Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή του βασικού κορμού της

Η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή του βασικού κορμού της

0

Ποιοι ανανέωσαν, ποιοι έφυγαν

Η Ξάνθη ξεκίνησε τις κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν με τις ανανεώσεις των συμβολαίων που έληγαν, με την πλειοψηφία όσων έπαιξαν βασικοί υπό τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς την περσινή χρονιά να παραμένουν στον σύλλογο.

Μια πετυχημένη συνταγή αλλάζει μόνο από δραματικές αστοχίες ή λόγω ανωτέρας βίας κι αυτό στις ποδοσφαιρικές ομάδες πολλές φορές αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της συνέχειάς τους σε υψηλό επίπεδο. Η Ξάνθη μπορεί να έμεινε με άδεια τα χέρια στο τέλος της σεζόν 2017/18, ωστόσο κατάφερε να αφήσει καλές εντυπώσεις και να διαγράψει καλή πορεία, φτάνοντας μια «ανάσα» από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η ισοβαθμία με τον πέμπτο Αστέρα Τρίπολης στους 45 βαθμούς την άφησε εκτός προκριματικών του Europa League, όμως όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν της «αποκάλυψαν» πρωταγωνιστές και φυσικά προπονητή. Ο Μίλαν Ράσταβατς, του οποίου τα κατορθώματα στη Superleague στην πρώτη του σεζόν στην Ξάνθη, αποτέλεσαν το… διαβατήριό του για τη Ρωσία, ως μέλος του τεχνικού τιμ της Σερβίας και βοηθός του Μλάντεν Κρστάιτς, θα συνεχίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη δουλειά του στα Πηγάδια και θα συμπεριλάβει στα πλάνα του τους περισσότερους εκ των βασικών της περσινής σεζόν!

Ως βασικούς ορίζουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε 20+ παιχνίδια. Αυτοί είναι οι εξής:

ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ζίβκο Ζίβκοβιτς 30 Συμβόλαιο ως το 2019
Έρικ Γέντρισεκ 30 Συμβόλαιο ως το 2019
Πάμπλο Ντε Λούκας 27 ΄Εληξε και ανανεώθηκε
Δήμος Μπαξεβανίδης 25 Ανανέωσε μέσα στη σεζόν
Χρήστος Λισγάρας 25 ΄Εληξε και ανανεώθηκε
Αλφρέντο Μεχία 25 ΕΦΥΓΕ
Χόρχε Κασάδο 22 Συμβόλαιο ως το 2019
Μπρίτο 22 Ανανέωσε μέσα στη σεζόν
Αντριάν Λουσέρο 20 ΕΦΥΓΕ
Κώστας Φλίσκας 20 ΄Εληξε και ανανεώθηκε
Σαλιμο Σιλά 20 Συμβόλαιο ως το 2019
Ματίας Κάστρο   Έληξε και ανανεώθηκε

Από τους παραπάνω, χωρίς συμβόλαιο βρέθηκαν στη λήξη της σεζόν 2017/18 οι Ντε Λούκας, Λισγάρας, Φλίσκας, Μεχία και Λουσέρο. Οι τρεις πρώτοι υπέγραψαν την ανανέωση της συνεργασίας τους, ενώ οι δυο τελευταίοι «χαιρέτησαν», αφού κρίθηκε πως μπορούν να αντικατασταθούν επάξια και δίχως να «κοστίσουν» στον σύλλογο.

Εξάλλου, από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν, ανακοινώθηκε πως δεν θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Τριάδης (19 συμ, 3 ασίστ), ενώ για τον 18χρονο Σουλεϊμάν Οκάν (1 συμ) δεν φαίνεται να έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση, ενώ ο Ματίας Κάστρο, υπέγραψε κι αυτός την παραμονή του.

Ελλείψει βεβαιότητας για τα έσοδα, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη σεζόν 2018/19, είναι άγνωστο το μπάτζετ που θα διαθέσει για μεταγραφές η Ξάνθη, σε θέσεις που πλέον δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση, για παράδειγμα στον άξονα. Έχοντας ωστόσο την περσινή «μαγιά» και παίκτες που κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους για το επίπεδο της Superleague, μπορεί να σχεδιάσει πιο ήρεμα το μέλλον της.

Ανανέωσε και ο Κάστρο

Ο Ματίας Κάστρο, ήταν η τελευταία εκκρεμότητα από τους «8» των οποίων τα συμβόλαια με την Ξάνθη έληγαν φέτος και τελικά παραμένει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντίνος φορ που ήρθε πέρυσι από την Λατινική Αμερική για να καλύψει μαζί με τον Έρικ Γέντρισεκ του κενό που άφηνε η αποχώρηση του Χαμζά Γιουνές, είχε υπογράψει συμβόλαιο αρχικά για έναν χρόνο, το οποίο όμως συμπεριλάμβανε και μια ρήτρα ανανέωσης του για άλλη μια σεζόν. Χρήση αυτής της ρήτρας έκανε, λοιπόν, φέτος η Ξάνθη μετά και τις καλές του εμφανίζεις τη σεζόν που μας πέρασε και θα τον κρατήσει για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν στη πόλη, και εάν συνεχίσει τις επιδόσεις που είχε φέτος δεν αποκλείεται και για ακόμα περισσότερα.

Συμφωνία με την JOMA για 5η χρονιά

O A.O. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την εταιρεία αθλητικών ειδών «JOMA», για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2018 – 2019.

Η ισπανική εταιρεία «JOMA» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή αθλητικού υλικού για την επαγγελματική ομάδα της Xanthi FC καθώς και για τις ομάδες της Ακαδημίας της.

Πηγή: gazzetta

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …