Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεύτηκαν οι ξανθιώτες «πρωταθλητές» της αιμοδοσίας

Βραβεύτηκαν οι ξανθιώτες «πρωταθλητές» της αιμοδοσίας

0

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Εορτή Αιμοδότη, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη για 15η χρονιά από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή Εορτή Αιμοδότη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «η Αγάπη», για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης. Σε τρεις ημέρες ιδιαίτερης χαράς και τιμής βραβεύτηκαν 113 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Τιμήθηκαν με τα ειδικά βραβεία, επαίνους και μετάλλια για τη δράση τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Επίσης δοθήκανε πέντε υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές των Λυκείων του Νομού μας , των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι εθελοντές αιμοδότες μέλη του συλλόγου της «Αγάπης» με το συμβολικό ποσό σε δωροεπιταγές των 200,00€ για κάθε υποτροφία.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σζρέβανος εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ξάνθης, ο περιφερειακός σύμβουλος και εθελοντής αιμοδότης κ. Ιωάννης Μπούτος, και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων, καθώς και αρκετός κόσμος που ήρθε για να τιμήσει τους «πρωταθλητές»  της αιμοδοσίας.

Συμπληρωματικά για την εκδήλωση, το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει: «ζητούμε συγγνώμη για τις όποιες τυχόν παραλείψεις σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις. Προσπαθήσαμε όπως κάθε φορά σε εθελοντική βάση να είναι όλα τέλεια οργανωμένα. Για τους αιμοδότες μέλη μας αφιερώνουμε το «Σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής. Σε ευχαριστώ που είσαι εθελοντής αιμοδότης» Τους θυμίζουμε ότι «Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη και γιατί αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται!».

Το ΔΣ ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν στη γιορτή και ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές-αρωγούς της εκδήλωσης, τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν τη διοργάνωση, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο Ξάνθης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης. Ακόμη, ευχαρίστησαν τον φωτογράφο κ. Ραμαδάνογλου Ραμαδάν για το πλούσιο καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό των τριήμερων εκδηλώσεων αλλά και για τη δημιουργία του αναμνηστικού βίντεο και παρουσίασης των φετινών βραβευθέντων, τους πολλούς δωροθέτες για τη μικρή λαχειοφόρο της εκδήλωσης και τους 39 εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 12 Μαΐου στο χώρο του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης. Ακόμη, απηύθυναν ευχαριστίες στους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του  2ου και του 12ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην  Πλατεία Διοικητηρίου Ξάνθης, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις διευκολύνσεις που τους παρείχαν.

Ακόμη, ευχαρίστησαν το ΔΣ και το προσωπικό του Γηροκομείου για την υποστήριξη στη διοργάνωση του Μνημοσύνου Αγάπης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εθελοντών αιμοδοτών- μελών τους συλλόγου, καθώς και τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Σεβαστόπουλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η χρηματοδότηση του αρδευτικού της Ξάνθης στην Επιτροπή Γεωργίας της Ε.Ε.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης κατέθεσε η ευρωβουλευτής της «Ελιάς» κα Εύα Καϊλή R…