Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

0

6  φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου

250γρ. λευκά μανιτάρια

250γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3 κ.σ. μουστάρδα

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.γ. γεμάτα κάρυ

½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

100ml λευκό κρασί

50ml κρέμα γάλακτος

50ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

1 κ.γ. κορν φλάουρ ή αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε λωρίδες του 1 εκ. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα.  Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 ή στα 6, ανάλογα με το μέγεθός τους.  Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα ζουμερά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα φιλετάκια σε δύο δόσεις.

Έχοντας το τηγάνι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 100ml λευκό κρασί και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να αφαιρέσουμε τα γλάσα από το ψήσιμο του κοτόπουλου. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλετάκια, τα μανιτάρια, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, το κορν φλάουρ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να «σταθεί» 5 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι επάνω σε αράβικες πίτες ή με ζυμαρικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…