Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Σέντρα σήμερα στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού»

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Σέντρα σήμερα στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού»

0

Χωρίς φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου…

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό “ραντεβού” του κόσμου, το Παγκόσμιο Κύπελλο του ποδοσφαίρου, ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου στη Μόσχα όπου θα συναντηθούν 32 Εθνικές ομάδες και θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα μήνα, μέχρι τον τελικό της 15ης Ιουλίου. Ένας μήνας γεμάτος δράση, πάθος, ένταση και συγκινήσεις περιμένει τους ποδοσφαιρόφιλους .

Για πρώτη φορά θα απουσιάσει από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ιταλία, που έπεσε θύμα έκπληξης στους αγώνες μπαράζ και αποκλείστηκε από τη Σουηδία, ενώ θα είναι παρούσες όλες οι άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, χωρίς όμως κάποια να θεωρείται και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου  καθιερώθηκε το 1930 με το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ουρουγουάη. Διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, με εξαίρεση το 1942 και το 1946 που η διοργάνωση δεν διεξήχθη λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Η τελευταία διοργάνωση έγινε το 2014 στη Βραζιλία, ενώ νικήτρια του κυπέλλου αναδείχθηκε η Γερμανία για τέταρτη φορά στην ιστορία της, νικώντας την Αργεντινή με 1-0 στην παράταση.

Στα 20 Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν διοργανωθεί, 77 εθνικές ομάδες έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά. Από αυτές, 12 έχουν φτάσει στον τελικό, ενώ οκτώ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Με πέντε κύπελλα, η Βραζιλία είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επίσης και η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η  Ιταλία και η Γερμανία έχουν κατακτήσει από τέσσερις τίτλους. Από δύο τίτλους έχουν η Ουρουγουάη και η Αργεντινή, ενώ από ένα κύπελλο έχουν η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Η τρέχουσα κάτοχος του τίτλου, η Γερμανία, κατέκτησε το τέταρτο κύπελλο το 2014, ενώ είναι ο πρώτος τίτλος της ενωμένης Γερμανίας (τα προηγούμενα τρία κύπελλα τα είχε κατακτήσει ως Εθνική Δυτικής Γερμανίας).

Το τρόπαιο έχουν κατακτήσει συνολικά οκτώ διαφορετικές εθνικές ομάδες ενώ στον τελικό έχουν συμμετάσχει 12 διαφορετικές εθνικές ομάδες. Πολυνίκης της διοργάνωσης είναι η Εθνική Βραζιλίας με πέντε τρόπαια. Περισσότερες παρουσίες σε τελικό έχει η Εθνική Γερμανίας με οκτώ συμμετοχές.

Τα τρόπαια: Βραζιλία 5, Γερμανία 4, Ιταλία 4, Αργεντινή 2, Ουρουγουάη 2, Γαλλία 1, Αγγλία 1, Ισπανία 1.

Σήμερα Πέμπτη, στις 18:00, η οικοδέσποινα Ρωσία θα αντιμετωπίσει στο παρθενικό παιχνίδι την Σαουδική Αραβία. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …