Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παράνομη σύνδεση ύδρευσης ταλαιπωρεί τη γειτονιά της Ματσίνη

Παράνομη σύνδεση ύδρευσης ταλαιπωρεί τη γειτονιά της Ματσίνη

0

Παρενέβη Εισαγγελέας για τον εντοπισμό της. Θα τοποθετηθεί κάμερα στον αγωγό

 Το θέμα της δημόσιας υγείας την περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, λόγω των λυμάτων που τρέχουν, τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οργανωτικής από τους κατοίκους

 Εδώ και πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής Ματσίνη, στην περιοχή πίσω από την πλατεία, εκεί όπου είναι το στέκι του ΠΑΚΕΘΡΑ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, λόγω της δυσοσμίας από τα λύματα που τρέχουν από τον αγωγό των ομβρίων.

Το θέμα, στη διάσταση που αφορά και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης έθιξε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οργανωτικής η κ. Αναστασία Νικολάου, μέλος του ΔΣ του συλλόγου για την προστασία και την αναβίωση της Παλιάς Πόλης. Η ίδια τόνισε ότι το πρόβλημα που εγείρεται για τη δημόσια υγεία, πέρα από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, αφού τις ημέρες των γιορτών, όταν και συνωστίζεται πολύς κόσμος έρχεται σε επαφή με το νερό στο δρόμο, το οποίο συναντά το πιο κοντινό φρεάτιο στο… Καβάκι!

Όπως ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ενήμερα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ και η δημοτική επιχείρηση έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις τους, ωστόσο δεν μπορεί να δοθεί λύση, καθώς, όπως διαπιστώθηκε υπάρχει παράνομη σύνδεση ύδρευσης από ιδιώτη κάπου στη γειτονιά. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στην Εισαγγελέα, η οποία μάλιστα της προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε την κάτοικο με το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς και τον πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστα Κουρτίδη, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις, αναμένεται να τοποθετηθεί κάμερα στον αγωγό, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές σημείο της εστίας της δυσοσμίας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…