Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

0

Προσοχή στα χρέη
Πολύς λόγος έγινε κατά το παρελθόν για κάποιους συμπολίτες οι οποίοι έχουν «φεσώσει»  το δήμο Ξάνθης (αλλά και τους άλλους τρεις). Χρωστούν δηλαδή αρκετά χρήματα και το παίζουν… βαρύ πεπόνι. Και για να σταματήσουν οι μπατακτσήδες να πουλάνε μούρη, ας βγει ο δήμος να πει πόσα έχει να εισπράττει από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες οφειλές όπως καθυστερούμενα παπατζήδων και άλλων επιτήδειων.
Ξέρουμε τι θα ισχυριστούν στους δήμους. «Προσωπικά δεδομένα!»  Μόνο που έχουν ευθύνες και ποινικές εκτός των άλλων, διότι δεν φροντίζουν για την είσπραξη των χρημάτων όπως έχουν υποχρέωση και ενίοτε το κάνουν αυτό και σκόπιμα. Άρα, υπάρχει συγκάλυψη. Άρα, υπάρχει δόλος. Άρα, καταδίκη και μετά εκτός δημοτικών πραγμάτων. Η είσπραξη των χρεών είναι πρωταρχική ευθύνη τους, ας μην το ξεχνούν. Όσα δε περισσότερα χρέη υπάρχουν τόσο κακή διαχείριση έχουν στον τομέα είσπραξης. Ας έχουν το νου τους στο θέμα αυτό οι αυτοδιοικητικοί μας κι ας αφήσουν τις χάρες και τα στραβά μάτια. Δεν έχουν το δικαίωμα αυτό διότι δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα.
Γ.Δ.


Κορόιδα και έξυπνοι
Στην ιστορία των χρεών μερίδας δημοτών σε όλους τους δήμους του νομού τελικά, αναδεικνύεται ένα σοβαρό θέμα, αυτό του ποιος είναι το κορόιδο και ποιος ο έξυπνος. Δηλαδή, ποιος πληρώνει και ποιος όχι και γιατί δεν πληρώνει αυτός που εγνωσμένα οφείλει.
Λοιπόν, υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών οι οποίοι  επικαλούνται διάφορους λόγους για να μην πληρώσουν την οικονομική τους υποχρέωση. Από την άλλη, υπάρχουν οι περισσότεροι, οι οποίοι είναι συνεπείς έναντι των υποχρεώσεών τους. αυτούς τους πολλούς λοιπόν τους ξεζουμίζουν για να καλύπτουν το χρέος που δεν πληρώνεται.
Ελληνικό φαινόμενο πέρα για πέρα. Επιβραβεύουν τον μπαταχτσή και δημιουργούν μια άσχημη και άδικη εικόνα εις βάρος του συνεπή πολίτη. Δεν είναι άδικο και παράλογο αυτό; Και βέβαια είναι. Όμως οι διοικούντες, αντί να εξαντλήσουν όλα τα δικαιώματα για την είσπραξη των χρεών, προτιμούν ν’ αδιαφορούν και να επιβαρύνουν τους συνεπείς. Και ρωτώ:  Ποιοι είναι οι έξυπνοι και ποιοι τα κορόιδα;
Γ.Δ.


Κι αυτό μόνο στην Ελλάδα
Μοναδική παγκόσμια πατέντα που την εμπνεύστηκαν και την εφαρμόζουν ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα. Πληροφορώ τους αγαπητούς αναγνώστες ότι η γνωστή Φορολογική Ενημερότητα από τη μία και Ασφαλιστική από την άλλη, πως είναι ελληνικές ιδέες και μόνον. Εφευρέθηκαν και εφαρμόστηκαν ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα. Όπου βέβαια συνεχίζουν να βασιλεύουν και να ταλαιπωρούν τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν, που κατά τεκμήριο ταλαιπωρεί και δυσκολεύει όσο μπορεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, εφηύρε αυτή την πατέντα παγκόσμιας πρωτοτυπίας, για να του κάνει τη ζωή δύσκολη έως καταστροφική.
Μετά από τέτοιες ιδέες δεν είναι ν’ απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στο σημερινό χάλι…
Γ.Δ.


Άντε στο καλό!
Ήρθε, είδε, έφυγε. Και του ευχόμαστε καλό ταξίδι επιστροφής του κυρίου Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιου της αντιπολίτευσης για το προεδρικό αξίωμα. Βέβαια η επίσημη αιτιολογία της επίσκεψης ήταν ότι αυτή ήταν ιδιωτικής μορφής και πως δεν είχε σχέση με τις εκλογές της Τουρκίας.
Τέλος πάντων, κάθε άλλο παρά έτσι είναι και αυτό φάνηκε από την κινητοποίηση της αστυνομίας για την προσωπική του ασφάλεια κατά την παραμονή του στην Κομοτηνή. Πουθενά αλλού εκτός της Θράκης δεν πήγε ο κ. Ιντζέ και σύμφωνα με το πρόγραμμά του συνέχισε και μίλησε σε ομοθρήσκους του στο Κίρτζαλι Βουλγαρίας.
Γ.Δ.


Επέτειος
Είναι μια επέτειος. Με την αρχή του καλοκαιριού. Σαν τότε, το 1977, 1 Ιουνίου, που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Προηγήθηκαν συζητήσεις , αγορές μηχανημάτων, εξεύρεση τεχνικών και συνεργατών. Και τελικά το μήνυμα της εκκίνησης δόθηκε μετά από μια σεμνή τελετή εγκαινίων παρουσία των αρχών της πόλης. Έγινε η αρχή και απο τότε 41 χρόνια γεμάτα, καθημερινά η εφημερίδα μας βρίσκεται στα χέρια των φίλων, συμπολιτών , συνδρομητών. Κι από τότε, συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι της ενημέρωσης πιστοί στις αρχές που είχαμε θέσει από το 1977. Και βέβαια μ’ αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Οφείλουμε όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθειά μας.
Γ.Δ.


Νέκρωσε ο τουρισμός της Αδριανούπολης
Μια διαπίστωση από τουρκικής πλευράς είναι αυτή και έχει να κάνει με την οικονομική διάσταση του θέματος. Η διαπίστωση λοιπόν εστιάζεται στον τουρισμό στην περιοχή της Αδριανούπολης ο οποίος έχει σχεδόν μηδενιστεί από πλευράς ελληνικής. Ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι επισκέπτονται την Αδριανούπολη κι αυτό οφείλεται, όπως είναι φυσικό, στο αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της άδικης και χωρίς κατηγορία προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε να υλοποιήσει μια τακτική που πρώτη φορά αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργώντας παράλληλα μια σειρά αρνητικές σκέψεις και εικόνες εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτής. Και όπως συμβαίνει συνήθως, το «μάρμαρο»  το πληρώνει ο τουριστικός τομέας της Αδριανούπολης.
Γ.Δ.


Πάνε για κλείσιμο τις εφημερίδες της επαρχίας
Η στάση, οι αποφάσεις και η εν γένει λειτουργία της κυβέρνησης Συριζανέλ μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα αρνητική και εις βάρος του Επαρχιακού Τύπου. Λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες ψηφίζονται χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό για τις συνέπειες, οι οποίες με μαθηματικό τρόπο οδηγούν σε κλείσιμο των επαρχιακών εφημερίδων.
Τελευταίο δείγμα αυτής της νοοτροπίας, η επιβολή ασφαλιστικής εισφοράς 17% υπέρ του Ταμείου των δημοσιογράφων της Αθήνας που υποχρεούνται να πληρώνουν οι Επαρχιακές Εφημερίδες!! Δηλαδή, οι εργοδότες των επαρχιακών εφημερίδων, που πληρώνουν την αναλογούσα εισφορά των δικών τους εργαζομένων, με νόμο, καλούνται να πληρώνουν άλλο ένα 17% που θα πηγαίνει στο Ταμείο των δημοσιογράφων των Αθηνών! Όσο εξωφρενικό και τρελό ακούγεται αυτό, ισχύει. Μάλιστα το 17% ως ασφαλιστική εισφορά είναι αναλογικό και έχει σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων, όλων, στις επαρχιακές εφημερίδες.
Όμως η επίθεση δεν σταματά εδώ. Υπάρχει κι άλλη φορολογική επίθεση, κι αυτή είναι το γνωστό 2% επί των μεικτών μηνιαίων εσόδων των επιχειρήσεων. Δηλαδή, εδώ φορολογείται το σύνολο των εσόδων δύο φορές!
Μ’ αυτά και άλλα πολλά οι εφημερίδες ως επιχειρήσεις οδηγούνται σε ασφυκτική οικονομική πίεση με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Γ.Δ.


Αυξάνονται οι μη καπνιστές
Σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον περιορισμό του καπνίσματος σε νεαρές ηλικίες έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν την 5ετία 2009-2014 η μείωση του αριθμού των καπνιστών που βρίσκονται στην εφηβεία και στα πρώτα μετεφηβικά χρόνια έχει μειωθεί κατά 33%.
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης μιλώντας σε εκδήλωσε με θέμα «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς Κάπνισμα»  που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» – Παράρτημα Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Παράλληλα στην μείωση του καπνίσματος τσιγάρων συνετέλεσε η εμφάνιση του Ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και του νέου συστήματος «καπνίσματος» που παρουσίασε εδώ και καιρό η Παπαστράτος με το οποίο ο καπνιστής «λαμβάνει»  ποσότητα νικοτίνης, όχι όμως όλων των άλλων αρνητικών που περιλαμβάνονται στα κανονικά τσιγάρα με καπνό.
Γ.Δ.


Θέλουν πλύσιμο
Για τους κάδους απορριμμάτων το σχόλιό μας και για την ανάγκη τώρα το καλοκαίρι με τις ζέστες να πλένονται σε πιο σύντομες ημερομηνίες. Κι αυτό, διότι περνώντας οι πεζοί δημότες δίπλα από τους κάδους αυτοί… μοσχοβολούν!
Πριν λοιπόν γίνει καθημερινό φαινόμενο η μυρωδιά από τα οργανικά σκουπίδια, ας ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων από το ειδικό αυτοκίνητο που διαθέτει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Θα μας απαλλάξει από τις… χίλιες μυρωδιές που λόγω ανοιχτών παραθύρων, φθάνουν ψηλά στα διαμερίσματα.
Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.


Άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν του χρόνου, ωστόσο έχει ξεκινήσει άτυπα η προεκλογική περίοδος. Έντονες είναι οι διεργασίες σε επίπεδο συγκρότησης συνδυασμών στον δήμο Ξάνθης. Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τάσου Τεφρωνίδη πρόσφατα όταν αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να τεθεί επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα έχει τη στήριξή του και συνεχίζεται με τις έντονες διεργασίες που γίνονται από πλευράς Σάββα Μελισσόπουλου και Μ. Φανουράκη. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ιδεολογική πλατφόρμα του συνδυασμού, που συγκροτείται με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι κομματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μότο του είναι ότι όποιος θέλει να συμμετέχει θα αφήσει την κομματική του ταυτότητα έξω… Επικεφαλής του συνδυασμού έχει αποφασιστεί να είναι ο Σάββας Μελισσόπουλος, ενώ το όνομά του θα αποφασιστεί με ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης όλων όσων τον συγκροτούν.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…