Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε χρήση και φέτος η ράμπα για ΑμΕΑ στην παραλία Αβδήρων

Σε χρήση και φέτος η ράμπα για ΑμΕΑ στην παραλία Αβδήρων

0

170 φορές χρησιμοποιήθηκε πέρυσι-Ικανοποίηση από τα μέλη του συλλόγου με κινητικά προβλήματα για τη δυνατότητα που τους δίνεται να χαρούν τα καλοκαιρινά μπάνια

 Πρόταση για χρηματοδότηση για δεύτερη ράμπα στο Μυρωδάτο υπέβαλε ο δήμος Αβδήρων στο υπουργείο Ανάπτυξης- Αίτημα υπέβαλε και ο δήμος Τοπείρου

Σε χρήση εδώ και 15 μέρες είναι η ειδική ράμπα SEATRAC για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στην παραλία Αβδήρων, η οποία τοποθετήθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς με χρηματοδότηση από τον TAP και λειτούργησε με πολλαπλά οφέλη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, που είχαν πλέον τη δυνατότητα και στο νομό Ξάνθης να χαρούν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Ο μηχανισμός SEATRAC είναι τοποθετημένος στη θέση «Λεύκιππος» της παραλίας Αβδήρων, κοντά στη Γενισέα όπου εδρεύει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑμεΑ, επιτρέποντας στους μαθητές με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Για την υποστήριξη της εγκατάστασης, κατασκευάστηκαν επίσης ένας ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι η ράμπα χρησιμοποιήθηκε 170 φορές και η ικανοποίηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα εκφράστηκε και στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου ΑμΕΑ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ. Εκεί παρουσιάστηκαν στατιστικά χρήσης και τονίστηκε η λειτουργικότητα της ειδικής ράμπας που είναι τοποθετημένη στην Ξάνθη.

Λόγω της αποδοχής και χρήσης της ράμπας ο δήμος Αβδήρων αξιοποίησε σχετική πρόσκληση του υπουργείου Ανάπτυξης και υπέβαλε πριν ένα δίμηνο περίπου πρόταση για τη χρηματοδότησης τοποθέτησης και λειτουργίας νέας ράμπας στην παραλία Μυρωδάτου. Αντίστοιχη πρόταση υπέβαλε και ο δήμος Τοπείρου. Να σημειώσουμε ότι το κόστος για την ειδική ράμπα ανέρχεται περίπου στις 50.000 ευρώ.

Τα άτομα που έχουν ανάγκη χρήσης της ειδικής ράμπας μπορούν να εξορμούν για τα μπάνια τους στην παραλία των Αβδήρων, αλλά και σε Φανάρι Κομοτηνής, Καλαμίτσα Καβάλας και πλέον και στην παραλία Κεραμωτής όπου επίσης λειτουργεί αντίστοιχη υποδομή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…