Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Μαΐου 2018

0

Λίγα νούμερα
Παρακαλώ την προσοχή σας γιατί έχουμε νούμερα και γιατί θα πρέπει να κάνετε στη συνέχεια κάποιοι υπολογισμούς. Λοιπόν, εάν γίνονταν οι προηγούμενες εκλογές με απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 106 έδρες, η Ν.Δ. 84, η Χρυσή Αυγή 21, η ΔΗΣΥ 19, το ΚΚΕ 17, το Ποτάμι 12, οι ΑΝΕΛ 11, η Ένωση Κεντρώων 10, η ΛΑΕ 9, η Ανταρσία 3, το ΕΠΑΜ 2 και τα λοιπά κόμματα 6.
Μετά από την κατανομή αυτή λοιπόν, καθίστε τώρα εσείς και κάντε κυβέρνηση που θα είχε μέλλον. Κάπως δύσκολο, για να μην πω σχεδόν αδύνατο…
Γ.Δ.


Δημοτική Αστυνομία
Πέραν πάσης αμφισβήτησης από όλους σχεδόν τους Ξανθιώτες, υπάρχει το αίτημα η πόλη τουλάχιστον, ν’αποκτήσει Δημοτική Αστυνομία. Κατά το παρελθόν υπήρξε Δημοτική Αστυνομία η οποία με δειλά βήματα άρχισε την παρουσία της και το έργο της. Ήταν κάτι νέο και η ανάλογη προσαρμογή τόσο από τους ίδιους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς όσο και από τους δημότες, χρειάζονταν χρόνο. Τελικά, η Δημοτική Αστυνομία παρότι δεν είχε αρκετές αρμοδιότητες, έγινε αποδεκτή από την κοινή γνώμη. Κι ενώ κανείς θα περίμενε ότι ο θεσμός θα συνέχιζε εμπλουτιζόμενος τελικά η Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης καταργήθηκε, το δε προσωπικό είχε μετακινηθεί προς άλλες υπηρεσίες. Ήταν ένα λάθος όπως πλέον αποδεικνύεται το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί με την προσπάθεια επανασύστασης του οργάνου αυτού το οποίο θα βοηθά τους κατοίκους της πόλης σε μια σειρά θεμάτων τοπικού χαρακτήρα.
Καταθέτουμε μια πρόταση προς τη δημοτική αρχή για να την επεξεργαστεί και υλοποιήσει.
Γ.Δ


Άξιος Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ
Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για το Κύπελλο της Ελλάδος και είναι αντικειμενικοί, θα συμφωνήσουν ότι δίκαια η ομάδα  της Θεσσαλονίκης πήρε το Κύπελλο. Έπαιξε πιο ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, είχε περισσότερο χρόνο τη μπάλα, έχασε ευκαιρίες και το σημαντικότερο, επιζητούσε τη νίκη πιο πολύ εξαιτίας όσων είχαν γίνει στο πρωτάθλημα. Άξιος επομένως κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ για το 2018 πέραν πάσης αμφισβήτησης.
Γ.Δ.


Τρεις φίλοι στην παλιά Πισίνα το 1942 ενώ χτιζόταν ακόμη το κτίριο. Περίοδος Βουλγάρικης κατοχής. Οι νέοι σε ηλικία 12 χρονών. Στο μέσον ο Τάκης Μιχαλόπουλος (αρχείο Βίκυ Μιχαλοπούλου )

Πάντα αθώοι
Σαράντα και κάτι χρόνια διακονούμε τη δημοσιογραφία στην Ξάνθη. Άλλα τόσα παρακολουθήσαμε τις δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις σε δημοτικό επίπεδο για την ανάδειξη των δημάρχων και των συνδυασμών τους. Σ’ όλες αυτές τις αναμετρήσεις ήταν πάντα ο σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης του αποτελέσματος τρεις περιοχές. Πρώτη το Δροσερό, δεύτερη ο Κασκανές (Πετρελαιοαποθηκών) και τρίτος το Πούρναλικ. Οι τρεις αυτές περιοχές διαμόρφωναν και εξέλεγαν τους τοπικούς άρχοντες.
Κι όλα αυτά τα χρόνια με τις διάφορες φανερές και κρυφές έκνομες ενέργειες, κανένας ποτέ δεν τιμωρήθηκε. Ούτε από την πλευρά του εξαγορασμένου αλλά ούτε και τω εκμαυλιστών συνειδήσεων των ανθρώπων αυτών που για λόγους εξωραϊσμού, τους αποκαλούμε «ευπαθείς ομάδες».
Τώρα, γιατί δεν τιμωρείται κανείς εδώ και χρόνια όταν ο τόπος βοά παραμονές των εκλογών, ε, αυτό εμείς αδυνατούμε τόσα χρόνια να το απαντήσουμε και να ερμηνεύσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Κατά τα λοιπά, χαιρετίσματα στις ευπαθείς ομάδες…
Γ.Δ.


Η περίπτωση «Κλεισθένη»
Φίλος της στήλης, πρώην αυτοδιοικητικός, τηλεφώνησε πρωί της Δευτέρας για το θέμα του Νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μας έθεσε το θέμα της άρνησης των Αυτοδιοικητικών στην συντριπτική τους πλειοψηφία ως προς το περιεχόμενο και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές. Όταν λοιπόν το σύνολο σχεδόν δεν επιθυμεί και δεν στηρίζει το νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του, πώς, με ποια λογική αυτό το Νομοσχέδιο να έχει αποδοχή αλλά και μακροημέρευση;
Οι περισσότεροι δήμοι το χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και μη εφαρμόσιμο που θα δημιουργήσει ακυβερνησία και αντιπαραθέσεις, πώς αυτό, μπορεί να λειτουργήσει και να προσφέρει; Διότι το ζητούμενο πρέπει να είναι η απλότητα του Νομοσχεδίου και η λειτουργικότητά του, συν την προσφορά λύσεων στα όποια προβλήματα υπήρχαν κατά το παρελθόν και οι αυτοδιοικητικοί τα έχουν από καιρό εντοπίσει. Διαφορετικά, μας είπε, όλη η προσπάθεια του υπουργείου μπορεί να ψηφιστεί αλλά θα υπονομευτεί εκ των έσω.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια
Κάποιοι νομίζουν πως έχουμε διάθεση να κάνουμε κριτική μόνον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν πειράζει, δεν απαιτούμε να θυμούνται τι γράφαμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή τη Νέα Δημοκρατία, όταν είχαν το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας..! Αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι ακριβώς, δηλαδή έχουμε κέφι για κριτική μόνον απέναντι στην συγκεκριμένη κυβέρνηση, η αλήθεια είναι πως και οι βουλευτές του νομού, οι λεγόμενοι κυβερνητικοί δεν κάνουν και πολλά για να μας κάνουν να αλλάξουμε ρότα!
Εδώ καλά καλά δεν ενημερώνονται για το τι γράφει και με τι ασχολείται ως θεματολογία ο Τοπικός Τύπος. Αν επομένως δεν έχουν ενημέρωση, πώς θα κάνουν τις ανάλογες παρεμβάσεις τους προς την κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων των πολιτών;
Το ερώτημα λοιπόν «πού είναι οι βουλευτές;» είναι δικαιολογημένο. Βέβαια μια αλήθεια είναι πως το να είσαι βουλευτής στην εποχή των μνημονίων, μπορεί να έχει τις αβάντες του, στις οποίες δεν θα αναφερθούμε τώρα, αλλά έχει και πολλές, ας πούμε, άβολες πτυχές. Τα θέματα είναι πολλά, οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, το καζάνι έτοιμο να σκάσει, αλλά… δεν γίνεται να απολαμβάνουμε μόνον τα προνόμια, έτσι δεν είναι;
Γ.Δ.


Ευχήθηκε στις μητέρες ο δήμος Ξάνθης
Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, ως ελάχιστη έκφραση αγάπης, σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης για τη μεγάλη προσφορά της τόσο στην οικογένεια, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, διένειμε λουλούδια σε όλες τις μανούλες, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία της Καλλιθέας, ώρα 11.00 π.μ. από την πλατεία Ελευθερίας έως στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθώς και στην πλατεία της Σταυρούπολης στις 19.00 μ.μ.
Στο κάλεσμά του το τμήμα Πρασίνου ανέφερε: «13 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πιο γλυκιά ύπαρξη της ζωής μας. Στη Μάνα! Μαμά, μητέρα … μία λέξη τόσο ισχυρή, με τόσο μεγάλη σημασία! Η Μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους μοναδική. Είναι εκείνη που είναι πάντα δίπλα μας, στα εύκολα μα πολύ περισσότερο στα δύσκολα, σε κάθε μας βήμα, σε κάθε προσπάθεια, μας στηρίζει, μας φροντίζει, μας αγαπά δίχως όρους και προϋποθέσεις! Μία αγάπη ανιδιοτελής!».


Πρόεδρος των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ ο Χ. Τοψίδης
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης θα είναι εφ’ εξής ο πρόεδρος και εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Ο κ. Τοψίδης  εξελέγη ομόφωνα σε σύσκεψη που είχαν το Σάββατο οι 6 πρόεδροι των επιμελητηρίων. Να σημειώσουμε ότι ο νέος επιμελητηριακός νόμος μεταξύ άλλων ορίζει να υπάρχει εκλεγμένος εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων ανά περιφέρεια. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης,  εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος. Συνήθως η κατανομή γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών που εκπροσωπεί ο κάθε φορέας ξεχωριστά.
Μ.Ξ.


Το γλυκό με πετιμέζι και η δίαιτα του κ. Κοντού

Πολύ τον … γλύκαναν τον Ιάπωνα πρέσβη στο Επιμελητήριο. Και με τα κεράσματα και με τα λόγια!  Γλυκό κολοκύθι με πετιμέζι που φτιάχνουν οι γυναίκες του συνεταιρισμού της Γενισέας παρακαλώ τον κέρασαν κερασό για το καλωσόρισμα! Ο δε Στέλιος Μωραΐτης του είπε επανειλημμένως ότι το πετιμέζι είναι φυσικό προϊόν και δεν έχει καθόλου θερμίδες . Δεν το είπε μόνο στον ιάπωνα πρέσβη και την εμπορική ακόλουθο που έτσι κι αλλιώς ήταν λεπτεπίλεπτοι αμφότεροι, το έλεγε και το ξανάλεγε και προς τον κ. Κοντό που συνόδευε τον κ. πρέσβη. Κι η φράση του προφανώς είχε άλλο νόημα καθώς ο κ. Κοντός  είναι καιρό τώρα που κάνει δίαιτα και έχει χάσει αρκετά κιλά.
Έτσι ο κ. Κοντός γεύτηκε χωρίς …τύψεις το γλυκό μιας και δεν έχει θερμίδες!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…