Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Χαρτζιλίκι» 1.000 ευρώ στους άνεργους της DIANA

«Χαρτζιλίκι» 1.000 ευρώ στους άνεργους της DIANA

0
diana-empros

6 χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας. Υπογράφτηκε η σχετική ΚΥΑ

 

Άγονοι οι πλειστηριασμοί για την πώληση της DIANA – Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον

 

Από 1000 ευρώ εφ’ άπαξ οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν οι 100 άνεργοι , πρώην εργαζόμενοι της Χαρτοβιομηχανίας Θράκης ΑΕ DIANA, 6 χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας και την απόλυσή τους. Η σχετική ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και ξεκινά η χορήγηση του επιδόματος με μόνη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Να σημειώσουμε πως το ίδιο ποσό θα ενισχυθούν και οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας «Κλωστήρια Κιλκίς ΑΕ».

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι άνεργοι

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

– Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

– Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

– Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).

– Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).

– Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του, με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN).

β) Τον σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την εταιρεία και η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

diana_dikastirio1-emprosΆγονοι οι πλειστηριασμοί για την πώληση της DIANA – Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον

Με αφορμή την χορήγηση του επιδόματος απευθυνθήκαμε στο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην DIANA κ. Θεμιστοκλή Στράτο, ο οποίος και μας υπενθύμισε τις πτυχές της υπόθεσης. Είναι γνωστό ότι το εργοστάσιο τελεί σε πτώχευση από το 2011. Η σύνδικος πτώχευσης έχει ολοκληρώσει την διαδικασία σύμφωνα με τον πτωχευτικό κώδικα και έχουν γίνει 2 – 3 πλειστηριασμοί ωστόσο κηρύχτηκαν άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος . Να σημειώσουμε πως στους πρώην εργαζομένους οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών. Οι περισσότεροι απ΄αυτου έχουν συνταξιοδοτηθεί. Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην ιδιοκτήτης της DIANA Πάνος Ζερίτης έχει αποβιώσει.

Το 2012 είχε επιχειρήσει να διασώσει από την πτώχευση τις εκτάσεις που διαθέτει πέριξ του εργοστασίου, όπου σκόπευε να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, για το οποίο είχε λάβει έγκριση από τη ΡΑΕ στο όνομα των υιών Ζερίτη, ωστόσο κι αυτή ναυάγησε καθώς το δικαστήριο δεν εξαίρεσε τις επίμαχες εκτάσεις από την υπό ρευστοποίηση περιουσία.

Έκτοτε η Χαρτοβιομηχανία Θράκης ΑΕ DIANA, μια βιομηχανία που σηματοδότησε την ανάπτυξη της Θράκης από το 1980 είναι ένα βιομηχανικό «κουφάρι» όπως και τόσα άλλα στην περιοχή μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…