Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Ιάκωβος Μαρτίδης με το νέο του βιβλίο στο «Π»

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης με το νέο του βιβλίο στο «Π»

0

«Το μήλο πάνω από τη μηλιά» επιδιώκει να βοηθήσει τους γονείς να «χτίσουν» μία τρυφερή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Αρμός», παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», τον Ψυχίατρο/Συγγραφέα κ. Ιάκωβο Μαρτίδη και το νέο του βιβλίο, «Το μήλο πάνω από τη μηλιά».

Το μεγάλωμα των παιδιών έχει κόπο. Και ο κόπος γίνεται μεγαλύτερος όταν ο γονιός δεν κατέχει τον τρόπο. Αν οι γονείς αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και χρησιμοποιούν τους κατάλληλους τρόπους, τότε το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο. Στην αντίθετη περίπτωση η κούραση έρχεται γρήγορα, τα λάθη πολλαπλασιάζονται και ο κόπος βιώνεται ως βάσανο. Θα έχετε ακούσει την φράση: «Παιδί είναι αυτό ή βάσανο;» Οι γονείς επικρίνονται για τα λάθη και τις παραλείψεις που κάνουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Όμως… ποιός τους έχει εκπαιδεύσει; Ποιός τους έχει προετοιμάσει επαρκώς για το απαιτητικό «επάγγελμα» του γονιού; Πορευόμαστε ανυποψίαστοι και με άγνοια βασικών θεμάτων ψυχολογίας και παιδαγωγικής…

Το βιβλίο ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ «εκπαιδεύει» και βοηθά αποτελεσματικά τους γονείς να χτίσουν μία τρυφερή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους. Τους βοηθάει να αναθρέψουν παιδιά: υπεύθυνα, χαρούμενα, συνεργάσιμα, ανεξάρτητα, προσφέροντάς τους ό,τι χρειάζονται για να ζήσουν μια ζωή με πληρότητα. Να βιώνουν καθημερινά το ευ ζην.

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης είναι συγγραφέας των  βιβλίων: Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (2011), 5η έκδοση, στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (2013), 3η έκδοση όπου αναλύει τα όσα θα άξιζε να γνωρίζει κανείς για την σχέση του, του βιβλίου : ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (2016), 6η έκδοση όπου αναλύει 24 καίρια θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών παιδιών και του βιβλίου : ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ (2018), όπου πραγματεύεται 24 σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με γονείς και παιδιά.

Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός σύμβουλος στην Δράμα και στην Θεσσαλονίκη.

Προλογίζουν: Παγώνα Διούδη ψυχολόγος και Κωνσταντίνα Σανδαλτζοπούλου φιλόλογος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με μήνυμα αισιοδοξίας, η Δήμητρα Μπαλιάκα βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2019

 Αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 18 υποψήφιες, μέσα από ψηφοφορία που συμμετείχαν οι εκπρό…