Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

0

Νέα στοιχεία στην έρευνα του θανάτου της  55χρονης Ξανθιώτισσας
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση τη 55χρονης Ξανθιώτισσας το πτώμα της οποίας εκβράστηκε την Καθαρά Δευτέρα στην βραχώδη παραλία του Αη Γιάννη. Συγκεκριμένα οι αρχές που εξετάζουν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους βίντεο όπου φαίνεται η 55χρονη να παρκάρει το αυτοκίνητό της στο Πόρτο Λάγος και να φεύγει βιαστικά προς τον δρόμο με κατεύθυνση προς την Ξάνθη όπου και φέρεται να συναντήθηκε με κάποιον που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο και την έκανε σήμα. Η οικογένειά της  και κυρίως οι δύο γιοι της δεν πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε και έχουν ζητήσει εισαγγελική έρευνα. Να υπενθυμίσουμε ότι με θέμα ασχολήθηκε για δεύτερη φορά και η εκπομπή «φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.
Μ.Ξ. 


Στο μικροσκόπιο του δημοτικού συμβουλίου η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
Και βέβαια καθένας πολίτης ή θεσμικός παράγων δικαιούται και πρέπει να έχει  άποψη και  πολιτική θέση απέναντι σε θέματα που διαχειρίζεται η κεντρική διοίκηση και η εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό είναι διαφορετικό και διαφορετικό  είναι να ακούγονται μέσα σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο από το δήμαρχο συνθήματα και ατάκες συλλαλητηρίων και φοβικές προσεγγίσεις με ιστορικές ανακρίβειες. Δεν είναι αποδεκτό ένα δημοτικό συμβούλιο να μετατρέπεται σε πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και ο δήμος Ξάνθης να εκφράζεται μέσα από τέτοιες θέσεις.
Μ.Ξ.


Αξιέπαινη πρωτοβουλία της Τροχαίας
Μέσω ενός τυχαίου ελέγχου από δύο ευγενέστατα όργανα της Τροχαίας, πληροφορηθήκαμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και οφείλουμε να το καταγράψουμε ως μια αξιέπαινη από κάθε πλευρά προσπάθεια. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι η Τροχαία Ξάνθης έχει θέση ως στόχο οι οδηγοί δικύκλων, να φορούν προστατευτικό κράνος. Ο στόχος μάθαμε λοιπόν πως βρίσκεται σε ιδιαίτερα θετικό σημείο. Μάλιστα διαπιστώθηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των οδηγών όσο και επιβατών έχουν συμμορφωθεί και φορούν κράνος. Κάτι που βεβαίως έχει να κάνει με τη δική τους προστασία.
Όμως, στο γεγονός υπάρχει μια ενέργεια που σηματοδότησε την επιτυχία. Ο έλεγχος είναι συνεχής, καθημερινός κι όχι περιστασιακός. Συγχαρητήρια ως εκ τούτου στον εμπνευστή διοικητή της Τροχαίας αλλά και τους τροχονόμους που υλοποιούν με ευγένεια τους ελέγχους για το καλό των οδηγών πρωτίστως.
Γ.Δ.


Φώφη σε Ευρωσοσιαλιστές: «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία σας»
“H συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας” απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα το ΕΣΚ είχε «υποδείξει»  στο ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Μακεδονικό. Και η Φώφη έδωσε την εθνικά υπεύθυνη απάντηση που πρέπει να δίνει ένας ηγέτης σε περιπτώσεις εξωτερικής ανάμειξης σε εθνικά θέματα…
Αντίθετα η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί δέχεται επαίνους από το εξωτερικό για τη συμφωνία. Και ευλόγως ρωτάει ο Μίκης τον πρωθυπουργό:  «ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη; Αυτοί που μέχρι εχθές διαδήλωνες με το “Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών”»…


Διαπίστωση
Την Κυριακή βρεθήκαμε στην Αλεξανδρούπολη για μια κοινωνική συνάντηση με φιλικό ζεύγος από τα Χανιά. Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν και δείπνο. Το κατάστημα είχε ήδη επιλεγεί και είχε κλειστεί τραπέζι σε ταβέρνα στη Μάκρη. Η πρώτη διαπίστωση και έκπληξη τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του καταστήματος. Τα περισσότερα ξένα κι αυτά κατά 90% από Τουρκία, τα υπόλοιπα από Βουλγαρία. Δηλαδή, η ταβέρνα η οποία ήταν γεμάτη, δούλευε ουσιαστικά από τους γείτονες Τούρκους και Βούλγαρους. Οι οποίοι βέβαια διέθεταν χρήμα διότι τα παρκαρισμένα έξω αυτοκίνητα ήταν όλα ακριβά αλλά και η εν λόγω ταβέρνα εξαιρετική αλλά και τσουχτερή στις τιμές.
Τελευταία διαπίστωση: Η Αλεξανδρούπολη έχει τουρισμό κι αυτό το οφείλει στους γείτονές της, κυρίως τους Τούρκους με υψηλό εισόδημα. Ας βγάλουν κάποιοι στην Ξάνθη τα δικά τους συμπεράσματα…
Γ.Δ.


Η ώρα της πληρωμής
«Έστι δίκης οφθαλμός…» λέει ο λαός μας όταν διαπιστώνει ότι τιμωρείται αυτός ή αυτοί που έφταιξαν ή αδίκησαν κάποιον συνάνθρωπό τους και τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη. Το απόφθεγμα ισχύει τη φορά αυτή για όσα ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Ήδη ο Δημ. Καμμένος διαχώρισε τη θέση του και αποχώρησε καθιστάμενος ανεξάρτητος. Αποχώρησε επίσης η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου και έπεται συνέχεια. Ήδη δημοσκοπικά οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 1,5% με φθίνουσα πορεία. Ο κυβερνητικός εταίρος περνάει περίοδο μεγάλης κρίσης λόγω παλινωδιών και μη τήρησης των υποσχέσεων που έχει δημόσια δεσμευτεί.
Έφθασε η ώρα της πληρωμής λοιπόν για τον Πάνο υπουργό Άμυνας και μη τήρησης των λόγων του, για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά, «εύκολο να υπόσχεσαι, δύσκολο να τηρείς τις υποσχέσεις».
Γ.Δ.


Οι τζαμπατζήδες
Κάποιοι, σχετικώς λίγοι και εκτός της ωμής επαγγελματικής πραγματικότητας, θεωρούν πως οι επιχειρήσεις Τύπου ότι αποτελούν Ιδρύματα Κοινωνικών Υπηρεσιών και δωρεάν προσφοράς των υπηρεσιών δημοσιότητάς τους. Έχουν την εντύπωση πως όλα είναι υποχρέωση προς δημοσίευση και τζάμπα! «Ξεχνούν» οι άνθρωποι αυτοί ότι τα Μέσα Ενημέρωσης πως απασχολούν εργαζόμενους, πως πληρώνουν Ασφαλιστικές Εισφορές, πως φορολογούνται, πως το ένα, πως το άλλο επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας τους.
Τα γνωρίζουν όλα αυτά. Αλλά κάνουν τα κορόιδα, ζητώντας το τζάμπα, μια αρρωστημένη νοοτροπία που εισήγαγε στην περιοχή συγκεκριμένο Μέσο. Καλλιεργήθηκε μια αντιεπαγγελματική νοοτροπία, χρόνια τώρα, μόνον στην Ξάνθη, τελείως αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική. Νοοτροπίες που θίγουν ευθέως την λειτουργία των Μέσων.
Σταδιακά λοιπόν, δημιουργήθηκε μια νοοτροπία «τζαμπατζήδων». Που ξεκινά από τα κόμματα, όλα (!),  που μέσω μιας αντίληψης τελείως απαράδεκτης δεν θέλουν να πληρώνουν ούτε συνδρομή στις εφημερίδες, κάτι που το κάνουν απλοί πολίτες, επαγγελματίες και άλλοι.
Τους γνωρίζουμε τους τζαμπατζήδες, εμφανίστηκαν χωρίς ίχνος ντροπής για τις ευχές του Μπαϊράμ. Προφανώς όλες οδηγήθηκαν στον κάλαθο. Άλλοι τζαμπατζήδες, οι Αυτοδιοικητικοί του νομού και τι να πει κανείς. Διότι και κοινωνικές δημόσιες σχέσεις δεν ξέρουν να υλοποιούν, αλλά και όταν κάτι απλό κάνουν, το θέλουν τζάμπα…
Γ.Δ.


«Δημοκρατικά πράγματα»
Ότι το κόμμα ΑΝΕΛ διακατέχεται από έντονη δημοσκοπική καθίζηση, λέμε τώρα, αποδεικνύεται από την παρακάτω εξέλιξη. Διαπίστωσαν λοιπόν οι του κόμματος του Πάνου Καμμένου ότι ο κόσμος και τα στελέχη φεύγουν, ότι άλλα λένε κι άλλα κάνουν και σκαρφίστηκαν μια «στήριξη στον Π.Καμμένο από τις οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης». Κι αυτή η στήριξη για τις εθνικές θέσεις που κρατά ως κυβερνητικός εταίρος κι όχι για τις καρέκλες. Φτιάξαν λοιπόν ένα κείμενο Ανακοίνωση στήριξης και το έδωσαν στη δημοσιότητα με τα ονόματα όλων των Συντονιστικών Επιτροπών Μακεδονίας και Θράκης. Έτσι νομίζουν οι εγκέφαλοι της μεθόδευσης αυτής που είναι κατασκευασμένη, ότι θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους και τα στελέχη που φεύγουν τρέχοντας. Έστω αργά, τα μέλη κατάλαβαν που είχαν βρεθεί και τι δούλεμα τους είχαν κάνει.
Γ.Δ.


Μουντιαλικές διαπιστώσεις
Ενώ οι αγώνες του Μουντιάλ βρίσκονται σε εξέλιξη με τα παιγνίδια των ομίλων, υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις από τους πρώτους αυτούς αγώνες. Πρώτη διαπίστωση οι διαιτητές. Σ’ αυτήν τη φάση οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της Αφρικής, Ασίας και Νότιας Αμερικής! Διαιτητές που αγνοούν την ευρωπαϊκό τρόπο παιγνιδιού των ομάδων. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς δείχνουν και μια εύνοια προς τις αδύναμες μικρές ποδοσφαιρικά χώρες, ενώ διακρίνονται για ανοχή στο σκληρό παιγνίδι, τακτική που ευνοεί ομάδες που δεν έχουν στις τάξεις τους γνωστούς ποδοσφαιριστές.
Δεύτερη παρατήρηση ότι, οι βεντέτες ποδοσφαιριστές είναι προσεκτικοί. Φοβούνται πιθανό τραυματισμό που θα έχει επίπτωση στην ομάδα που αγωνίζονται τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτοί λοιπόν οι παίκτες δεν προστατεύονται από τις κλωτσιές και το αντιαθλητικό παιγνίδι.
Τρίτη παρατήρηση και ιδιαίτερα σημαντική, η τακτική κάποιων προπονητών χαμηλής δυναμικότητας ομάδων που «κλείνονται» πίσω και οι έντεκα παίζοντας «κατενάτσιο» και με αντεπιθέσεις. Δηλαδή καθόλου όμορφο ποδόσφαιρο, χωρίς θέαμα, χωρίς γκολ, με σκοπιμότητα και αντιποδόσφαιρο εν ονόματι της βαθμοθηρίας.
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε σιγά-σιγά τα φαινόμενα αυτά να μειώνονται και ν’ απολαύσουμε οι ποδοσφαιρόφιλοι θέαμα με άφθονα γκολ.
Γ.Δ.


Θα ανακαλέσει τώρα…
Ο λαός μας αυτούς τους τύπους τους αποκαλούσε «τα παλικάρια της φακής». Και εννοούσε βέβαια εκείνα τα ανθρωπάκια που στα λόγια παριστάνουν τους νταήδες, που απειλούν όταν είναι πολλοί  μαζί, που ενώ είναι δειλοί και χέστες, παριστάνουν τους ατρόμητους που με μια καρπαζιά μυξοκλαίνε και ζητούν συγγνώμη. Ένα τέτοιο ανθρωπάκι είναι και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Μπαρμπαρούσης. Που έβρισε μέσα στη βουλή, απείλησε και ζήτησε την επέμβαση του Στρατού! Το άτομο αυτό λοιπόν, γελοίο πέρα για πέρα, έφυγε και κρύφτηκε για να μη συλληφθεί. Τελικά εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Αστυνομίας. Όμως, εκείνο που έχει αξία στην ιστορία αυτή είναι η δήλωσή του μετά τη σύλληψή του.  Είπε ότι είναι διατεθειμένος, τώρα, ν’ ανακαλέσει όσα είπε στη βουλή. Τέτοια άτομα έστειλαν στη βουλή οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δυστυχώς. Το θλιβερό όμως είναι ότι στη βουλή υπάρχουν κι άλλοι πολλοί αυτού του επιπέδου του Μπαρμπαρούση…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…