Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

0

 Το μήνυμα θα ληφθεί
Στη γειτονική Ιταλία ξεκίνησε μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία στην πολιτική και οικονομική ζωή. Διαμορφώνεται μια νέα ιστορία με απρόβλεπτες εξελίξεις. Ήδη αρχίζει μια στάση αναμονής από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την ηγεσία της Ένωσης ως προς τη διαμόρφωση των ενεργειών και αποφάσεων της Ιταλικής κυβέρνησης που δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται από τις κείμενες αποφάσεις που δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση των δύο ακραίων κομμάτων τα οποία μάλιστα έχουν διαφορές και μεταξύ τους ιδιαίτερα σημαντικές. Στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας και εμμέσως της Ισπανίας, η Ε.Ε. έχει στείλει ένα μήνυμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από αυτό της συναίνεσης, της αποδοχής της συνέχειας των κυβερνήσεων και του σεβασμού των υπογραφών.
Γ.Δ.


Και για την Ελλάδα βεβαίως
Ποιο είναι το μήνυμα για την Ελλάδα; ότι σε κάθε απόπειρα αντιστροφής ψηφισμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων, το τίμημα θα είναι βαρύ για τη χώρα. Πρόκειται για ένα μήνυμα προς πολλούς εγχώριους αποδέκτες. Προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην επιχειρήσει να παίξει στα προεκλογικά ζάρια τις θυσίες που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και προς το σύνολο του πολιτικού προσωπικού ότι αλλαγές – πράγματι αναγκαίες – στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να προκύπτουν μόνο έπειτα από ευρείες συναινέσεις στο εσωτερικό της χώρας και σε συνεννόηση με τους εταίρους με βάση αξιόπιστες εναλλακτικές.
Γ.Δ.


Επιτυχία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή για την υποδοχή του Καλοκαιριού στους Τοξότες από τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο το βράδυ του Σαββάτου. Η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε από κατοίκους που και με τη βοήθεια του καιρού, πέρασαν μια ευχάριστη βραδιά με μουσική, χορό, τραγούδι και βέβαια την ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα συνοδεία ποτών. Στην εκδήλωση ακούστηκαν λαϊκά τραγούδια, ποντιακά και κυριάρχησε ο χορός από μικρούς και μεγάλους.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου και του διοικητικού συμβουλίου, η πρόεδρος Παρασκευή Καρασακαλίδου ευχαρίστησε τον δήμο Τοπείρου για την βοήθεια και στήριξη της προσπάθειας, τους χορηγούς που βοήθησαν επίσης, τους γειτονικούς συλλόγους για τη στήριξη, τα μέλη και φίλους του Συλλόγου για τη συμμετοχή και συμπαράσταση και γενικά τους παρευρισκόμενους δημότες που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Τοξοτών.
Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.
Γ.Δ.


Α(να)ντιστοιχίες
Ας είμαστε  λίγο φειδωλοί στις θριαμβολογίες.
Διότι κατάντικρυ στα δύο εκατομμύρια των τουριστών (που θ’ απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, τον πλούτο των αρχαιοτήτων μας και τις υπηρεσίες των πτυχιούχων…σερβιτόρων μας) στέκουν άλλα κάποια εκατομμύρια φτωχοποιημένων-νέων κυρίως-Ελλήνων και κάποια ακόμη με είκοσι ευρώ-οποία ευτυχία-στο δωδεκάωρο.
Κι αυτά για τρεις, τέσσερεις, πέντε μήνες, όσο κρατήσει η σύμβαση ανάμεσα στην ευημερία των επισκεπτών μας και την πτυχιούχα ανέχεια του κορμού της χώρας μας.
Το να σερβίρεται το σουβλάκι και το τζατζίκι με πτυχίο, βεβαίως δεν είναι μεμπτό. Αντίθετα δηλώνει και μια…ποιότητα παροχής υπηρεσιών και κατ’ επέκτασιν μια ανάπτυξη της…έρευνας (πόσο γιαούρτι, πόσο σκόρδο κ. α.).
Το μεμπτό είναι πως αυτός ο υγιής, ο ελπιδοφόρος κορμός καθημερινά κόβεται…σύρριζα και γίνεται διαχρονικός επισκέπτης σ’ άλλη χώρα, σ’ άλλες χώρες, εκεί όπου ανάμεσα στ’ άλλα υφίσταται και λειτουργεί και η έννοια της αξιοκρατίας.
Χ.Μ.


32 εκατομμύρια τουρίστες
Υπολογίζουν από το αρμόδιο υπουργείο πως το 2018, θα επισκεφθούν τη χώρα μας 32 εκατ. τουρίστες. Δηλαδή, τρεις φορές επάνω ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας! Μπράβο μας και μακάρι να αυξάνονται χρόνο το χρόνο. Διατηρώ όμως μια απορία και ζητώ απάντηση. Υπάρχει κάποιος φορέας στην Ξάνθη, ή την Περιφέρεια που μετράει τον αριθμό των τουριστών που μας επισκέπτονται;  Για να γνωρίζουμε βρε αδελφέ. Τι μερίδιο μας πέφτει εμάς εδώ από τα 32 εκατομμύρια! Εντάξει, το γνωστό Ήλιος και Θάλασσα δεν μας αφορά σε μεγάλο βαθμό. Όμως να μην γνωρίζουμε επιτέλους πόσοι μας επισκέπτονται; Έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης. Τι λέει άραγε επ’ αυτού ο φίλος μας Απόστολος Αγκόρτζας;
Γ.Δ.


Δεν έχει τίποτε, τι να δεις;
Η φράση ακούγεται συχνά από πολλούς πλέον και αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα. Ακούμε «δεν έχει τίποτε καλό, τι να δεις», υποστηρίζουν οι συμπολίτες και μάλλον οι περισσότεροι στη χώρα μας. Βέβαια καλοκαιριάτικα τα προγράμματα χαλαρώνουν, παίζονται επαναλήψεις και γενικώς κάτι καινούριο δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς.
Γενικά όμως υπάρχει η αίσθηση ότι η τηλεόραση στη χώρα μας βρίσκεται κι αυτή σε περίοδο κρίσης. Οι διαφημίσεις έχουν μειωθεί, τα έξοδα αυξάνονται και φροντίζουν τα κανάλια να τα βγάλουν πέρα με όσο μικρότερο κόστος. Η οικονομική δυσπραγία επόμενο ήταν να βρει και τις τηλεοράσεις όπως βρήκε και τον Τύπο και τα Περιοδικά. Δύσκολοι καιροί, πολύ δύσκολοι για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Γ.Δ.


Παράθυρο στην τύχη
Ο Εβραίος το έλεγε παλιά και μάλλον ισχύει και σήμερα. Έλεγε λοιπόν «Έχε μια πόρτα ανοιχτή στην τύχη σου»  και εννοούσε βέβαια στην τύχη μέσω ενός λαχείου. Μεταξύ μας, δεν είχε άδικο αυτός που το έλεγε. Μ’ ένα μικρό ποσό διαθέτοντας, έχεις την ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσεις κάποια στιγμή. Η θεά τύχη είναι τυφλή και δεν κάνει επιλογή το που «θα κάτσει», σε φτωχό ή πλούσιο. Όλοι έχουν τις πιθανότητες τύχης. Βέβαια δεν διαφημίζουμε τον τζόγο. Κάθε άλλο. Εννοούμε τη διάθεση εκ μέρους των παικτών μικρού ποσού, σαν δικαίωμα συμμετοχής στο όνειρο.
-Καλή τύχη σας ευχόμαστε για την επόμενη κλήρωση του Τζόκερ ή άλλων παιγνιδιών
Γ.Δ.


Προς διαζύγιο;
Οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του Π. Καμμένου είναι πλέον οριακές και είναι αρκετά τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν επισημάνει στον Πρωθυπουργό ότι το κλίμα επιβαρύνεται καθημερινά και πρέπει να εξευρεθεί μια άλλη λύση. Και αυτό διότι τόσο η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ελληνοτουρκικά όσο και στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ορίζεται από το εσωτερικό ακροατήριο των ΑΝΕΛ. Με δεδομένο ότι καταγράφει σημαντική πτώση στις μετρήσεις, επιχειρεί να ανακάμψει, επενδύοντας ουσιαστικά σε κορόνες, αλλά και στο «ναυάγιο» των συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.
Σε αυτό το κλίμα εντείνονται και οι κινήσεις των «Μακεδονομάχων» που έχουν προαναγγείλει για την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Πέλλα, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη κ.α.), ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων. Τις κινητοποιήσεις των παμμακεδονικών οργανώσεων στηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενώ έχει αποφασιστεί και μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία.
Τ.Β.


Θα μας …φάνε οι μύγες
Τις τελευταίες μέρες πολλοί από μας παρατήρησαν μια έξαρση της ενόχλησης από τις μύγες και τα μικρά τους. Είναι γεγονός ότι πολλοί μαγαζάτορες ψεκάζουν γιατί στους υπαίθριους χώρους που έχουν τραπεζοκαθίσματα οι πελάτες τους δεν βρίσκουν ησυχία από τις μύγες. Επίσης όσοι δεν είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες σίτες ψεκάζουν και στα μπαλκόνια τους.  Επιχειρήσαμε να ερευνήσουμε το φαινόμενο και που οφείλεται όμως στην περιφέρεια δεν ασχολούνται με τις ,..μύγες παρά μόνο με τα κουνούπια και αυτό όχι γιατί προκαλούν μόνο όχληση αλλά γιατί κυρίως μεταφέρουν ασθένειες για την δημόσια υγεία όπως ιός του Νείλου ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει με τις μύγες. Αυτές – όπως μας είπαν – μόνο δηλητηρίαση μπορούν να προκαλέσουν!
Πάντως οι μύγες έχουν αρχίσει και γίνονται πολύ ενοχλητικές και είναι ακόμα Ιούνιος. Που να φτάσει δηλαδή ο Αύγουστος που’ ναι παχιές οι μύγες που λέει η παροιμία!
Μ.Ξ.


Ποιους αριθμούς δεν πρέπει να σηκώνετε γιατί είναι τηλεφωνικές απάτες
Οι συγκεκριμένες απάτες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, πολλές φορές τους καταναλωτές και έχουν υπάρξει σχετικές ενημερώσεις τόσο από την Ελληνική Αστυνομία, όσο και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.
Παρόλα αυτά, ο εφιάλτης των απατεώνων επέστρεψε και οι κλήσεις είναι πλέον μαζικές σε ανυποψίαστους πολίτες.
Προσοχή μην απαντήσετε ή πάρετε πίσω, γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε τρία δευτερόλεπτα και αν έχετε στοιχεία τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνό σας, μπορούν να τα αντιγράψουν.
Οι χρήστες λαμβάνουν κλήσεις από:τηλ .: +375602605281, τηλ .: +37127913091
τηλ .: +37178565072 τηλ .: +56322553736 τηλ .: +37052529259 τηλ .: +255901130460
ή οποιοσδήποτε αριθμό ξεκινώντας από +371 +375 * 381, κουδουνίζουν μόνο μία φορά και κλείνουν.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…