Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Πέρασμα» κλεφτών από την παραλία του Μυρωδάτου

«Πέρασμα» κλεφτών από την παραλία του Μυρωδάτου

0

Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαρρήξεις από αυτοκίνητα λουόμενων. Συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ δύο άτομα 42 και 31 ετών στο Πόρτο Λάγος

Έκλεψαν από τα ΙΧ 20 ευρώ και 300 λέβα Βουλγαρίας, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο τσάντες, τραπεζικές κάρτες, ένα ένδυμα και διάφορα καπνικά είδη

Ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των λουόμενων στην παραλία του Μυρωδάτου βρήκαν δύο άτομα το μεσημέρι της Τρίτης, που πήγαν στο χώρο που παρκάρουν τα αυτοκίνητα και διέρρηξαν δύο ΙΧ, αφαιρώντας από αυτά χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ. Αβδήρων και το ίδιο βράδυ συνελήφθησαν στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 42 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πώς έδρασαν οι κλέφτες

Ειδικότερα, στην παραλία Μυρωδάτου, οι δύο άνδρες διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και 300 λέβα Βουλγαρίας, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο τσάντες, τραπεζικές κάρτες, ένα ένδυμα και διάφορα καπνικά είδη.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών οι αστυνομικοί προέβησαν στις σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Στην κατοχή τους και το όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 585 ευρώ, 225 λέβα Βουλγαρίας, 2 διαρρηκτικά εργαλεία και 3 χρυσαφικά. Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν επίσης τα αφαιρεθέντα καπνικά είδη, η μία τσάντα και το ένδυμα. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρήματα που εντοπίσθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 31χρονου προέκυψε ότι εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Κρούσματα και φέτος στις παραλίες της ΑΜΘ

«Επιδρομές» κλεφτών παρατηρήθηκαν φέτος και σε άλλες παραλίες της ΑΜΘ, όπως σε αυτές της Καβάλας, ενώ αντίστοιχα περιστατικά είχα σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια και στην Ξάνθη. Η αστυνομία τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι εντατικοποιούνται οι δράσεις με περιπολίες και εμφανή αστυνόμευση, ωστόσο η υποστελέχωση σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί πρόβλημα στη συνεχή προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της αστυνομίας στις παραλίες, κυρίως τις καθημερινές, όταν και δεν είναι πολλοί όσοι καταφεύγουν στις παραλίες για το καλοκαιρινό μπάνιο.

Η συνήθης πρακτική των κλεφτών, όπως έχει παρατηρηθεί στις παραλίες της ΑΜΘ, είναι το σπάσιμο κάποιου τζαμιού, οπότε πέρα από την κλοπή οι ιδιοκτήτες των ΙΧ επιβαρύνονται και με την αποκατάσταση των ζημιών.

Συμβουλές από την αστυνομία

Από την πλευρά της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης της ΑΜΘ, εφιστάται προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται:

-να μην αφήνουν προσωπικά αντικείμενα και είδη αξίας σε εμφανή σημεία

-να μην αποθηκεύουν χρήματα και είδη αξίας στα αυτοκίνητα όταν πηγαίνουν για μπάνιο

-να προσέχουν, ώστε να μην αφήνουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…