Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Γκίφχορν επισκέφθηκαν Δημαρχόπουλος-Δρεμσίζης

Το Γκίφχορν επισκέφθηκαν Δημαρχόπουλος-Δρεμσίζης

0

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων, παραβρέθηκαν στις τοπικές εκδηλώσεις του «Σούτσεν Φέστ»

 Επέστρεψαν από τον αδελφοποιημένο με το Δήμο Ξάνθης, Δήμο Γκίφχορν Γερμανίας, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, που πραγματοποίησαν επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νέρλιχ, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης η οποία μετράει τριάντα τέσσερα χρόνια.

Γεγονός είναι ότι οι σχέσεις των δύο Δήμων αναθερμάνθηκαν τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2009 είχε να επισκεφθεί αποστολή του Δήμου Ξάνθης το Γκίφχορν, ενώ ο κ. Ματτίας Νέρλιχ επισκέφθηκε τη Ξάνθη τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, μια εκ των οποίων με την ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Επίσης ο Δήμος Γκίφχορν συμμετείχε με αποστολή συγκροτήματος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης το 2015.

Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης με το Δήμαρχο Γκίφχορν συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω συνεργασία των αδελφοποιημένων Δήμων μας και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Προοπτικές, όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού, αλλά και δράσεων, με την υλοποίηση προγραμμάτων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του «Σούτσεν Φέστ», μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Δήμου Γκίφχορν, ενώ είχαν συναντήσεις με την πολυπληθή Ελληνική Κοινότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…