Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 55χρονης

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 55χρονης

0

Θρίλερ στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που ερευνά την υπόθεση του θανάτου της Ξανθιώτισσας Μαρίας Χαλιαμακίδου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στον Αη Γιάννη Αβδήρων την Κ. Δευτέρα.

 

Βιάστηκαν να μιλήσουν για αυτοκτονία;

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από μάρτυρες που μίλησαν στην εκπομπή

 

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής του ALPHA «Φως στο Τούνελ» της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, που ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με τον θάνατο της 55χρονης Ξανθιώτισσας Μαρίας Χαλιαμακίδου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε από περαστικούς το πρωί της 19 Φεβρουαρίου 2018 (Καθαρά Δευτέρα)  στη βραχώδη παραλία αριστερά από το παρεκκλήσι του Αη Γιάννη Αβδήρων.

Βιάστηκαν να μιλήσουν για αυτοκτονία της 55χρονης;

Να θυμίσουμε ότι η 55χρονη Μαρία είχε εξαφανιστεί από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η δε εξαφάνισή της δηλώθηκε από τους οικείους της στις 17 Φεβρουαρίου. Το αυτοκίνητο της βρέθηκε παρκαρισμένο στο Πόρτο Λάγος,  ενώ 1, 5 μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου βρέθηκαν στην περιοχή του Αη Γιάννη τα κλειδιά της. Επίσης θυμίζουμε πως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου το πρωί ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κιφνίδης μετά από εντολή του Υπολιμενάρχη Λάγος διενέργησε νεκροψία – νεκροτομή. Όπως μας πληροφόρησε τότε ο κ. Κιφνίδης, ο θάνατός της 55χρονης προήλθε από πνιγμό εντός ύδατος και πως όλα τα στοιχεία συνεργούν σε αυτοκτονία καθώς δεν έφερε σημάδια κακοποίησης. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η προανάκριση  για τα αίτια του θανάτου της 55χρονης συνεχίζεται.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από μάρτυρες που μίλησαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»

Σύμφωνα με όσας ισχυρίστηκαν οι δύο γιοι της 55χρονης καθώς και άτομα του φιλικού και επαγγελματικού της περιβάλλοντος, η γυναίκα το μοιραίο πρωί πήγε κανονικά στη δουλειά της, στο νοσοκομείο Ξάνθης με το αυτοκίνητό της και λίγο μετά πήρε μονοήμερη άδεια και έφυγε ενώ παράλληλα έκανε ανάληψη μετρητών από τράπεζα.  Στο αυτοκίνητό της που όπως είπαμε εντοπίστηκε στο Πόρτο Λάγος βρέθηκαν δύο θερμός με καφέ που ωστόσο  όπως ειπώθηκε δεν ερευνήθηκαν για DNA, και η τσάντα τηςεντός της οποίας και το πορτοφόλι της με 300 ευρώ ενώ είχε αγοράσει και δώρα για τα εγγονάκια της, ένα από τα οποία είχε τα γενέθλια του εκείνες τις ημέρες. Μια φίλη της ισχυρίστηκε ότι η 55χρονη της εκμυστηρεύτηκε ότι έψαχνε για να αγοράσει όπλο γιατί φοβόταν για την ζωή της. Επίσης βρέθηκε το μπουφάν που φορούσε την μέρα που εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αη Γιάννη. Στην τσέπη του υπήρχαν τα κλειδιά της δουλειάς της ενώ τα δεύτερα κλειδιά της βρέθηκαν κοντά στο εκκλησάκι σε μεγάλη απόσταση… Κάτοικος του Πόρτο Λάγος που μίλησε στην εκπομπή ισχυρίστηκε ότι άκουσε τη νύχτα της Πέμπτης που χάθηκε η Μαρία ένα άλλο αυτοκίνητο να σταματά, πόρτες να ανοίγουν και να κλείνουν και να φεύγει με ταχύτητα. Να σημειώσουμε ότι όπως ειπώθηκε στην εκπομπή η 55χρονη στην προσωπική της ζωή,  ήταν διαζευγμένη επί πολλά χρόνια με τον πατέρα των παιδιών της και πως είχε συνάψει σχέση με άλλο άτομο και πως την είχε διακόψει τον τελευταίο καιρό. Σημαντικές μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή ανέφεραν πως τον τελευταίο καιρό πριν χαθεί,  ένα άτομο την πίεζε στο Facebook να βρεθούν, αλλά εκείνη δεν ανταποκρινόταν. Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε μαζί του και τη διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το θάνατο της και πως είχε σταματήσει κάθε επαφή, μετά την άρνηση της. Άλλη ιδιαίτερη πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και διασταύρωσε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος, ανέφερε πως η Μαρία είχε οικονομικά μπερδέματα με τον πρώην σύντροφο της. Ο έμπειρος αξιωματικός τόνισε πως η πληροφορία αυτή πρέπει να ερευνηθεί γιατί μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Πολλά ερωτήματα

Πολλά ερωτήματα ανέκυψαν από το γεγονός ότι όπως διαπιστώθηκε η 55χρονη ενώ βρέθηκε πνιγμένη σε μια παραλία με ρηχά νερά και κοφτερά βράχια, η σορός της δεν έφερε την παραμικρή γρατζουνιά και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση στο πτώμα της δεν υπήρχαν τραύματα ή κατάγματα. Μόνο στο κεφάλι που φέρονται να προκλήθηκαν προθανάτια από πτώση σε βράχο. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», τόνισε: «Θεωρώ πως στην ιατροδικαστική έκθεση δεν εξηγείται επαρκώς πως οι δύο μώλωπες στο κεφάλι προκλήθηκαν από βράχια και όχι από κάποια άλλη επιφάνεια. Επίσης αναφέρεται πως το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης κάτι που είναι αδύνατον να συνέβη εντός θαλασσινού νερού μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο δεν υπήρξαν τραύματα και σε άλλο μέρος του σώματος της. Δεν παρατηρήθηκαν κατάγματα που επίσης θα δικαιολογούνταν από πτώση σε βράχια. Απορία επίσης προκαλεί το γεγονός πως το μπουφάν της βρέθηκε εκτός του σώματός της. Έρευνα στα νύχια για DNA δεν αναφέρεται και το νερό που υπήρχε στο στομάχι της, δεν διευκρινίζεται αν ήταν γλυκό ή αλμυρό. Εάν ήταν αλμυρό, σημαίνει ότι όταν έπεσε στη θάλασσα ήταν ζωντανή».

«Θέλω να μάθω την αλήθεια. Με καίει μέσα μου…»

«Δεν πιστεύω πως η μητέρα μου έφυγε μόνη της. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν κολλάνε στην υπόθεση. Κάποιο ραντεβού είχε εκεί πέρα. Ίσως ήθελε να αγοράσει κάτι και γι αυτό να είχε σηκώσει  χρήματα από την τράπεζα. Τώρα κάτι πήγε στραβά; Αυτός ή αυτοί που συνάντησε την πήγαν στον Άη Γιάννη, τη σκότωσαν και την έριξαν στην θάλασσα; Τίποτα δεν αποκλείω  εκτός από το να έπεσε μόνη της στο νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση, φοβόταν πολύ τη θάλασσα. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Με καίει μέσα μου… Να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας να μάθουμε τι έγινε μ’ αυτήν την ψυχούλα… Δεν το άξιζε αυτό…», κατέληξε συγκινημένος ένας από τους δύο γιους της. Να σημειώσουμε πως ο φάκελος της δικογραφίας παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Ξάνθης προκειμένου η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος και να δοθεί εντολή για άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…