Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Γεωγραφικές ανακατατάξεις

Γεωγραφικές ανακατατάξεις

0

Αν μένετε στην Ζυρίχη μπορείτε πλέον με ένα καραβάκι σε δέκα λεπτά να φθάσετε στην Γκουανταλαχάρα. Το Μεξικό συνορεύει σήμερα με την Ελβετία. Η Γουατεμέλα έχει στα βόρεια σύνορά της την Μαδαγασκάρη, η οποία εν συνεχεία συνορεύει νοτίως με την Νορβηγία. Αυτά που ξέρατε με τους παλιούς χάρτες να τα ξεχάσετε. Όλα ψέματα.

Το Ισραήλ παλιά ήταν μία Ασιατική χώρα, σήμερα είναι  ένα αμιγώς Ευρωπαϊκό κράτος. Σε λίγο θα συνδεθεί σιδηροδρομικώς με την Γλασκώβη μέσω Σαρδηνίας και Αλεούτιων νήσων. Γιατί αμφιβάλετε, δεν σας καταλαβαίνω. Άμα έχεις την οικονομική, την πολεμική και την πολιτική δύναμη εγκαθίστασαι ως Φινλανδός υπήκοος στα παράλια της Φινλανδικής Μοζαμβίκης. Ουδέν πρόβλημα  μετακινήσεων πλέον. Η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ νήσων είναι εφικτή.

Από ότι είδαμε στον τελευταίο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ενώ το Ισραήλ είναι Ασιατικό κράτος τραγουδάει μαζί με τους Ευρωπαίους. Α ρε μεγάλε Χάρυ Κλίν τα είχες προβλέψει όλα: ‘’άμα έχεις λεφτά ρε μάγκα, κάνεις ότι γουστάρεις’’. Αν ήταν χωρίς λεφτά και το Μπαγκλαντές θα έπαιζε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα κέρδιζε την Real. Αφού δεν έχεις, παίξε επί του παρόντος με το Νεπάλ κι άσε τους Μακκαβαίους να σκοράρουν εις βάρος των Ουαλών.

Το κράτος των Εβραίων έχει τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη. Η Ιερουσαλήμ (Ιερά Σαλαμίς) είναι χώρος λατρείας των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαϊστών. Τι άλλο θέλετε, δηλαδή, να μαζέψουμε και τους Βουδιστές;  Ε, μην γινόμαστε και πλεονέκτες, άσε να κολατσίσουν κάτι και οι Κινέζοι ιερωμένοι με τους Ιάπωνες ομοθρήσκους, άνθρωποι με στομάχια και τραπεζικούς λογαριασμούς είναι κι αυτοί.

Θες Ευρωμπάσκετ, θες Eurovision; Μέσα οι Ισραηλίτες, τζιμάνια πρώτα. Και πώς να μην είναι, o Απόστολος Παύλος δικός τους, o Απόστολος Πέτρος μπατζανάκης τους, που το πάς αυτό, μην το προσπερνάς έτσι ασυλλόγιστα! Αλλά και ο Αλλάχ ξένος είναι; Εμείς τον αναδείξαμε, εμείς τον ταΐσαμε και αυτόν και τον Μωάμεθ, όλα τα χατήρια τους κάναμε, μέχρι και την Κωνσταντινούπολη τους δώσαμε πεσκέσι, δεν είμαστε τίποτα αχάριστοι άνθρωποι εμείς. Και την Αγία Γραφή σε δικό μας τυπογραφείο την βγάλαμε και το κοράνι το σεβαστήκαμε. Με χρυσά δερματόδετα εξώφυλλα το διαθέσαμε στα καλλίτερα βιβλιοπωλεία, μια Eurovision δεν δικαιούμαστε;  Κάτσε ντε, μην τα θέλετε όλα δικά σας. Εσείς οι Έλληνες αναδείξατε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, αλλά θαύματα δεν έκαναν όπως οι δικοί μας με  τα μισόκιλα λιθρίνια και τις σπαρταριστές τσιπούρες. Έγραψε ο Ευρυπίδης τη Μήδεια αλλά απάνω σε νερό δεν περπάταγε. Ο Κόσμος θέλει φαντασία και θέαμα, θέλει τονάζ σε πιλάφια και καραβιές παρθένες, δεν θέλει αλλοπαρμένες φόνισσες Μήδειες, αυτές είναι τρελές. Καμία εμπιστοσύνη.

Καθίστε τώρα να δείτε πως θα παίξουμε στο Copa America, και μάλιστα θα τους το πάρουμε κιόλας.

Ο Γκαίμπελτς έλεγε πως άμα θέλεις να πείς ένα ψέμα, να λες ένα μεγάλο ψέμα, τότε μόνον γίνεται πιστευτό. Και είχε δίκιο ο άνθρωπος, σοφός πολιτικός. Ο Τσίπρας έλεγε πως θα σκίσει το μνημόνιο και ο κόσμος  τον πίστεψε και τον προσκύνησε κιόλας. Μάθετε τα παιδιά σας να λένε ψέματα, αν έχουν την φλόγα της προόδου μέσα τους και θέλουν να φθάσουν μέχρι τον Πρωθυπουργικό θώκο, αν δεν την έχουν, να είναι φιλαλήθεις και πτωχοί τω πνεύματι, δεύτερο παντελόνι δεν θα αγοράσουν ποτέ. Και σημειώστε, το δόσιμο χαλάει σπίτια, το τάξιμο τα χτίζει με τα ανθεκτικότερα υλικά.

Υπάρχει η παροιμία που λέει πως το καλό παιδί από δύο μανάδες βυζαίνει. Σοφή κουβέντα που οι Εβραίοι την κατανόησαν σε βάθος χιλιάδων λευγών. Οι Δώδεκα μαθητές μαζί με τον Μωάμεθ ετέθησαν στην υπηρεσία της αλληλεγγύης των λαών και των Τραπεζών. Πολύ φοβάμαι πως σε λίγα χρόνια θα πέσει και η αθώα πρόταση να γίνονται μόνιμα στην Ιερουσαλήμ οι Ολυμπιακοί αγώνες μιάς και ο Ηρακλής ήταν γεννημένος στην Χάϊφα μαζί με τον Δία, πρωτοξάδερφος του Ιακώβ. Όλα θα τα δούμε, μέχρι και την Αρκτική να αλλάζει θέση με την Ανταρκτική, υπομονή χρειάζεται. Τελευταία εξέλιξη φέρνει την Έδεσσα ως πρωτεύουσα της Κρήτης και την Ρόδο ως νύμφη του Θερμαϊκού. Φυσιολογικά πράγματα, σαν την Eurovision!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…