Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακλήθηκαν τρεις άδειες «χαρτοπαιξίας» από καταστήματα της Ξάνθης

Ανακλήθηκαν τρεις άδειες «χαρτοπαιξίας» από καταστήματα της Ξάνθης

0

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε τις ανακλήσεις καθώς δεν πλήρωσαν το τέλος που προβλέπεται για την ανανέωση της άδειας

Πεζοδρομείται η οδός Ψαρών στα Κιμμέρια. Πρέπει να ακολουθήσει μιας μορφής διαβούλευση πριν φτάσει για ψήφιση από το ΔΣ η απόφαση

 Συνοπτικά και με ομοφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο.

Το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει για τις ανακλήσεις αδειών διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα, ουσιαστικά δηλαδή για τις τσόχες που έχουν καταστήματα και επιτρέπουν στους πελάτες να παίζουν χαρτά.

Όπως εξήγησε η υπηρεσία, οι επαγγελματίες που έχουν τσόχες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κάθε χρόνος τέλος για τη διατήρησή τους και σε αντίθετη περίπτωση βεβαιώνεται πρόστιμο. Στο δήμο Ξάνθης, υπήρξαν τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις, από τις οποίες στη μία πληρώθηκε το τέλος και το πρόστιμο, ενώ στις άλλες τρεις δεν υπήρξε ανταπόκριση κι έτσι ανακλήθηκαν οι άδειες.

Κατά τα άλλα με απόφαση της Επιτροπής και μετά από σχετική γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Κιμμερίων η οδός Ψαρών στα Κιμμέρια χαρακτηρίζεται πεζόδρομος.

Μέχρι σήμερα υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων ωστόσο πλέον χαρακτηρίζεται πεζόδρομος και άρα διέλευση έχουν μόνο συγκεκριμένα οχήματα για έκτακτη ανάγκη και άλλες συγκεκριμένες δραστηριότητες. Πάντως, για να οριστικοποιηθεί ο χαρακτηρισμός θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να διεξαχθεί μιας μορφής διαβούλευση, πριν φτάσει η απόφαση για οριστική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, κι έτσι ο δήμος θα πρέπει να καθορίσει μία διαδικασία για να δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν οι κάτοικοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…