Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 115 εκθέτες μας περιμένουν στην 18η Διεθνή Έκθεση της Αλεξανδρούπολης

115 εκθέτες μας περιμένουν στην 18η Διεθνή Έκθεση της Αλεξανδρούπολης

0

Θα πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Έβρου στις 15-19 Ιουνίου με επίκεντρο την τοπική γαστρονομία. Πλούσιο πρόγραμμα και ένα ρεκόρ με…σκόρδα!

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται η 18η Διεθνής Έκθεση της Αλεξανδρούπολης που θα ανοίξει τις πόρτες της στις 15 Ιουνίου και για πέντε μέρες θα δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και επισκέπτες να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Έβρου και την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από μία σημαντική και με μακρά ιστορία διοργάνωση για την περιοχή μας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το απόγευμα από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιστιόρλα. 11 εκθέτες, με ποικίλα προϊόντα και υπηρεσίες από τον Έβρο και όλη την ΑΜΘ, τα επιμελητήρια της Περιφέρειας με δικά τους περίπτερα και η ίδια η ΠΑΜΘ θα δώσουν το παρών στην έκθεση που θα λειτουργεί σε 3.000 τμ στεγασμένου χώρου στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης, κάθε απόγευμα 19.00-24.00.

Στο επίκεντρο της Alexpo 2018 τίθεται η τοπική γαστρονομία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων σεφ, όπως ο Άκης Πετρετζίκης, και επαγγελματιών του κλάδου και με στόχο να δημιουργήσουν γευστικές προτάσεις συνδυάζοντας προϊόντα που παράγονται στον Έβρο.

Ειδική εκδήλωση αποτελεί ο διαγωνισμός γαστρονομίας σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου μαθητές από 17 λύκεια του Έβρου θα διαγωνιστούν στην δημιουργία γαστρονομικών προτάσεων.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Θεματικός Άξονας Γαστρονομίας», όπου ειδικοί καλεσμένοι είναι οι: Ιωάννης Μάργαρης, Άκης Πετρετζίκης, Ιωάννης Μπαξεβάνης, Μυρσίνη Λαμπράκη και Sophie Dudret.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με την προσπάθεια των Εβριτών να καταρρίψουν το ρεκόρ της πιο μεγάλης πλεξούδας σκόρδου! Καθώς ο Έβρος παράγει παραδοσιακά το σκόρδο και είναι μεταξύ των κύριων προμηθευτών της Ελλάδας (η περιοχή της Νέας Βύσσας παράγει το 70% του εγχώριου προϊόντος), το Επιμελητήριο του Έβρου θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ Guiness, δημιουργώντας μια μεγάλη πλεξούδα σκόρδου πάνω από το σημερινό ρεκόρ (255m). Για την προσπάθεια αυτή θα απαιτηθούν περίπου 11.000 σκορδά και 22 ώρες πλεξίματος… Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής περιοχής σε αυτή την πολύ σημαντική και παραδοσιακή βιομηχανία της περιοχής του Έβρου.

Χ. Τοψίδης: «Το επιχειρείν του Έβρου παραμένει ζωντανό και προσπαθεί να ανακάμψει»

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης δίνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον των εκθετών αποδεικνύει ότι το επιχειρείν στην περιοχή παραμένει ζωντανό και προσπαθεί να επανακάμψει. «Μέσω της έκθεσης, οι επαγγελματίες θα έρθουν σε επαφή με τους καταναλωτές και θα ενθαρρύνουν τη στροφή στα ελληνικά και τα εβρίτικα προϊόντα. Για εμάς η διοργάνωση, έχει μακρά ιστορία και σημασία και γι’ αυτό κάθε χρόνο δίνουμε ερωτηματολόγια αξιολόγησης στους εκθέτες με τη λήξη της διοργάνωσης, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η Alexpo». Παράλληλα, ο κ. Τοψίδης εκτίμησε ότι με το κύκλο των εκδηλώσεων και τα περίπτερα φέτος θα σημειωθεί αύξηση της επισκεψιμότητας της τάξης του 15-20% σε σχέση με τις 35.000 επισκέψεις της περσινής διοργάνωσης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου δίνεται προτεραιότητα στη γαστρονομία, αφού τα τοπικά προϊόντα είναι ο «πλούτος» της περιοχής Την ίδια στιγμή βέβαια, συνεχίζεται εντός του πλαισίου της έκθεσης, αλλά όχι μόνο η σταθερή προσπάθεια ενίσχυσης της σηροτροφίας. «το υπουργείο Γεωργίας δίνει προτεραιότητα την καλλιέργεια μορεόδεντρων, ώστε να δοθεί προοπτική στη σηροτροφία κι εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια αναβίωσης της καλλιέργειας αυτής», εξηγεί ο κ. Τοψίδης, ενημερώνοντας μάλιστα ότι μαζί με τον Πιτσιόρλα θα έρθει και κινέζικη αποστολή με ενδιαφέρον για το μετάξι.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …