Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα Τρίτη 1 Μαΐου 2018

0

Μίσθωμα 12.000€ για κυλικείο
Το ποσό των 12.000 ευρώ μηνιαίως πληρώνει επιχειρηματίας ως ενοίκιο στο Νοσοκομείο Καβάλας για τη διαχείριση του κυλικείου.  Η τιμή είναι εξαιρετικά υψηλή κατά γενική ομολογία αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει το Ίδρυμα. Ενδιαφέρει όμως τους πελάτες του κυλικείου οι οποίοι πληρώνουν τσουχτερές τιμές στα είδη που προμηθεύονται. Μετά από αυτό, έχει νόημα το υψηλό ενοίκιο που εισπράττει το Νοσοκομείο; Όχι βέβαια, αφού τη νύφη την πληρώνουν οι καταναλωτές.
Γενικά πάντως οι τιμές στα κυλικεία των Νοσοκομείων είναι υψηλές.
Γ.Δ.


Δικαίωση Κοντού στην Ημερίδα
Η Ημερίδα που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Τράπεζα Πειραιώς για την ενημέρωση των αγροτών σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, εκτός των άλλων δικαίωσε την επιλογή του Αλέκου Κοντού για τη δημιουργία της ΣΑΣΟΕΕ.
Απ’ όλους τους ειδικούς ομιλητές της τράπεζας τονίστηκε η σημαντική εξασφάλιση των παραγωγών (γεωργών-κτηνοτρόφων) τόσο από την Συμβολαιακή διαδικασία, όσο για τις Ομάδες Παραγωγών και σωστών Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Για το δεύτερο μάλιστα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΣΕΚΕ και την προσφορά της προς τους καπνοπαραγωγούς.
Γενική εκτίμηση για την όλη πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, πως αυτή προσέφερε ένα «πακέτο» ενημέρωσης με θέματα ενδιαφέροντος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τους δόθηκαν απαντήσεις σε διάφορα θέματα που τους απασχολούν και γενικώς έφερε  ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους της Τράπεζας με τους ανθρώπους της υπαίθρου, γεγονός ιδιαίτερα θετικό.
Γ.Δ.


Δικαίωση των «Δεν Πληρώνω»
Ο υπουργός Σπίρτζης λοιπόν, σκεπτόμενος «σοβαρά» επί αρκετούς μήνες, βρήκε τη λύση για τη δικαίωση των «Δεν Πληρώνω». Και ποια είναι η σκέψη του; Να νομοθετήσει ο ερίφης και να απαλλάξει με νόμο και να σβήσει όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί πριν χρόνια εις βάρος όσων περνούσαν τζάμπα και με το «έτσι θέλω» από τα διόδια.
Δηλαδή, η πολιτεία, ο ίδιος ο υπουργός, δίνει το σύνθημα προς τους πολίτες της ανυπακοής προς την κείμενη νομοθεσία και τάξη.
Έτσι, οι νομιμόφρονες πολίτες που πληρώνουν κανονικά τα διόδια, εκλαμβάνονται για άλλη μια φορά ως οι βλάκες κατά τη λογική του υπουργού. Που δικαιώνει τους παραβάτες. Ποιος, ο καθ’ ύλην υπουργός που οφείλει να προστατεύσει τα δημόσια έσοδα.
-Επί του θέματος μάλλον δεν χρειάζονται σχόλια…
Γ.Δ.


Υποβάθμιση
Η υποψηφιότητα για ένα κομματικό όργανο δεν είναι, δεν θα πρέπει να είναι, μια ιστοριούλα της πλάκας. Για κάποιους όμως, λίγους ευτυχώς, αποτελεί μια πράξη έτσι απλή, χωρίς την αίσθηση της σοβαρότητας που απαιτεί. Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε πάλι με την ευκαιρία των κομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των μελών των τοπικών οργανώσεων.
Είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτό το φαινόμενο των γυρολόγων και να απομονωθούν οι εν λόγω μια για πάντα.
Γ.Δ.


Περί της καλλιέργειας κάνναβης
Απόλυτη και ανερμήνευτη σιωπή επικρατεί πανελληνίως αλλά και τοπικά για το θέμα της καλλιέργειας βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης. Πριν λίγο καιρό καλλιεργήθηκε στους παραγωγούς του νομού μία αισιόδοξη πεποίθηση ότι σύντομα θα ξεκινήσει η όλη προσπάθεια. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν μάλιστα και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των αγροτών του νομού μας. Οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν για αύξηση του εισοδήματος τελικά αποδείχτηκαν χωρίς βάση. Ήδη έχει παρέλθει η περίοδος σποράς προ καιρού, η εταιρεία που ξεκίνησε τις συγκεντρώσεις έχει «εξαφανιστεί» και οι αγρότες έμειναν με την όρεξη ότι θα καλλιεργήσουν ένα νέο φυτό που δε θέλει αρκετή φροντίδα και θα έχει ζήτηση.
-Μπορεί άραγε κάποιος υπεύθυνα να ενημερώσει τι ακριβώς συνέβη και σταμάτησε η προσπάθεια αυτή; Εάν υπάρχει λόγος και αιτία;
Γ.Δ.


Αυλαία με νίκη
Το προσδοκούσαν οι φίλαθλοι της Ξάνθης και τελικά η ποδοσφαιρική ομάδα τους πρόσφερε τη χαρά και την ικανοποίηση να κλείσει την αυλαία των αγώνων εντός έδρας με νίκη.
Έχει την αξία της η νίκη αυτή διότι ικανοποίησε ηθικά αλλά και βαθμολογικά τους φιλάθλους της ομάδας. Οι οποίοι πλέον θα περιμένουν τον τελευταίο αγώνα για να γνωρίσουν εάν θα υπάρξει ευρωπαϊκή έξοδος ή όχι.  Όπως και να’ χει όμως, με έξοδο ή μη, η ομάδα και φέτος πήγε πολύ καλά, είχε απόδοση καλή και πρόσφερε θέαμα στους φιλάθλους της.
Γ.Δ.


Για το 2ο παζάρι
Το παζάρι ή Λαϊκή Αγορά στο χώρο του αεροδρομίου ΔΕΝ πρόκειται να γίνει. Αυτό πάει, τελείωσε. Και τελείωσε διότι δεν το επιτρέπει η σχετική σύμβαση παραχώρησης του υπουργείου Γεωργίας προς το Στρατό που το αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά. Ως εκ τούτου, επειδή ο Στρατός δεν επιθυμεί να χάσει το αεροδρόμιο στο Ζυγό, δεν θα «ενοικιάσει» το χώρο στο δήμο και ο δήμος να φτιάξει εκεί Λαϊκή Αγορά.
Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν, δημοσιεύθηκαν και είναι ξεκάθαρα ως προς το θέμα αυτό.
Γ.Δ.


Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…
Αποτελεί αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου και κοινό χαρακτηριστικό όλων των πολιτισμών, ο σεβασμός στους νεκρούς. Αλλά φαίνεται ότι στις μέρες μας υπάρχει τόσο μεγάλη ευτέλεια και τόση υπανθρωπιά που αυτά δεν ισχύουν. Κάποια ομάδα αυτών απ’ αυτούς τους υπανθρώπους βανδάλισε το νεκροταφείο των Αβδήρων προχθές. Έσπασαν ανθοστήλες αφαίρεσαν μπρούντζινα και σιδερένια ονόματα νεκρών, σταυρούς και καντήλια. Το ίδιο έκαναν και την προηγούμενη εβδομάδα στην Μάνδρα. Αφαίρεσαν ως και την περίφραξη. Κι ο λόγος είναι απλός. Για να τα πουλήσουν…
Πέρα απ’ αυτούς που κάνουν τις κλοπές και τις καταστροφές, ευθύνη έχουν και οι κλεπταποδόχοι. Όλοι μαζί μια συμμορία!
Ας ελπίσουμε ότι θα εντοπιστούν από την αστυνομία.
Μ.Ξ.


Είναι ντροπιαστική αυτή η εικόνα για την περιφέρειά μας
Εκτεθειμένη είναι πανελλαδικά και όχι μόνο, η περιφέρειά μας μετά απ’ αυτό που συνέβη στο περιφερειακό συμβούλιο αναφορικά με το Ψήφισμα συμπαράστασης στους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Το θέμα έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα, παρενέβησαν αρχηγοί κρατών υπέρ της απελευθέρωσής του, όλα τα δημοτικά συμβούλια και τα περιφερειακά της χώρας έχουν εκδώσει σχετικά ψηφίσματα, έγιναν πορείες συμπαράστασης και το δικό μας περιφερειακό συμβούλιο δεν μπόρεσε να εκδώσει ένα ομόφωνο ψήφισμα για τα δυο παλικάρια μας που υπηρετούν στον Έβρο, συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατιούνται 60 μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης! Είναι ντροπή και γι αυτό έχει ευθύνη και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση. Και δεν είναι σωστό να τα ρίχνουν όλα στους μειονοτικούς περιφερειακούς συμβούλους. Σίγουρα το γεγονός ότι αποχώρησαν ειδικά αυτοί είναι ένα μήνυμα με συγκεκριμένη ερμηνεία αλλά και η αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει μήνυμα και μάλιστα πολιτικό ή μάλλον …μικροπολιτικό. Για καθαρά αντιπολιτευτική σκοπιμότητα συνείργησαν στο να εκτεθεί η περιφέρειά μας. Κι αυτό είναι απαράδεκτο! Δεν δικαιούται κανείς να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια για τόσο σοβαρά και ευαίσθητα θέματα και να προβάλλει φτηνές δικαιολογίες!
Μ.Ξ.


Άσχημα τα νέα
«Ο κύβος ερρίφθη». Οι επώδυνες περικοπές συντάξεων του 2019 θα πραγματοποιηθούν στον χρόνο που έχει προαποφασιστεί, παρά τις κυβερνητικές διαρροές περί αναβολής του μέτρου – τουλάχιστον – για ένα εξάμηνο. Η βολιδοσκόπηση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για αλλαγή του χρόνου εφαρμογής του μέτρου, που θα «διευκόλυνε» την επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, απορρίφθηκε χωρίς καν συζήτηση. Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων από την 1.1.2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση. Μάλιστα επισημαίνουν ότι το θέμα αυτό, όπως και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της χώρας για τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων της περιόδου των μνημονίων θα είναι εκ των βασικών υποχρεώσεων για την αναμενόμενη «συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους».
Δηλαδή από το Δεκέμβριο του 2018 που θα πιστωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσουν οι περικοπές. Οι απώλειες στις συντάξεις θα έχουν ανώτατο όριο μείωσης το 18% και οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν μέχρι και 300 ευρώ!
Τέλος, το συγκεκριμένο μέτρο μειώσεων των συντάξεων είναι ήδη νόμος του κράτους και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιμένουν να εφαρμοστεί παρά τις ελπίδες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση περί μη εφαρμογής.
Οι περικοπές θα πλήξουν 1,1 εκ. συνταξιούχους και θα εφαρμοστούν όχι μόνο στις κύριες συντάξεις αλλά και στις επικουρικές.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…