Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

0

Για τη διοίκηση του Νοσοκομείου
Σημεία των καιρών με την εφαρμογή νέων ηθών. Διαβάστε: Η Δημοτική παράταξη Δημοτική Πρωτοβουλία Ξάνθης-Σταυρούπολης ζήτησε ραντεβού για να συναντήσει τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γερόπουλο για θέματα του Νοσοκομείου και των δημοτών εδώ και 3 μήνες. Και όχι μόνον μέχρι σήμερα το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε αλλά ούτε καν υπήρξε κάποια ειδοποίηση από την πλευρά της γραμματείας για το θέμα. Δηλαδή, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σωτ. Τσιακίρογλου, ο διοικητής αγνοεί τους κανόνες λειτουργίας ενός φορέα δημοσίου ενδιαφέροντος και απαξιώνει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρνούμενος να συνομιλήσει με εκπρόσωπό του.
Πλήρης δηλαδή αντιδημοκρατική συμπεριφορά εκ μέρους ενός διορισμένου στελέχους προς έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο, καταλήγει ο Σωτ. Τσιακίρογλου. Τι έχει ν’ απαντήσει επ’ αυτών ο Γερόπουλος;
Γ.Δ.


Το άπλετο φως
Το διαβάσαμε κι αυτό και χαμογελάσαμε με συγκατάβαση για το λάθος στην χρησιμοποίηση της λέξης «άπλετο». Διαβάσαμε λοιπόν σε καλή συνάδελφο: Κέφια φαίνεται πως είχαν οι δημοτικοί αστυνόμοι ή οι άνδρες του Λιμενικού και μοίρασαν άπλετα κλήσεις και «μπιλιετάκια» σε δεκάδες οδηγούς…»
Κατά Μπαμπινιώτη λοιπόν, μεταφέρω τι υποστηρίζει: « Η φράση άπλετον φως στην οποία χρησιμοποιείται σήμερα σχεδόν αποκλειστικά η λέξη, μαρτυρείται από τον 5ο αιώνα μ.χ.»
Μετά από τη μαρτυρία αυτή, είναι σαφές πλέον που μόνον χρησιμοποιείται η λέξη «άπλετος».
Γ.Δ.


Για τον ΟΓΑ
Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο και εφαρμόζεται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δεν επιθυμούν ν’ απαντούν στα τηλέφωνα της υπηρεσίας τους. Ναι, συμβαίνει κι αυτό στη χώρα μας όπου έχει μεταβληθεί χώρα των δημοσίων υπαλλήλων. Συμπολίτες λοιπόν από χωριά του νομού, μας ενημέρωσαν ότι ΔΕΝ μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΟΓΑ στην Κομοτηνή. Καλούν στα νούμερα, χτυπούν, αλλά δε σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα. Έτσι, αν θέλει κάποιος ασφαλισμένος να πληροφορηθεί κάτι,  θα πρέπει να πάει στην…Κομοτηνή όπου και η έδρα του ΟΓΑ Θράκης!
-Τρελά και ακατανόητα πράγματα που συμβαίνουν με την ανοχή των διευθυντών και εις βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων αγροτών.
Γ.Δ.


Νέο ξεκίνημα
Ξαφνικά, από προχθές, διαπιστώσαμε ότι το Κανάλι 6 της πόλης μας πως άρχισε να έχει και πάλι εικόνα και να εκπέμπει κανονικά. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως το νέο ξεκίνημα έγινε την Τρίτη 5 Ιουνίου και το Κανάλι θα είναι στη διάθεση των φίλων του και πάλι.
Η επαναλειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού στη δύσκολη αυτή περίοδο είναι κάτι που πρέπει να επισημαίνεται διότι ο πλουραλισμός είναι απαραίτητος σε μια δημοκρατική χώρα.
Γ.Δ.


Και η Ξάνθη παρούσα
Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Καβάλα, υπήρξε και Ξανθιώτικη συμμετοχή. Σύμφωνα δε με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας 5000 και πλέον πολίτες από την Καβάλα και την γύρω περιοχή. Το σύνθημα δε που κυριάρχησε ήταν «Μη τολμήσετε να παραχωρήσετε το όνομα, η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι Μητροπολίτες Στέφανος ΦΝΘ, Παντελεήμων Ξάνθης-Περιθεωρίου και Χρυσόστομος Ελευθερουπόλεως.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα και Ξάνθης Δημαρχόπουλος, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αριάδνη Νούκα.
Γ.Δ.


Η εύκολη λάσπη
Κάθε εβδομάδα διαβάζουμε για κάποιον γνωστό ηθοποιό, σκηνοθέτη ή παραγωγό ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά κάποιες γυναίκες. Η υπερβολή αυτή ξεκίνησε από την Αμερική, από τον κόσμο του Χόλυγουντ και αναπτύχθηκε ως αντίδραση στην εκμετάλλευση γυναικών. Μετά από αρκετά χρόνια, 10, 20, 30, κάποιες κυρίες θυμήθηκαν ότι είχαν «παρενοχληθεί». Κι έτσι ξεκίνησε το κίνημα #Metoo που εξελίχτηκε σε εκδικητικό μένος εναντίον «φαλλοκρατών» και άλλων του ίδιου επιπέδου.
Προφανώς στην πορεία των χρόνων, υπήρξαν παρενοχλήσεις από άνδρες αλλά και γυναίκες. Ο χώρος του κινηματογράφου κυρίως και της μουσικής, έφθασε πλέον στα άκρα. Εκτοξεύθηκε εύκολη λάσπη δεξιά-αριστερά, κυρίως προς τους άνδρες, μ’ ένα πρωτόγνωρο πάθος, μίσος θα λέγαμε. Το δε απίθανο της υπόθεσης; Κάποιοι από αυτούς που κατηγορήθηκαν είναι αθώοι. Όπως το τελευταίο θύμα ο Γούντι Άλεν. Επιτέλους οι αμερικάνικες υπερβολές και «κατηγορίες» πρέπει να σταματήσουν. Η υπόθεση έφθασε στο γελοίο πλέον…
Γ.Δ.


Πληρώστε τα χρέη σας!
Η κυβέρνηση καλεί τους  πολίτες της χώρας να είναι συνεπείς και να πληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι ή τέλος πάντων όσοι ακόμη μπορούν κι έχουν την οικονομική ευχέρεια ανταποκρίνονται. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι το «πληρώστε τα χρέη σας»  ισχύει και για την ίδια την κυβέρνηση. Η οποία «ξεχνάει»  ότι χρωστά 3,5 δις ευρώ προς διάφορους ιδιώτες εδώ και χρόνια. Δηλαδή η κυβέρνηση ζητά να είμαστε συνεπείς εμείς, αλλά να μην είναι η ίδια! Μονά-ζυγά δικά της.
Όμως έτσι, μ’  αυτή τη συμπεριφορά της, η ίδια δίνει το κακό παράδειγμα για την αποφυγή πληρωμής στους πολίτες της. Δεν το σκέφτεται αυτό; Ή μήπως δεν την ενδιαφέρει αφού έχει βρει τη μεσαία τάξη και την ξεζουμίζει κανονικά έως πτωχεύσεως.
Γι’ αυτό εξάλλου αυξάνεται και το χρέος των ιδιωτών προς το δημόσιο (φόρους, ΕΦΚΑ, εισφορές και δεκάδες άλλες αφαιμάξεις…)
Γ.Δ.


Η επιστολή Σκαρλάτου
Χθες δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα την επιστολή του Βασ. Σκαρλάτου που αναφερόταν στο Δροσερό και την παραβατικότητα που πλέον έχει γίνει καθεστώς. Θα περιμένουμε λίγο χρόνο μήπως και υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιους φορείς. Εάν υπάρξουν θα σηματοδοτήσουν το ενδιαφέρον τους και ότι η επιστολή «έπιασε τόπο».
Εάν πάλι υπάρξει σιωπή, θα συμπεράνουμε όλοι οι Ξανθιώτες πως οι κρατούντες και οι διάφοροι φορείς δεν επιθυμούν ν’ αγγίξουν το θέμα, να βάλουν το δάκτυλο στην πληγή, να την δουν και βέβαια να την θεραπεύσουν.
Κι από τη στάση αυτή, όλοι θα μάθουμε πλέον ότι τη λύση δεν την θέλουν γιατί τους βολεύει.
-Εν αναμονή για να βγάλουμε όλοι εμείς, οι πολίτες της Ξάνθης που ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε, τα αδιαφιλονίκητα συμπεράσματά μας…
Γ.Δ.


Αυτό θα πει να ‘σαι πλούσιος! Να’ χεις ψυγείο!
Για γέλια και ίσως και για… κλάματα  είναι  η ρητορική του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεκλογικές του ομιλίες. Εκτός από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι υψηλά στην προεκλογική ατζέντα του με τις ύβρεις και τις απειλές σε ημερήσια διάταξη,  τώρα έβαλε στο στόχαστρο και την οικονομική μας κατάσταση. Είπε  λοιπόν στο κοινό του ότι η χώρα μας είναι χρεωκοπημένη και παρόλα αυτά αναβαθμίζεται στις διεθνείς αγορές ενώ  την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει ανάπτυξη  και οικονομική ευμάρεια υποβαθμίζεται προκειμένου να δικαιολογήσει το κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας. Για να πείσει δε περί αυτών τους ψηφοφόρους χρησιμοποίησε τα εξής ατράνταχτα επιχειρήματα (για παιδιά έως και 3ης Δημοτικού!). Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι χρεωκοπημένη, φαίνεται από την κατάσταση των δρόμων μας (!) και ότι οι Τούρκοι αντίθετα  έχουν επί Ερντογάν οικονομική ευμάρεια αφού κάθε νοικοκυριό έχει ψυγείο! Κι ευλόγως αναρωτιέται ο πάσα εις εν έτει 2018: Προ Ερντογάν πως συντηρούσαν τα τρόφιμά τους οι γείτονες μας;  Με πάγο όπως εμείς στην δεκαετία του 1950; Αυτός είναι δείκτης  οικονομικής ευμάρειας για τον Τούρκο πρόεδρο; Να λες εν έτει 2018, «είστε πλούσιοι επειδή έχετε ψυγείο»; Και να σε ψηφίζουν γι αυτό!
Αλήθεια σε τι είδους κοινό απευθύνεται ο Τούρκος πρόεδρος;
Όσο για μας έχουμε τα προβλήματά μας αλλά ψυγείο έχουμε εδώ και 45 χρόνια!
Κι αυτό που ευχόμαστε είναι να τελειώσουν γρήγορα οι εκλογές στην Τουρκία γιατί, τι άλλο έχουμε ν΄ ακούσουμε!….
Μ.Ξ.  


Οι μαχητές υπέρ της Μακεδονίας…
Πήραν και πάλι τα λάβαρα οι …μαχητές υπέρ της Μακεδονίας και βγήκαν στους δρόμους για να  βροντοφωνάξουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική! Και δεν αντιλαμβάνονται ότι με το να διεκδικούν το αυτονόητο είναι σαν να το αμφισβητούν ή να παρέχουν έρεισμα προς αμφισβήτηση. Εν έτει 2018 και ακόμη κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με διαπραγματεύσεις από την εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά οι λύσεις και η πολιτική για τα εθνικά μας θέματα προσδιορίζονται από τα συλλαλητήρια. Κι είναι λυπηρό γιατί και κάποιοι από τους αυτοδιοικητικούς μας που μπορεί να μην συμφωνούν με τα συλλαλητήρια,  πέφτουν όμως στην παγίδα και συμμετέχουν προσβλέποντας σ’ ένα χρίσμα από το κόμμα τους που δεν εκφράζει ξεκάθαρη θέση για να τα έχει καλά και με το ακροδεξιό του κοινό.
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …