Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κτηνοτρόφοι

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κτηνοτρόφοι

0

Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Επέδωσαν Ψήφισμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

 

Καταγγέλλουν ανυπαρξία της κυβέρνησης στα προβλήματά τους και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δεν συναντήθηκαν με την υφ. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, λόγω απουσίας της

 

Επί ποδός βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας μετά τις δυσμενείς εξελίξεις για το κλάδο τους με κυριότερη την μείωση των τιμών στα προϊόντα τους. Μετά τις συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι σύλλογοι αιγοπροβατοτρόφων ανά τόπο (την Τρίτη στην Ξάνθη), προχώρησαν χθες Πέμπτη 31 Μαΐου στην κατάθεση Ψηφίσματος στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, επιζητώντας συνάντηση με την υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά Ωστόσο στάθηκαν άτυχοι….

Ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους στην Θεσσαλονίκη

Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ξάνθης κ. Α. Λουκμακιάς τόσο η κα Κόλλια όσο και η γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Κατερίνα Νοτοπούλου απουσίαζαν και έτσι επέδωσαν το ψήφισμα σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Να σημειώσουμε το ψήφισμα επιδόθηκε από αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων μεταξύ των οποίων και ο κ. Λουκμακιάς, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων , της Ο ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, και των συλλόγων της ΑΜ – Θ.

Στο Ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής που μας έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής. Καταγγέλλουμε επίσης τις εναρμονισμένες πρακτικές των Γαλακτοβιομηχανιών και τυροκόμων με την μονομερή και εκβιαστική πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα που οδηγούν τον κλάδο μας στην καταστροφή επιστρέφοντάς μας σε μέρες του 1994».

Να σημειώσουμε ότι ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στην επομένη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη ενώ παραθέτουν τα αιτήματά τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …