Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιπλέκεται το «κουβάρι» στην υπόθεση πρώην δημοτικό πάρκινγκ

Περιπλέκεται το «κουβάρι» στην υπόθεση πρώην δημοτικό πάρκινγκ

0
central parking

Η Αποκεντρωμένη επιρρίπτει ευθύνες στο Γραφείο Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης

Επειδή δεν έκανε «καμία επιθεώρηση στο πάρκινγκ από ιδρύσεώς του», όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, ενώ υποχρεούνταν ανά 4ετία σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2001

 

Τελειωμό δεν έχουν οι «περιπέτειες» του πάρκινγκ της οδού Ηρώων. Σαν να μην έφταναν οι ατέρμονες αντιδικίες με την μισθώτρια που έκανε έξωση ο δήμος, τώρα έρχεται η Αποκεντρωμένη και με απόφασή της περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα επιρρίπτοντας και σε υπηρεσία της Περιφέρειας ευθύνες.

Η Αποκεντρωμένη επιρρίπτει ευθύνες στο Γραφείο Συγκοινωνιών γιατί δεν έκανε επιθεώρηση στο πάρκινγκ

Συγκεκριμένα η υπόθεση του πάρκινγκ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο. Ερευνήθηκαν τυχόν παραλείψεις και παρατυπίες κατά την χορήγηση άδειας λειτουργίας από το Γραφείο Συγκοινωνιών της Π. Ε. Ξάνθης. Σε απόφαση που εξέδωσε στις 25/4/2018 επιρρίπτει ευθύνες στην λόγω υπηρεσία και κατά παντός αρμοδίου εξαιτίας της «μη πραγματοποίησης καμίας επιθεώρησης από ιδρύσεώς του», όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 2001 (Βερελή) υποχρεούται η εν λόγω υπηρεσία να κάνει επιθεώρηση ανά τετραετία και ενδέχεται να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας. Επίσης πρόβλημα προκύπτει και από τον φορέα που εξέδωσε την άδεια καθώς θεωρείται αναρμόδιος, με αρμόδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ. Όμως τα «μπλεξίματα» του πάρκινγκ δεν σταματούν εδώ καθώς σε λίγο ολοκληρώνεται και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες η υπόθεση πάρκινγκ

Σε «εφιάλτη» για την δημοτική αρχή έχει καταντήσει το πρώην δημοτικό πάρκινγκ που παρότι είχε έσοδα 163.000 ευρώ το χρόνο όπως είχε ειπωθεί από την πρώην δημοτική αρχή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκχώρησή του σε ιδιώτη μέσω δημοπράτησης το 2013. Έκτοτε προέκυψαν διάφορα προβλήματα μέχρι να παραδοθεί αφού εκ των υστέρων αποκαλύφτηκε ότι η δημοπράτηση έγινε χωρίς ο δήμος να έχει ολοκληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και ενώ δεν είχαν επιλυθεί προβλήματα με την άδεια. Η νυν δημοτική αρχή πήρε την «καυτή πατάτα» και προχώρησε σε έξωση εφόσον η μισθώτρια δεν κατέβαλλε τα μισθώματα. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος είχε εκφράσει την πρόθεση να το λειτουργήσει ο δήμος κάτι που έως σήμερα δεν κατέστη δυνατό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…