Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 8 Μαΐου 2018

0

Σκουπιδότοποι
Η εικόνα που δημοσιεύουμε είναι από κάποιο σημείο της Ξάνθης. Δεν έχει τόση σημασία που είναι αυτό το σημείο όσο είναι ενδεικτική η νοοτροπία μας ως πολίτες. Πετούμε τα σκουπίδια μας όπου μας βολέψει. Αδειάζουμε τ’ απορρίμματά μας όποιο περιεχόμενο κι αν έχουν, λίγο έξω από την πόλη και ησυχάζουμε. Και μετά πάμε στο καφενείο και ασκούμε… κριτική εις βάρος του δήμου που δεν τα μαζεύει! Η φωτογραφία χαρακτηριστική, τα λόγια δεν χρειάζονται.
Γ.Δ.


Προσοχή!
Συνελήφθη επαγγελματίας στην Κομοτηνή διότι εγκατέστησε σύστημα παρακολούθησης με κάμερες στο εσωτερικό του καταστήματος. Αιτία της σύλληψης η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, χωρίς προηγουμένως να έχει κάνει την απαραίτητη γνωστοποίηση στην Αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ας έχουν υπόψιν τους την ταλαιπωρία του επαγγελματία στην Κομοτηνή και ας φροντίσουν οι δικοί μας επαγγελματίες εδώ και λάβουν τα μέτρα τους όπως ο σχετικός νόμος απαιτεί για να μην υποστούν εκπλήξεις.
Γ.Δ.


Εθελοτυφλούν. Γιατί;
Το λέγαμε και το γράφαμε από παλιά ότι ο γειτονικός οικισμός με την πόλη της Ξάνθης, αυτός του Δροσερού, πως είναι μια απειλητική παρουσία εκτός όλων των άλλων και για την υγεία όλου του νομού. Και ιδού λοιπόν μια σοβαρή απόδειξη του υφιστάμενου κινδύνου εκ της επιδημίας ιλαράς.  Και μπορεί ο γιατρός Ιπ. Καμαρίδης να καθησυχάζει τους Ξανθιώτες ότι ελέγχεται η κατάσταση και οι εμβολιασμοί προχωρούν εντατικά, όμως το θέμα υπάρχει. Όχι μόνον ως αυτό της Ιλαράς, αλλά γενικώς. Διότι το Δροσερό αυξάνεται πληθυσμιακά, ότι υπάρχουν προβλήματα εκεί που χρονίζουν, ότι η γειτνίαση με την πόλη της Ξάνθης είναι ένα γενικό πρόβλημα όπως και αυτό της πολύ μεγάλης παραβατικότητας που εκεί υπάρχει.
Είναι λάθος μεγάλο οι υπεύθυνοι να κλείνουν τα μάτια τους και να μην ενδιαφέρονται για τη δρομολόγηση λύσεων. Εθελοτυφλούν αλλά ο κίνδυνος υπάρχει και είναι εντός των τειχών.
Γ.Δ.


Ουδέν σχόλιον πλέον
Η λεηλασία στο χώρο του Κολυμβητηρίου συνεχίζεται. Τώρα οι γνωστοί- άγνωστοι των ευπαθών ομάδων ξηλώνουν και τα αλουμινένια πλαίσια προς πώληση βέβαια. Έτσι, η Δημοτική περιουσία δέχεται άλλο ένα χτύπημα και επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι εκεί στο δήμο κανείς δε σέβεται την περιουσία αυτή. Κυρίως οι δημοτικοί μας άρχοντες που εξελέγησαν από τους δημότες για να την φροντίσουν και διαφυλάξουν. Και το σχόλιο πρωτίστως αφορά την δημοτική πλειοψηφία, μη εξαιρουμένης βέβαια και της μειοψηφίας.
«Ραγίζει η καρδιά μου»  μας έλεγε προχθές φίλος Ξανθιώτης, για το ανεπίτρεπτο θέαμα στο δημοτικό (κατά τ’ άλλα) Κολυμβητήριο και τον υπόλοιπο χώρο.
Γ.Δ.


Βλέπουμε!
Με τα… πολλά, πήραμε τη δόση, η οικονομία ανακάμπτει, οι δανειστές μας δείχνουν πλέον ικανοποιημένοι από την πρόοδο της Ελλάδας (αν και οι συστάσεις για συνέχεια των μεταρρυθμίσεων δεν σταματούν), οι αγορές ετοιμάζονται για την… έξοδο…. όλα καλά, δηλαδή! Τι και αν υπάρχουν εκκρεμότητες σε προαπαιτούμενα (ογδόντα οκτώ είναι αυτά), τι και αν το ΔΝΤ δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για την Ελλάδα, τι και αν το θέμα του χρέους είναι ακόμη έωλο! Ο Αύγουστος, είναι κοντά για να βγούμε από τα μνημόνια, για την δε, επόμενη μέρα, βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς, την επιτροπεία δεν την γλυτώνουμε! Το θέμα είναι, πότε θα σταματήσουν οι κάθε λογής περικοπές, πώς θα γλυτώσουμε από το “αγκάθι” της ανεργίας (σύμφωνα με την ΓΣΕΕ ανέρχεται στο 27,5%), πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας (οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων είναι στην ημερήσια διάταξη), πώς’ -τελικά- η κοινωνία μας θα νοιώσει ότι -κατά την κυβέρνηση- η ανάπτυξη είναι σε καλό δρόμο! Η χώρα μας προχωρά στο να γυρίσει σελίδα Αν μη τι άλλο, οφείλει στις νέες γενιές να βγει από το “τούνελ”, να κερδίσει το στοίχημα, για ένα καλύτερο αύριο.
Γ.Μ.


«Ο άδειος ο τενεκές κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο»…
Άλλη μια σοφή παροιμία με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας. Και είναι γεγονός πως στην Ξάνθη  αφθονούν οι άδειοι τενεκέδες σε πολλούς χώρους. Στο χώρο της αυτοδιοίκησης ας πούμε… στο χώρο της «δημοσιογραφίας»… ναι  κι αυτό να το πούμε! Το είδαμε όλες αυτές τις μέρες με αφορμή την πυρκαγιά στην SUNLIGHT.  Αόριστες κινδυνολογίες, λαϊκίστικες φανφάρες, κιτρινισμός άνευ προηγουμένου σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποτιθέμενους δημοσιογράφους μόνο και μόνο για λίγα views. Το είδαμε και στη συνέντευξη Τύπου με τις επιθέσεις και την αμφισβήτηση που δέχτηκε ο καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης  όταν  κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνάς του για τα κατάλοιπα της πυρκαγιάς, η γνωστή ομάδα τον διέκοπτε  με μια απίστευτη αμετροέπεια ως αγράμματοι ειδήμονες,  με κραυγές και αλαλαγμούς, αυτοί οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της κοινής γνώμης που επιτέλους αυτό επιζητά. Να ενημερωθεί  υπεύθυνα και αξιόπιστα με επιστημονική τεκμηρίωση. Αυτό δηλαδή που έκανε ο καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης. Την ίδια επίθεση δέχτηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης όταν προσπάθησε να σταματήσει αυτή την οχλαγωγία και να αφήσει τον καθηγητή να μιλήσει.
«Άδειοι τενεκέδες» που κάνουν επικοινωνιακά σώου για να κρύψουν την ανεπάρκεια και την ασημαντότητά τους…
Και το επικίνδυνο είναι πως αυτοί κινούνται σ’  ένα χώρο που πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης  μιας μερίδας έστω της τοπικής κοινωνίας.
Μ.Ξ.


Χάθηκε το ευρωπαϊκό όνειρο
Η ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα της Ξάνθης μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη παρότι δεν έγινε εφικτή η έξοδος στην Ευρώπη. Σημασία έχει ότι η ομάδα της Ξάνθης συγκαταλέγεται στις 5-6 καλύτερες ομάδες. Αποδίδοντας ένα καλό ποδόσφαιρο, με νίκες εντός αλλά και εκτός. Συγκυριακά δεν είναι αυτή στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρωπαϊκή πορεία. Μιας πορείας της οποίας έχει την εμπειρία πλέον διότι αρκετές φορές συμμετείχε κατά το παρελθόν.
Γ.Δ.


Χρονιά της ΑΕΚ
Σαν γνήσιος φίλαθλος, μαζί με χιλιάδες άλλους, παρακολούθησα τον αγώνα Μπάσκετ της ΑΕΚ και της Μονακό. Έζησα έτσι την αγωνία του αγώνα, την ένταση μέχρι το τέλος και την χαρά της νίκης και την κατάκτηση του κυπέλλου Ευρώπης από την ελληνική ομάδα. Παράλληλα, θυμήθηκα τον αγώνα του 1968 της ΑΕΚ με Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήταν και τότε μια όμορφη μπασκετική βραδιά, με αγωνία επίσης μέχρι την τελική επικράτηση της ΑΕΚ. Πενήντα χρόνια μετά, η ίδια μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη νίκη.
Όμως το 2018 είναι «σημαδεμένο» και για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Η οποία κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Διπλή χαρά και ικανοποίηση λοιπόν για τους φιλάθλους των κιτρινόμαυρων ιστορικών ομάδων της ΑΕΚ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους μεν και τους δε!
Γ.Δ.


Στα βουνά μας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Τα ορεινά του νομού μας επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Συνοδευόμενος από τον φίλο του και υπουργό επί των κυβερνήσεών του Αλέκο Κοντό με αθλητική ένδυση έκαναν ορειβασία στην περιοχή που βρίσκεται πάνω από το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης και μάλιστα φωτογραφήθηκαν να αγναντεύουν την πόλη. Στην συνέχεια ο κ. Κοντός του παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου 1.000 colours. Μπορεί να θεωρείται  ιδιωτική επίσκεψη αλλά πολλοί αποδίδουν και πολιτική σημασία καθόσον ο πρώην πρωθυπουργός περιόδευσε και στις πόλεις της Θράκης την συγκεκριμένη συγκυρία που υπάρχει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα εσωκομματικά τους με τους δύο «κολλητούς» του, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αλέκο Κοντό κι όχι μόνο αφού συνάντησε και τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Στέλιο Μωραΐτη, τον πρόεδρο του Κέντρου Πολισμού Πασχάλη Λύρατζη. Μάλιστα ο κ. Λύρατζης σχολίασε στη φωτογραφία με τον πρόεδρο: «Η αδυναμία δεν κρύβεται!» Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καραμανλής κρατά ένα χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια αλλά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα μέσα στην ΝΔ που επιθυμεί την επάνοδό του. Η φωτογραφία αναρτήθηκε από το κ. Κοντό στη σελίδα του στο fc.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…