Αρχική Χωρίς κατηγορία Ανοιχτή πίτα με βλίτα και φέτα

Ανοιχτή πίτα με βλίτα και φέτα

0
xortopita

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

3 αβγά

1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα

250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη

100γρ. κασέρι, τριμμένο

50γρ. γραβιέρα, τριμμένη

1 φλιτζάνι γάλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σουσάμι, για το πασπάλισμα

κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε. Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

  • piperopita besamel

    Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

    2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πι…
  • Ανάποδη κρεμμυδόπιτα

    -ελαιόλαδο -5-6 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα -φύλλα από μερικά κλωνάρια θυμάρι -125 γρ. αλεύρι…
  • Στριφτόπιτα με φέτα και πιπεριές

    -4 κ.σ. ελαιόλαδο -2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες -4 χρωματιστές πιπεριές…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αμερικάνικη εμπειρία επιχειρηματικότητας στο «Σπίτι Χατζιδάκι»

Ο Kurt F. Heiar, Λέκτορας του John Pappajohn Entrepreneurial Center στο Πανεπιστήμιο της I…