Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 26 Μαΐου 2018

0

Δώσε κι εσύ μπάρμπα
Άντε και εις ανώτερα αγαπητέ φίλε αυτοδιοικητικέ. Το μάθημα το είχες πάρει από το Πανεπιστήμιο με τα κουπόνια της ΔΑΠ. Τέλος πάντων ξαφνιάστηκαν φίλοι συμπολίτες όταν ο ανωτέρω αυτοδιοικητικός έβγαλε από την τσέπη του ένα μπλοκ με κουπόνια των 50 ευρώ και ζήτησε από επαγγελματία την οικονομική του ενίσχυση-βοήθεια για το άγαλμα του «εθνάρχη»  Καραμανλή!
Ο επαγγελματίας ξαφνιάστηκε τόσο που έχασε τη μιλιά του. Τι να πει και τι να σκεφθεί, όταν κοτζάμ αυτοδιοικητικός βγήκε στο σεργιάνι για να μαζέψει πενηντάρικα!
Παλικάρια που είχατε την ιδέα για το άγαλμα, λεφτά έχετε, λεφτά ψάξτε να βρείτε από αλλού εκτός των επαγγελματιών.
Γ.Δ.


«Καίει» η βενζίνη
Πολύ ανησυχητικά τα μηνύματα από την συνεχή άνοδο της τιμής της βενζίνης. Η τιμή της αμόλυβδης έφτασε στα νησιά τα δύο ευρώ το λίτρο, ενώ ο «καλπασμός» εκτιμάται ότι δε θα σταματήσει εδώ.
Στο υπουργείο δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια συντονισμένη ενέργεια (ούτε καν σύσκεψη) ωστόσο οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει έκρηξη στις τιμές των καυσίμων, αφού η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.
Τα μπάνια του λαού λοιπόν, μάλλον πρέπει να γίνουν στα πέριξ ή… με τρένα και βαπόρια.
Ε.Δ.


Τα εκλογικά
Στη συνάντηση με τον Μπουτάρη ο πρωθυπουργός έσπευσε για ακόμη μία φορά να αποκλείσει σενάρια πρόωρων εκλογών. Άνοιξη ή φθινόπωρο του 2019 λέει.
Όποιο σενάριο κι αν πάρουμε και με ορίζοντα έτους η προεκλογική προετοιμασία φαίνεται ότι αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς και αυτό καλύπτει τόσο τις διεργασίες των εθνικών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Λίγο οι επισκέψεις των στελεχών της ΝΔ, λίγο οι προσεγγίζεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ όπου υπάρχει «συνεννόηση» τα κόμματα και οι παρατάξεις ξεκίνησαν να κινούνται σε ρυθμούς εκλογικούς.
Βέβαια, νομίζω θα είναι εξαιρετικά διαφωτιστικός ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για εκλογές όχι ο τρόπος που θα βγούμε απ’ τα Μνημόνια (σου λέει) τον Αύγουστο, αλλά πώς θα παρουσιαστεί επικοινωνιακά και τι εντυπώσεις θα κερδίσει.
Αφού το έχουμε αποδείξει άλλωστε, εμάς (τους Έλληνες) αυτό μας νοιάζει!
Ε.Δ.


Θεμελίωση Εργατικών Κατοικιών. Διακρίνονται από αριστερά: Γ. Παυλακάκης, βουλευτής ΝΔ, Μητροπολίτης Αντώνιος, Νομάρχης Γιώργος Καπατζόγλου, ο Περιφερειάρχης Ι. Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Ξάνθης Κ. Μπένης, ο δήμαρχος Σταυρούπολης Άκος Παπαδόπουλος

«Μάζωξη» για τα δημοτικά
Σύσκεψη πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο που πραγματοποιούσε τις δικές του ο Σγουρίδης, οι συμπολίτες Φανουράκης και Μελισσόπουλος. Κάλεσαν εκεί φίλους και δημοτικούς παράγοντες για μια συζήτηση. Το γεγονός αποφασίστηκε να κρατηθεί μυστικό, αλλά όταν κάτι το γνωρίζουν πάνω από δύο άτομα παύει να είναι μυστικό. Οι δύο οικοδεσπότες αποφάσισαν την «μάζωξη»  διότι τους έπιασαν στον ύπνο κάποιοι άλλοι. Και προκειμένου να μείνουν πίσω και χάσουν το μομέντουμ, προχώρησαν στο ραντεβού.
Το τι συζητήθηκε, ποιοι πήγαν, τι αποφασίστηκε, σε λίγο. Πάντως οι κινήσεις που γίνονται νωρίς-νωρίς, δείχνουν ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές και τη δημιουργία νέων σχημάτων τα οποία στην πορεία δεν αποκλείεται να συνεργαστούν, αν και το ξεκίνημα άλλα δείχνει. Ο χρόνος που μεσολαβεί πάντως είναι μεγάλος και πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.
Γ.Δ.


Τι ντροπή….
Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς έναν άνθρωπο που διετέλεσε επί σειρά ετών νομάρχης Θεσσαλονίκης, στέλεχος κόμματος, άτομο που υποτίθεται ότι εξελέγη για να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του, να βρίζει χυδαία έναν εν ενεργεία δήμαρχο;  Ένας πρώην εκλεγμένος να χυδαιολογεί έναν άλλον, τον πρώτο πολίτη της πόλης του και με τη συμπεριφορά του να πυροδοτεί τον όχλο και τους ακραίους.
Για όσους δεν κατάλαβαν εννοούμε τον Πανίκα Ψωμιάδη, τέως νομάρχη. Εκλεγμένος κι αυτός μεν αλλά πόση διαφορά! Άραγε ένιωσε κάποια μικρή έστω ντροπή για όσα είπε; Μάλλον όχι. Η ντροπή θέλει κι άλλη ποιότητα ανθρώπου…
Γ.Δ.


Συγγνώμες και κλάματα…
Κι αν ο Ψωμιάδης έβριζε χυδαία το δήμαρχο Θεσσαλονίκης με ανεπίτρεπτο τρόπο και αυτοεξευτελιζόταν για άλλη μια φορά, υπήρξαν και τα θρασίμια. Τα φασιστάκια που εμφανίστηκαν από πίσω, πήραν θάρρος από τον όχλο, χτύπησαν και έβρισαν. Και μετά, αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, έκλαιγαν, ζητούσαν συγγνώμη σαν ψοφίμια και εκλιπαρούσαν απαλλαγή με αστείες δικαιολογίες. Και τελικά τα κατάφεραν! Ξεγέλασαν το δικαστήριο που με την απόφασή του ουσιαστικά τους αθώωσε. Ήδη κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μάλιστα στο δικαστήριο οδηγήθηκαν χωρίς χειροπέδες. Γιατί άραγε;  Μήπως ήταν γνωστοί τους;
Γ.Δ.


Ένας άστεγος σύλλογος
Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση Αθλητικού Συλλόγου της πόλης μας. Κι αυτή η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στο γεγονός ότι οι αθλητές του Συλλόγου αυτού δεν αθλούνται στην πόλη μας όπως είναι το σωστό, αλλά στη γειτονική Καβάλα!  Περίεργο;  Μα συμβαίνει χρόνια και οι αθλητές και οι διοικούντες το έχουν συνηθίσει, αφού το Κολυμβητήριο Ξάνθης σαν χώρος υπάρχει μεν, αλλά ως Κολυμβητήριο όχι. Όμως, για τους αθλητές αυτούς, αγόρια και κορίτσια, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το ότι τα παιδιά-κολυμβητές, διακρίνονται στους διάφορους αγώνες. Από δω και πέρα τα κάθε είδους σχόλια δικά σας όπως και τα συμπεράσματα γι’ αυτόν τον Αθλητικό Σύλλογο που δεν έχει κολυμβητήριο και πηγαινοέρχεται στην Καβάλα. Τι να πει κανείς! Συγχαρητήρια και υπομονή έναν χρόνο ακόμη για το Ξανθιώτικο Κολυμβητήριο, εάν ο διαγωνισμός εξελιχθεί ομαλά.
Γ.Δ.


Απογοήτευση για την πορεία της Ελλάδας
Mόλις ένας στους δέκα πολίτες στην Ελλάδα θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση και την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειονότητα αξιολογεί ως κακή την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Αυτό δείχνει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τον έναν χρόνο από τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανευρωπαϊκής  μέτρησης, οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι πιο απογοητευμένοι για την πορεία της χώρας τους καθώς το ποσοστό 9% είναι το χαμηλότερο στην EE, Ταυτόχρονα μόλις 2% των πολιτών πιστεύει πως η κατάσταση στην οικονομία είναι καλή. Μεγάλη είναι όμως η απογοήτευση των Ελλήνων και για άλλους τομείς. Για παράδειγμα, περίπου 7 στους 10 (72%) είναι απογοητευμένοι από τη λειτουργία των θεσμών. Πάντως στην ίδια έρευνα του Ευρωβαρόμετρου οι περισσότεροι πολίτες (57%) θεωρούν ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ένωση.
Τ.Ν.


Μια μικρή συμπλήρωση
Την Παρασκευή στη στήλη δημοσιεύθηκε σχόλιο για τις Συντάξεις και… το μέλλον τους. Συμπολίτης ευαίσθητος στο θέμα μας έστειλε μια σύντομη συμπλήρωση για το ίδιο θέμα, το οποίο τελικά καίει και τσουρουφλίζει τον κόσμο. Μας γράφει: Να ήταν όμως μόνο αυτό που πληγώνει εργαζομένους και συνταξιούχους. Τη μοίρα του Τάσου Γιαννίτση είχε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας πρότεινε να υπάρχει ένα ταμείο ασφάλισης για την υγεία και την περίθαλψη για όλους. Και αυτό ήταν το σχέδιο «όλοι στο ΙΚΑ» που ούτε καν συζητήθηκε. Μήπως σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν παίζει αυτόν τον ρόλο, μήπως αν η πρόταση του είχε εισακουσθεί τότε από το κόμμα του, και το σύστημα και το επίπεδο περίθαλψης και το επίπεδο παροχών θα ήταν καλύτερα από το σημερινά; Και το τρίτο που μου έρχεται στον νου με αφορμή το μεγάλο σκάνδαλο της κλοπής των φαρμάκων για καρκινοπαθείς μέσα από νοσοκομεία του ΕΣΥ και πανεπιστημιακές κλινικές είναι πώς να μη φάνε τον Αλέκο τα «πιράνχας της υγείας» από την πολιτική σκηνή, όταν τους κατήγγειλε ανοιχτά από τότε; Πόσο προφανές είναι πλέον στους μεγαλύτερους, όλους όσοι έζησαν από κοντά την οικονομική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, πώς και από ποιους οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Δυστυχώς τα πιράνχας ήταν παντού…»
Μ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…