Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο στόχαστρο της ΔΗΜΤΕ ΝΔ Ξάνθης η συμφωνία και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Β. Ελλάδας

Στο στόχαστρο της ΔΗΜΤΕ ΝΔ Ξάνθης η συμφωνία και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Β. Ελλάδας

0

Παρέμβαση για το Σκοπιανό- «Πυρά» για την αναγνώριση της μακεδονικής εθνικότητας

Με δημόσια δήλωσή της η ΔΗΜΤΕ Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, κυρίως για την αναγνώριση της μακεδονικής εθνικότητας και κατακεραυνώνει τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους «άτολμη και ανιστόρητη». Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων αποκάλεσε τους κατοίκους της χώρας του «Μακεδόνες», μπροστά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, δίνοντας το στίγμα των όσων άλλων διεκδικήσεων θα ακολουθήσουν και επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υπογραφή της.

Καμία Ελληνική Κυβέρνηση πριν την τωρινή δε δέχτηκε την ύπαρξη «Μακεδονικής» Εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υποχώρηση από την Εθνική Γραμμή. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε τη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως «Μακεδόνες», αλλά να αναγνωρίζονται ως «Μακεδόνες» από όλους. Και από την Ελλάδα. Υποχρεωτικά. Όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση, αναμοχλεύοντας στο παρελθόν, να συμψηφίσει τις δικές της τωρινές τραγικές υποχωρήσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ρητά στη συμφωνία, ο λαός γνωρίζει την αλήθεια για το τι έκανε για το Σκοπιανό όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν άκουσε και δε σεβάστηκε τη φωνή της διαμαρτυρίας του.

Όσο για τους Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυρίως αυτών της Βορείου Ελλάδος,  είδαμε τη στάση τους στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας. Μια στάση άτολμη και ανιστόρητη αφού δεν έλαβαν υπόψη τους την ευαισθησία και ιδιαιτερότητα της περιοχής που κατοικούν και εκπροσωπούν. Αυτή τη στάση θα θυμούνται οι συμπολίτες μας στις επόμενες εκλογές, που δεν αργούν, και θα τους καταψηφίσουν δείχνοντάς τους πλέον την οριστική έξοδο από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς επιστροφή αλλά και η Ιστορία θα γράψει γι αυτούς πως έφεραν στη χώρα τους τραγικά αδιέξοδα κατατάσσοντάς τους στους καιροσκόπους της πολιτικής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ.Σ. απέρριψε τον Οργανισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΞ

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι πρόκειται για Κανονισμό που ξεπερνά την εργατική νομοθεσία …