Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 156 νήπια και βρέφη δωρεάν στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης

156 νήπια και βρέφη δωρεάν στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης

0
paidikoi stathmoi2

Ωφελούμενοι του ΕΣΠΑ – «Κλείνει» σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων – Συνωστισμός για αιτήσεις στο ΚΚΠΑ

 

200 θέσεις ΕΣΠΑ στους ιδιωτικούς της Ξάνθης – Αναλυτικά οι διαθέσιμες θέσεις

 

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων γονέων να συμπληρώσουν την αίτηση ώστε να φιλοξενηθούν δωρεάν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ 2018-19. Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο paidikoi.eetaa.gr ενώ μέχρι σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν στείλει και τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση υπογεγραμμένη ταχυδρομικά ή με κούριερ.

 

Αυξημένο ενδιαφέρον για αιτήσεις στο: paidikoi.eetaa.gr

Ξεπέρασαν τους 200, (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) οι γονείς που απευθύνθηκαν στους Παιδικούς του δήμου Ξάνθης για να ελέγξει το προσωπικό τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά τους, να τους ενημερώσει παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για την αίτησή τους και να τους υποδείξει τον σωστό τρόπο για την υποβολή της. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος ενημερώθηκαν οι περισσότεροι γονείς για το πρόγραμμα και τη δυνατότητα που τους παρέχει.

520 συνολικά νήπια και βρέφη στους Παιδικούς του δήμου Ξάνθης: 156 με ΕΣΠΑ και 364 με τροφεία

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τους Παιδικούς του Δήμου Ξάνθης συνολικά νήπια και βρέφη ανέρχονται σε 520. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης όπου υπάγονται οι Παιδικοί Σταθμοί το 2016 οι ωφελούμενοι ανήλθαν σε 454 και το 2017 σε 530. Φέτος οι διαθέσιμες θέσεις που θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ συνολικά ανέρχονται σε 156 και οι υπόλοιπες 364 με τροφεία. Ειδικότερα υπάρχουν διαθέσιμες για το ΕΣΠΑ: 49 θέσεις στο Γ’ Παιδικό, 35 στο Ε’, 49 στον Η’ για νήπια και 7 για βρέφη, 35 στον παιδικό της Σταυρούπολης και 35 στον παιδικό των Κιμμερίων. Να σημειώσουμε πως κάθε Παιδικός Σταθμός δικαιούται να πάρει παιδιά με το πρόγραμμα όσο το 70 % της δυναμικότητάς του και τα υπόλοιπα με τροφεία.

Προς τους ενδιαφερόμενους γονείς (μέσω ΕΣΠΑ)

Στις 22 Ιουλίου ημέρα Κυριακή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα γα τις θέσεις ΕΣΠΑ και από την Δευτέρα 23 Ιουλίου και μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα εξεταστούν και θα ανακοινωθούν επίσης οι ενστάσεις που θα υποβληθούν μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα Αναμένεται δε στο τέλος του μήνα θα δοθούν τα vouchers.

Έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα για τις υπόλοιπες θέσεις

Για τις υπόλοιπες θέσεις (εκτός ΕΣΠΑ) έχει αναρτηθεί ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα των Παιδικών Σταθμών από τις 29 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την μοριοδότηση. Τα οριστικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις θέσεις του ΕΣΠΑ.

200 θέσεις ΕΣΠΑ στους ιδιωτικούς της Ξάνθης

Διαθέσιμες θέσεις για να καλυφθούν από το ΕΣΠΑ δήλωσαν και οι ιδιωτικοί παιδικοί στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα: «Νέοι καλλιτέχνες» 18 θέσεις, «Πρότυπο»,18, «Μικροί καλλιτέχνες» 12, «Όμορφος Κόσμος» 63, «Παιδική Πολιτεία Ευμοίρου» (βρέφη) 7, «Παιδική πολιτεία Ευμοίρου» 53 (νήπια) και «Μαγικός αυλός» 29.

Άλλα στοιχεία

Συνολικά το πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε 205 εκ. Στην περιφέρειά μας θα δοθούν 2. 568.120 ευρώ. Μέχρι χθες η ΕΕΤΑΑ έχει δεχτεί περίπου 110.000 αιτήσεις που αφορούν 140.000 παιδιά.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ το 2017 είχαν υποβληθεί αιτήσεις για 147.000 παιδιά. Τελικά τα παιδιά που έλαβαν Voucher ήταν 106.500 σε δύο φάσεις. Αρχικά τον Ιούλιο δόθηκαν 92.500 voucher και τον Σεπτέμβριο άλλες 14.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα θα είναι και τα νούμερα των vouchers και για το 2018.

Προβλέπεται δε η κατανομή της χρηματοδότησης να γίνει με μέγιστο ποσό τα 50 χιλιάδες ευρώ ανά παιδικό σταθμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…