Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρωταθλητές Ελλάδος οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης!

Πρωταθλητές Ελλάδος οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης!

0

Με θριαμβευτικό 3-0 νίκησαν στον τελικό το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου

Πρωταθλητές Ελλάδας στέφθηκαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης. Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων το μεσημέρι της Παρασκευής επικράτησαν με 3-0 του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου και κατέκτησαν την 1η θέση στο φετινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων.

Οι ξανθιώτες μαθητές βρέθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα μπροστά στο σκορ αφού ο Τρανταφύλλου βρήκε δίχτυα σχεδόν από τα… αποδυτήρια, μόλις στο 3ο λεπτό. Στην συνέχεια διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα με έξυπνη τακτική και στο τελευταίο δεκάλεπτο όχι απλά κλείδωσαν τη νίκη με το τέρμα του Κοτόπουλου στο 80′, αλλά έδωσαν και θριαμβευτικές διαστάσεις σε αυτήν χάρη στο γκολ του Γράβα λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις.

Οι Ξανθιώτες έπαιξαν με πειθαρχία όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια τους και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, δείχνοντας και σε επίπεδο σχολικό ότι η περιοχή της Ξάνθης έχει τα περισσότερα ταλέντα στη χώρα και μπορεί να προσδοκά πάρα πολλά στο μέλλον χάρη στην δουλειά που γίνεται σε όλες τις ακαδημίες με προεξάρχουσα αυτήν του ΑΟΞ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα η Μεικτή Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης κατέκτησε επίσης το τρόπαιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, την πρώην Future League. Επιπλέον, μόλις στις αρχές της εβδομάδας η Κ17 του ΑΟΞ που περιλαμβάνει και παιδιά του σχολικού αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της Super League.

Διαιτητής του τελικού ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Κούλα Χουσεΐν της ΕΠΣ Ξάνθης. Στον μικρό τελικό το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς κέρδισε τη Νέα Γενιά Ζηρίδη με 4-2 καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Στα κορίτσια τον τίτλο κατέκτησε το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η  Ξάνθης Sport, από όπου η φωτογραφία της χρυσής ενδεκάδας, πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε επίδειξη κρουστών από την «μπάντα του δρόμου» ενώ και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης συμμετείχε παρουσιάζοντας δύο θρακιώτικους χορούς.

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ: Ζουρνατζίδης, Τριανταφύλλου (81′ Σαμαράς), Γκίκας (λ. τρ. 63′ Τσιεγγελίδης), Ιωάννου, Θεοφυλάκης, Πασσαλής, Γράβας, Φάκης, Γκασιμπαγιαζίδης, Τσιτσεκίδης, Μολώνης (71′ Κοτόπουλος). Στην αποστολή ήταν και οι: Δημητριάδης, Δημητρίου, Γκάρας, Καράμπελας.

1ο ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Κοντογιάννης Β., Ντόκας (46′ Σκλαπανης), Παναγιωτίδης, Κοντογιάννης Θ., Κωνσταντόπουλος, Κακαρούνας, Καββαδίας, Μπελεβώνης, Θώδης, Γιαννακόπουλος, Τσέλιος.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ξάνθης για τη σαρωτική νίκη του 2ου ΓΕΛ

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την Ξάνθη μας στον τομέα του αθλητισμού, σημειώθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στο Xanthi Arena, από το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης. Η ομάδα του ΓΕΛ Ξάνθης υπήρξε σαρωτική απέναντι στην ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου, νικώντας με 3-0 στον μεγάλο τελικό, φέρνοντας στην πόλη έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εκφράζει τον ενθουσιασμό και τα θερμά του συγχαρητήρια προς όλους τους μαθητές – αθλητές που έδωσαν, για ακόμη μια φορά, παράδειγμα θέλησης και αποφασιστικότητας, για την επίτευξη του στόχου τους.

Τα παιδιά της Ξάνθης, τα δικά μας παιδιά μας έκαναν και πάλι υπερήφανους.

Άξιοι επαίνου είναι και οι εκπαιδευτικοί, οι προπονητές αλλά και οι γονείς που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά σε κάθε τους προσπάθεια.

Τέλος, ο κ. Δημαρχόπουλος συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων, σχολικού έτους 2017-2018 (FINAL FOUR).

Πηγή: thraki sports

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …