Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Το θέμα της ασφάλειας… καίει τους Ρώσους

Το θέμα της ασφάλειας… καίει τους Ρώσους

0

Φόβοι για βεντέτα μεταξύ Άγγλων και Ρώσων χούλιγκαν

Η αυλαία του Μουντιάλ άνοιξε στη Μόσχα, με τον ίδιο τον Τσάρο να δίνει το στίγμα της διοργάνωσης, που αποτελεί για τον ίδιο ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της διακυβέρνησης του. Ο Πούτιν θέλει να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες «ειδικές αποστολές», ότι η πατρίδα του είναι μια φιλόξενη αλλά και ασφαλής χώρα και γενικά να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που υπάρχει στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Ένα από τα στοιχήματα που έχει να αντιμετωπίσει η διοργανώτρια χώρα είναι κι αυτό της ασφάλειας. Το τουρνουά των 32 ημερών αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.5 εκατομμύριο οπαδούς στη Ρωσία, ενώ το εκτιμώμενο τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον πλανήτη κυμαίνεται στα 3 δισεκατομμύρια θεατές. Ωστόσο υπάρχουν φόβοι για επεισόδια των εισαγόμενων αλλά και των ντόπιων χούλιγκανς που είχαν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στο EURO το 2016.

Περίπου 10.000 οπαδοί της Αγγλίας αναμένεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, ένας αριθμός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε σε περισσότερους από 1.300 χούλιγκανς, να ταξιδέψουν στη Ρωσία, αναγκάζοντάς τους να παραδώσουν προσωρινά τα διαβατήριά τους μέχρι τις 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών. «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου και όχι τόπος για βία και αναταραχές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών για θέματα ασφάλειας, Νικ Χιυρντ. Οποιος δεν συμμορφωθεί σχετικά με την απαγόρευση θα τιμωρηθεί με 5,000 λίρες πρόστιμο και ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Ζήτημα ασφαλείας, σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν υπάρχει, αλλά ποιος μπορεί αυτό να το πει μετά βεβαιότητας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη στη Μασσαλία το 2016 στις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε Ρώσους και Άγγλους οπαδούς, που δέρνονταν ανελέητα και κατέστρεφαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους για αρκετές μέρες;

«Ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν οι οπαδοί όταν βρεθούν στη Ρωσία είναι να συμπεριφέρονται σωστά ως φιλοξενούμενοι» δήλωσε επικεφαλής αξιωματούχος της Βρετανικής αστυνομίας, Μάρκ Ρόμπερτς.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι τυχόν πράξεις βίας θα επιφέρουν σοβαρές ποινές στη Ρωσία, αν και ο Αλεξέι Σμερτίν, επικεφαλής κατά των διακρίσεων, δεν δείχνει και τόσο ανήσυχος τονίζοντας πως «η ατμόσφαιρα γύρω από τους χώρους που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια θα είναι φιλική».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Παρασκευή 15 /6 15:00 Αίγυπτος – Ουρουγουάη ΕΡΤ1
// 18:00 Μαρόκο – Ιράν ΕΡΤ1
// 21:00 Πορτογαλία – Ισπανία ΕΡΤ1
Σάββατο 16 /6 13:00 Γαλλία – Αυστραλία ΕΡΤ1
// 16:00 Αργεντινή – Ισλανδία ΕΡΤ1
// 19:00 Περού – Δανία ΕΡΤ1
// 22:00 Κροατία – Νιγηρία ΕΡΤ1
Κυριακή 17/6 15:00 Κόστα Ρίκα – Σερβία ΕΡΤ1
// 18:00 Γερμανία – Μεξικό ΕΡΤ1
// 21:00 Βραζιλία – Ελβετία ΕΡΤ1
Δευτέρα 18/6 15:00 Σουηδία – Νότια Κορέα ΕΡΤ1
// 18:00 Βέλγιο – Παναμάς ΕΡΤ1
// 21:00 Τυνησία – Αγγλία ΕΡΤ1
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…