Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν στην αστυνομία!

Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν στην αστυνομία!

0

Όταν πήγαν στην αστυνομική διεύθυνση ο ιδιοκτήτης ήταν εκεί αναζητώντας το πορτοφόλι που έχασε!

 Ο διευθυντής του σχολείου τους, του 3ου ΓΕΛ τους συνεχάρη από μικροφώνου στην πρωινή συγκέντρωση. Έπαινοι και από τον Γ. Κολλάρο

Σπουδαίο ήθος επέδειξαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης που βρήκαν ένα πορτοφόλι στο έδαφος και χωρίς να το σκεφτούν το παρέδωσαν στην αστυνομία, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πέντε συμμαθητές περπατούσαν επί της 28ης Οκτωβρίου. Στο πεζοδρόμιο βρήκαν ένα πορτοφόλι που περιλάμβανε χρήματα, κάρτες, ταυτότητα και άλλα έγγραφα και οι τρεις από αυτούς ανέλαβαν να το πάνε στην αστυνομία. Μάλιστα, όταν έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης ήταν ήδη εκεί αναζητώντας το πορτοφόλι του!

Τους μαθητές συνεχάρη από μικροφώνου στην πρωινή συγκέντρωση στην αυλή και ο διευθυντής του σχολείου για την ευγενική πράξη και το ήθος που επέδειξαν.

Σημείωμα απέστειλε στο σχολείο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κολλάρος για να επαινέσει για την πράξη. Όπως έγραψε: «πιστεύουμε ότι πράξεις αυτής της μορφής αντανακλούν και την αγωγή που δέχεται κανείς από την οικογένειά του, αλλά και το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών που πασχίζουν μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να παραδίδουν στην κοινωνία πραγματικά «μορφωμένα» παιδιά».

Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά και όσους συντέλεσαν στην ανατροφή τους, ενώ αποτελούν και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους, αλλά και υπερηφάνειας για τους νέους πολίτες της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…