπε πως δεν έχει τελεσιδικήσει κάποια υπόθεση.

 

Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς

Τέλος να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Συνδέσμου μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν είναι και Δικτύωση και συνεργασία του Δ.Π.Θ και του Α.Τ.Ε.Ι Καβάλας με τις επιχειρήσεις στον ερευνητικό και παραγωγικό τομέα καθώς επίσης Στρατηγικός Επενδυτικός Σχεδιασμός. Επίσης ο Σύνδεσμος έχει την βούληση να έχει συμμέτοχο στην προσπάθειά του, τους τοπικούς φορείς γι αυτό και τους καλεί «σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συνεχή συνεργασία, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο για την γενικότερη ανάπτυξης της περιοχής μας», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…