Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

0

Πρεμιέρα εκπτώσεων
Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.
Μία παρατήρηση άξια προσοχής. Εάν έχεις τον παρά στην τσέπη, οι εκπτώσεις είναι όλον το χρόνο. Διαφορετικά, κλάφτα Χαράλαμπε όπως λέει και ο Μίλκογλου…
Γ.Δ.


Και τώρα;
Και τώρα; Τώρα τίποτα. Το ΚΙΝΑΛ παραμένει δύναμη συνοχής κεντρώων και κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Ο Σταύρος, αντίθετα, με δική του ευθύνη, έχει χάσει την ιδεολογική του βάση και την πολιτική αξιοπιστία του. Το κόμμα ήδη βρίσκεται σε κεντρόφυγο τροχιά. Στην ταινία «Όλα είναι δρόμος», ένας σεκλετισμένος Έλληνας, σε ένα κρεσέντο ναρκισσιστικής απελπισίας, πληρώνει ό,τι έχει και δεν έχει για να κατεδαφίσει το σκυλάδικο όπου ξόδεψε τις τελευταίες ικμάδες της αυτοκυριαρχίας του. «Ηλία, ρίχ’ το» φωνάζει στον μπουλντοζιέρη.  Κατ’ αντιστοιχία, το Ποτάμι, μαγαζί του Σταύρου, ολοκλήρωσε τον κύκλο μιας παραζάλης που οδηγεί στο μηδέν. Οπότε Σταύρο, μείνε πιστός στην προσωπική σου στρατηγική. Ρίχ’ το.
Η.Κ.


Τι χρειαζόμαστε
Λόγια πολλά, λόγια και μόνο λόγια. Λίγο πολύ απ’ όλους. Για κάθε θέμα, γνωστό ή άγνωστο. Φλυαρία ακατάσχετη στη βουλή, στα υπουργεία, στο δημόσιο, στα καφενεία, παντού. Λόγια, λόγια λόγια. Η Ελλάδα από την άλλη χρειάζεται απλά πράγματα. Να διαλυθεί το σημερινό πελατειακό κράτος. Να εξυγιανθεί ο αντιπαραγωγικός και γραφειοκρατικός δημόσιος τομέας. Να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα. Να εξορθολογιστεί η φορολογία. Να ανασυγκροτηθεί η εκπαίδευση- αρχίζοντας από τη λειτουργία ανταγωνιστικών ιδιωτικών σχολείων. Να εμπεδωθεί το πνεύμα της δικαιοσύνης και της ασφάλειας. Να εφαρμόζονται οι νόμοι. Να ξαναμάθουμε τι σημαίνει κουλτούρα διαλόγου. Επανάσταση που θα περιλαμβάνει όλα αυτά δεν θα είναι προοδευτική, αλλά μάλλον συντηρητική. Αλλά δεν έχει σημασία πώς θα την πούμε, σημασία έχει ότι τίποτε δεν συνηγορεί υπέρ του ότι μπορεί να γίνει και να πετύχει.
Φτάνουν πια τα λόγια, ας ξεκινήσουν τα έργα, οι αποφάσεις γι’ αυτά. Έστω…
Γ.Δ.


Ένα πουλάκι είπε…
Ένα πουλάκι ήρθε και κελάηδησε και είπε πολλά και διάφορα. Και είπε για το 10ο Πανθρακικό Αντάμωμα που υλοποιήθηκε στην πόλη μας. Και μαρτύρησε το πουλάκι ότι κάποιοι πονηροί καπάτσοι, βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους και την ανάλογη ευκαιρία για να βάλουν στην τσέπη τους μερικά χιλιαρικάκια ευρώ. Έτσι, απλά και πονηρά ενθυλάκωσαν τα ευρώπουλα εις υγείαν των χρήσιμων μεν, των άλλων, ηλιθίων δε.
Επί του θέματος διάψευση δεν θα δεχτώ, διότι το πουλάκι που κελάηδησε είναι αξιόπιστο, έφερε δε και αποδείξεις με ονόματα και ποσά.
Γ.Δ.


Φαρσοκωμωδία
Να γελάς ή να κλαις;  Ιδού το ερώτημα των ημερών με τα τερτίπια και τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου. Μια έτσι, την άλλη γιουβέτσι όπως λέει και ο λαός μας. Από τη μια δηλώσεις ότι δεν συμφωνεί με την υπόθεση του Σκοπιανού όπως το αποφάσισε η κυβέρνηση. Στην οποία συμμετέχει βέβαια! Από την άλλη δηλώνει ότι είναι κακή η συμφωνία στις Πρέσπες και θα την καταψηφίσει όταν έρθει στη βουλή!
Όμως ενώ διαφωνεί και θα καταψηφίσει και αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, θα πάει μαζί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στην διεθνή διάσκεψη του ΝΑΤΟ. Θα παραστεί δηλαδή διαφωνώντας! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά αλήθεια;
Για κωμωδία στο Δελφινάριο είναι, να γελάσει ο κάθε πικραμένος. Μια ολόκληρη παράσταση με τα έργα και τις δηλώσεις του ψεκασμένου και ανεκδιήγητου Καμμένου που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα αποχαιρετήσει τη βουλή όταν γίνουν εκλογές. Ακόμη και στις κωμωδίες υπάρχει τέλος.
Γ.Δ.


Ανταλλάγματα
«Πάρτε νέους πρόσφυγες και θα σας μειώσουμε το ΦΠΑ». Παρεμβάσεις με ανταλλάγματα και του στυλ πάρε-δώσε και βλέπουμε στη συνέχεια. Είναι για να γελάς όλη η ιστορία που ξεκίνησε λόγω της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Καγκελάριο Μέρκελ. Μας ζήτησε η καγκελάριος να κάνουμε στα νησιά μας νέα κλειστά hot spots για να έρθουν κι άλλοι πρόσφυγες. Και σαν αντάλλαγμα, η Μέρκελ υποσχέθηκε η μείωση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να ισχύσει για άλλους 6 μήνες!
Κι ενώ η κυβέρνηση δέχτηκε να έρθουν πρόσφυγες από την Ευρώπη (και Γερμανία βεβαίως), οι νησιώτες διαμαρτύρονται διότι τα νησιά τους δεν αντέχουν άλλους μετανάστες.
-Μερκελιστές και Γερμανοτσολιάδες οι της κυβέρνησης;  Πώς γυρίζουν αλήθεια τα πράγματα στην πολιτική και όσα έλεγες κατηγορώντας τους άλλους να έρχονται πίσω για σένα.
Γ.Δ.


Λανθασμένη διαδικασία
Την περασμένη Παρασκευή η εφημερίδα μας έλαβε επιστολή από τη διεύθυνση του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων. Η επιστολή απαντούσε σε δημοσίευμα εφημερίδας της Κομοτηνής και αναφερόταν στο υψηλό κόστος παραμονής στο λιμάνι Φαναρίου των διάφορων σκαφών. Η επιστολή δεν δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα μας διότι δεν μας αφορούσε. Όμως έχουμε μια παρατήρηση για τη λανθασμένη διαδικασία που ακολούθησε το Λιμενικό Ταμείο όπως και άλλοι φορείς, συνήθως του δημοσίου.
Απαντούν μεν, χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποια εφημερίδα απευθύνονται. Ποια είναι αυτή που έκανε το αρχικό δημοσίευμα. Έτσι, με την γνωστή αναφορά «Με αφορμή δημοσίευμα… και προς αποκατάσταση της αλήθειας…», απαντά και λέει την άποψή της. Το πού έγινε, ποια είναι η εφημερίδα που το έκανε, ούτε λέξη. Έτσι, παγίως, ότι αφορά εμάς, δεν δημοσιεύουμε απαντήσεις που αφορούν άλλο έντυπο. Το οποίο έχει και την όποια υποχρέωση δημοσίευσης της επιστολής σε εύλογο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε στην δημοσίευση της επιστολής του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων.
Εξάλλου, η εφημερίδα «Χρόνος»  που έκανε την δημοσίευση, δημοσίευσε αμέσως την απάντηση του Λιμενικού Ταμείου. Άρα, τι νόημα είχε η αποστολή δεκάδων επιστολών σε όλα τα Μέσα της Περιφέρειας;
Γ.Δ.


“…ψύλλους στ άχυρα”
Με το χαρτί στο χέρι ο συμπολίτης μας:
29 Ιουνίου. Αποτέλεσμα Αξιολόγησης οικ. προέγκρισης : Απόρριψη αίτησης δανείου
Μετά την εξέταση του αιτήματος δανειοδότησης και των στοιχείων που υποβάλλατε, σας γνωρίζουμε ότι η αίτησή σας, με κωδικό:———, απορρίφθηκε.
Η αιτιολογία απόρριψης είναι η εξής:
Και σ’ αυτήν την τελευταία τόσο δα μικρή λέξη εστιάζεται-για πολλοστή φορά-η τεκμηρίωση της  απόλυτης απαξίωσης του συναλλασσόμενου Έλληνα πολίτη.
Η απάντηση σε αίτημα δανείου-κατ’ αρχήν βεβαίως σεβαστή-με αιτιολογία όμως άφαντη, ανύπαρκτη.
Λευκή σελίδα μετά τη φράση “Η αιτιολογία απόρριψης είναι η εξής:”
Δεν υπάρχει …”εξής”.
Λευκή η υπόλοιπη σελίδα και ο πολίτης στο σκοτάδι-με μοναδικό φως την παραπομπή απ το τοπικό κατάστημα στους δαιδαλώδεις κεντρικούς κολοσσούς για… “ψύλλους στ’ άχυρα”-ν’ αναρωτιέται και ν απαντάει συγχρόνως:
“αν χρώσταγα 100 Ευρώ, θα μ’ έβρισκαν ακόμα και στο Μπανγκλαντές!”
Προφανώς ψύλλοι με ψύλλους έχουν διαφορά για τον Έλληνα πολίτη…
Χ.Μ.


Απασχολεί την δικαιοσύνη ο διαγωνισμός της περιφέρειας για τα κουνούπια
Σε δικαστικό έλεγχο υπόκειται ο διαγωνισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ για το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών. Υπενθυμίζουμε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που «χτύπησε» τον διαγωνισμό και απορρίφθηκε Δημήτρης Πρέντζας είχε ανοίξει «πόλεμο» με την Περιφέρεια και προβαίνοντας σε διάφορες καταγγελίες ωστόσο πέρσι τέτοιο καιρό τραυματίστηκε θανάσιμα σε δυστύχημα ενώ πετούσε με το ελικόπτερό του. Όμως η υπόθεση δεν έκλεισε. Οι κληρονόμοι του κατέθεσαν Μηνυτήρια Αναφορά και τώρα είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση. Εξετάζονται μάρτυρες, υπηρεσιακοί παράγοντες και μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού. Αν προκύψουν ευθύνες θα συνεχιστεί η έρευνα με την ανακριτική διαδικασία και την απαγγελία κατηγοριών.
Μ.Ξ. 


5 σχολεία του νομού στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών
Στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών εντάσσονται 5 σχολεία του νομού μας. Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στο Δίκτυο εντάσσονται για το σχολικό έτος 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΕΥΜΟΙΡΟΥ, το ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΣΕΑΣ, το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΑΣΜΙΟΥ και το 1ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΞΑΝΘΗΣ. Να σημειώσουμε πως σκοπός λειτουργίας του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Θ’ αλλάξει και το όνομα Πού να το φανταζόταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν δύο μήνες ότι θα του τύ…