Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολά σοκολάτας

Ρολά σοκολάτας

0

Για τη ζύμη

1 πακέτο ξηρή μαγιά

¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο  για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

 Για τη γέμιση

3 κουταλιές της σούπας (45 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ζάχαρη

225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο

1 πρέζα αλάτι

3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για τη σως καραμέλας

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα κρέμα γάλακτος

Για τη ζύμη: Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά-σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα μέχρι να θρυμματιστούν. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της σοκολάτας – κανέλας. Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε τη σως καραμέλας.

Για τη σως καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

  • milopita-galliki

    Γαλλική τραγανή μηλόπιτα

    -1 ½ πράσινο μήλο, αποφλοιωμένο, και κομμένο σε λεπτές φέτες -1 κουταλιά της σούπας Apple …
  • lemon pie

    Δροσερό και εύκολο lemon pie

    -Γάλα εβαπορέ 1 κουτί πολύ παγωμένο -Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι -Λεμόνι 3/4 ποτήρι κρασιού χυμό …
  • lemonopita fyllo

    Λεμονόπιτα

    -8-9 φύλλα κρούστας -μαργαρίνη λιωμένη -4 αβγά -1 κουτί ζαχαρούχο γάλα -400γρ. γιαούρτι στ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • milopita-galliki

    Γαλλική τραγανή μηλόπιτα

    -1 ½ πράσινο μήλο, αποφλοιωμένο, και κομμένο σε λεπτές φέτες -1 κουταλιά της σούπας Apple …
  • Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια

    -1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα -1 κασάκι μανιτάρια champignon de Paris…
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαλλική τραγανή μηλόπιτα

-1 ½ πράσινο μήλο, αποφλοιωμένο, και κομμένο σε λεπτές φέτες -1 κουταλιά της σούπας Apple …