Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Στέλλα Γκλαβίνη, ηΣταυρούλα Στεφανίδου και η «Σφαίρα της αγάπης»

Η Στέλλα Γκλαβίνη, ηΣταυρούλα Στεφανίδου και η «Σφαίρα της αγάπης»

0

Οι εκδόσεις Σπανίδη εξέδωσαν και κυκλοφορούν το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας δύο μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

Οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ και οι νεανίδες συγγραφείς Στέλλα Γκλαβίνη και Σταυρούλα Στεφανίδου , σάς παρουσιάζουν σε πρώτη έκδοση το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας  «Η Σφαίρα Της Αγάπης».

« Γερμανοί! » φώναξα με όλη μου τη δύναμη.  Αρχίσαμε να τρέχουμε με όλη μας την αντοχή αλλά δεν μας άφησαν να την σκαπουλάρουμε. Ο γερμανός που κρατούσε την αμπούλα, την πέταξε προς το μέρος μας με αποτέλεσμα να σκάσει και να βγει ένας σκουρόχρωμος καπνός που έκανε τα μάτια μου να δακρύσουν και τον λαιμό μου να στεγνώσει. Ξαφνικά όλα τα έβλεπα θολά. Το μόνο που μπορούσα να ξεχωρίσω μέσα στο άγχος μου ήταν τον θείο και τον Πάρη. Οι φωνές συνέχισαν να ακούγονται, αλλά αυτή την φορά πιο δυνατά και οι αμπούλες καπνού έσκαγαν συνεχώς δίπλα μου. Έτρεχα προς κάθε κατεύθυνση μέχρι που, για κακή μου τύχη, σκόνταψα σε κάτι σπασμένα ξύλα

και κατέληξα στα χέρια τους. Με κρατούσαν τόσο σφιχτά, που ο πόνος με έκανε να ψιθυρίσω το μόνο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό. « Πάρη! Βοήθεια! » είπα με όλο τον αέρα που είχε ξεμείνει στα πνευμόνια μου. Τα δάκρυα έτρεχαν σαν βρύση στα ροδαλά μου μάγουλα και η αλμύρα τους στέγνωνε πάνω στα χείλη μου. Την ίδια στιγμή ακούστηκε από το βάθος του καπνού μία φωνή « Έλλη! Θα σε βρω! »

Για το βιβλίο και τις συγγραφείς μιλά ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης, αναφέροντας: «Η Στέλλα και η Σταυρούλα, δυο νεανίδες, μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης,  τόλμησαν και περπάτησαν με τον λόγο τους, πάνω στην ευγενική τους μοίρα,  επιτρέποντας στον εαυτό τους, να φανεί αντάξιος στο κάλεσμα της νιότης τους. Με προσωπική δουλειά, μεράκι, θάρρος και δεξιότητες, με ευαισθησία και συνείδηση, κατάφεραν και έδωσαν στην νεανική τους πηγαία γραφή, μια απίστευτη απορροφητική δύναμη, καταφέρνοντας να ορίζουν οι ίδιες τον καρπό που τρυγούν. Στην Πόλη όπου με προκλητικότητα,  δεσπόζει η αστήρικτη αυθάδεια των φληναφημάτων της εικόνας  και η δύναμη της αδράνειας, κάποια παιδιά,  αυριανοί κίονες του βλέμματος που θέλει την κόρη πάντα διεσταλμένη, κάτω από τα κάστρα της ελπίδας του λόγου τους, προσπαθούν και στήνουν γέφυρες μεταξύ της ωριμότητας και της πρώιμης νεότητας.

Εδώ, όπου ο ουρανός, μπορεί και χαμογελά πιο γλυκά στην γη».

Οι συγγραφείς

Η Στέλλα Γκλαβίνη γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη, την Αρχοντούπολη της Θράκης. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία αλλά ακόμη περισσότερο στη συγγραφή. Είναι μαθήτρια της 1ης τάξης του Γενικού Λυκείου Ξάνθης και οι σκέψεις της για το μέλλον είναι ότι θα ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με την κατάθεση του λόγου της και την συγγραφή βιβλίων, γιατί πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό εκφράζει τα συναισθήματά της και μπορεί και ταξιδεύει νοητά σε διάφορα μέρη. Εκτός από την γραφή ασχολείται με την αγιογραφία, τον χορό και τον αθλητισμό, τον οποίο μάλιστα αγαπάει εξίσου το ίδιο.

Η «Σφαίρα Της Αγάπης» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Η Σταυρούλα Στεφανίδου γεννήθηκε και ζει και αυτή στην Ξάνθη, την Αρχοντούπολη της Θράκης. Η «Σφαίρα Της Αγάπης» είναι το πρώτο της βιβλίο που ευτύχησε να ολοκληρώσει, καθώς η σπίθα της συγγραφής  άναψε μέσα της από μικρή ηλικία.

Της άρεσε από μικρή να αυτοσχεδιάζει στον λόγο με  μικρές παραμυθένιες ιστορίες, ενώ αργότερα αποπειράθηκε να δοκιμάσει της δυνάμεις της στην εφηβική φανταστική λογοτεχνία. Στην επιλογή της αυτή αποφάσισε να έχει συγγραφική παρέα την Στέλλα Γκλαβίνη με αποτέλεσμα «η σφαίρα της αγάπης» να είναι η πρώτη τους κοινή δημιουργία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …