Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επαγγελματικό συμβόλαιο έκανε η ΠΑΕ Ξάνθη στο νεαρό Γιάννη Φάκη

Επαγγελματικό συμβόλαιο έκανε η ΠΑΕ Ξάνθη στο νεαρό Γιάννη Φάκη

0

Η εντυπωσιακή πορεία του 17χρονου επιθετικού στην Ακαδημία Κ17 και στην Εθνική Ελπίδων

Επενδύει στο μέλλον της η Ξάνθη που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος Κ17 της Super League, τον  στράικερ της Κ17 του συλλόγου Γιάννη Φάκη που μάλιστα έχει καταφέρει να φτάσει τα 62 τέρματα σε δύο αγωνιστικές σεζόν!

Ο ταλαντούχος Σερραίος επιθετικός που είναι γεννημένος στις 14 Απριλίου του 2001 αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΟΣ 2000, ομάδα της Β’ ΕΠΣ Σερρών, όπου εκεί ο Φάκης είχε εντυπωσιακές επιδόσεις πετυχαίνοντας 27 τέρματα τόσο ως πλάγιος χαφ όσο και ως κεντρικός φορ. Ωστόσο πέρα απο τις εξαιρετικές του επιδόσεις ειδικά για την ηλικία του σε μια πιο δύσκολη κατηγορία εκεί που ξεχώρισε για τα καλά ήταν στις Μεικτές ομάδες οπού πέρα από τα 15 γκολ που πέτυχε με την ΕΠΣ Σερρών  κέντρισε το ενδιαφέρον για την γενική του παρουσία και κυρίως τα φυσικά του προσόντα.

Αυτά ήταν που ξεχώρισε και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς που κινήθηκε άμεσα για να τον φέρει στην Ξάνθη, εκφράζοντας μάλιστα με θέρμη την άποψη του στην διοίκηση της ομάδας να τον αποκτήσουν οπωσδήποτε. Ακόμη και μετά τους δύο πρώτους αγώνες που ο Σερραίος επιθετικός δεν είχε σκοράρει ο Κεχαγιάς τόνιζε σε κάθε τόνο πως κάντε υπομονή και θα…παραμιλάτε σε όσους αμφισβητούσαν την επιλογή του.

Και φυσικά δεν άργησε να έρθει η επιβεβαιώσει με τον Φάκη να αρχίζει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, ανοίγοντας λογαριασμό στο διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ στην 4η αγωνιστική, ενώ με το πέρας της 12ης(έχοντας και δύο ρεπό η Ξάνθη) ήρθε η ώρα να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θράκης όταν με το χατ τρικ του κόντρα στην Κέρκυρα και φτάνοντας τα 7 τέρματα άρχισε να βγάζει στο γήπεδο όλα αυτά που ξεχώρισε ο Νίκος Κεχαγιάς.

 

Η συνέχεια ακόμη πιο εντυπωσιακή για τον 17χρονο επιθετικό, που φτάνει τα δέκα τέρματα στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα ενώ με τον ίδιο αντίπαλο έφτασε και τα 20 τέρματα σκοράροντας χατ-τρικ  στη νίκη με 3-2. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο το γεγονός πως τόσο το πρώτο, όσο το 10ο αλλά και το 20ο γκολ του Φάκη σημειώθηκαν κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός πως κόντρα σε Λαμία και Λάρισα σκόραρε και στα τέσσερα παιχνίδια της Ξάνθης με αυτές!

Όμως πέρα από τα 24 γκολ στο πρωτάθλημα Κ17 της Super League το “ακατέργαστο διαμάντι” του ΑΟΞ, που έχει καταφέρει να σκοράρει σχεδόν με κάθε τρόπο εκμεταλλευόμενος και το ύψος του, παρότι ψηλός διαθέτει εξαιρετική τεχνική,  παίζοντας καταπληκτικά τόσο με πλάτη όσο και μέτωπο προς την εστία, την φετινή χρονιά κατάφερε να σκοράρει ακόμη δύο γκολ και με την ομάδα Κ20 της Ξάνθης!

Πιο συγκεκριμένα ο Σερραίος επιθετικός μαζί με τους συμπαίκτες του της Κ17, πήραν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία από αυτούς στο ματς με την Λάρισα, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας για την επιλογή τους καθώς οι Έφηβοι  της Ξάνθης κέρδισαν με 3-1 τους Νέους της Λάρισας με τον Φάκη να σκοράρει δύο τέρματα.

Η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή για τον Γιάννη Φάκη καθώς πέρα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την ομάδα Κ17 του συλλόγου, ήρθαν και οι εντατικές του πλέον κλήσεις στην Εθνική Παίδων, με τον Βασίλη Γεωργόπουλο μάλιστα  σιγά σιγά να του δίνει φανέλα βασικού στα περισσότερα ματς και τον Σερραίο στράικερ να μην αργεί να ανοίξει και εκεί λογαριασμό σκοράροντας μάλιστα σε αγώνα για την Elite Round οπού με τέρμα του Φάκη η Ελλάδα κέρδισε την Σκωτία.

Όμως τα γκολ για τον Φάκη δεν σταματούν εκεί, με τον Σερραίο επιθετικό να σκοράρει και 4 τέρματα στην πορεία του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στην κορυφή της Ελλάδας, με τον Φάκη παρότι σε αρκετά ματς προφυλάχθηκε και λόγω των υποχρεώσεων με την Κ17 να σημειώνει από ένα γκολ στον τελικό των σχολικών στην Ξάνθη αλλά και κόντρα στην Δράμα στην επόμενη φάση. Ενώ σκόραρε και δύο φορές στον ημιτελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κόντρα στον Ζηρίδη.

Επιδόσεις εντυπωσιακές για ένα παιδί που ήρθε στην Ξάνθη έχοντας 32 γκολ την περσινή σαιζόν, και κατάφερε να πετύχει ακόμη 31! “αναγκάζοντας” τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να σπεύσουν να τον κάνουν επαγγελματία ενώ το “όνειρο” του Φάκη δεν σταματά εκεί καθώς ήδη έχει ενημερωθεί πως θα είναι παρών και στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας οπού ο Σερραίος στράικερ θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς και θα συνεχίσει με σκληρή δουλειά να βελτιώνεται συνεχώς, άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί που πέρα απο εξαιρετικό ταλέντο είναι και ένα παιδί-διαμάντι, που αν δεν παρασυρθεί απο τα “μεγαλεία” είναι δεδομένο πως θα αφήσει εποχή, άλλωστε στο δικό του χέρι είναι με πολύ δουλειά και συνεχή βελτίωση να εκπληρώσει τα όνειρα του, με την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου στον ΑΟΞ να είναι απλά η αρχή.

 

Πηγή: sports addict

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …