Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για τα αυτοδιοικητικά τοποθετείται η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ

Για τα αυτοδιοικητικά τοποθετείται η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ

0

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο προετοιμασίας των εκλογών στους ΟΤΑ στην Ξάνθη

 Το Κίνημα Αλλαγής Ξάνθης τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου «που θα μπορούσαν να εκφράσουν και να υπηρετήσουν φερέγγυα πρόσωπα, που θα αναδείξει η τοπική κοινωνία»

Για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις πρώτες κινήσεις προετοιμασίας στο επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών τοποθετείται η τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, ασκώντας κριτική και προς τις δύο μεριές. Στο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει αποφάσεις «πίσω από κλειστές κομματικές πόρτες» και στη Νέα Δημοκρατία «χρεώνει» ενέργειες-«κομματικά φροντιστήρια» χωρίς προτάσεις, ενώ τάσσεται υπέρ της κατάρτισης ενός συνολικού σχεδίου για την πόλη με πρόσωπα που θα αναδειχθούν από την τοπική κοινωνία. Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «οι πρόσφατες πρωτοβουλίες  τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ  στον νομό μας, αναδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται τα δύο κόμματα την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση. Έναν θεσμό χειραγωγούμενό, κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο από το κόμμα, υποταγμένο σε κομματικές αποφάσεις.

Το αποδεικνύουν περίτρανα και οι δύο, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή να προχωρήσει στην ανάδειξη τοπικού κομματικού υποψηφίου, μέσα σε κλειστές κομματικές συσκέψεις. Επιβεβαιώνοντας ότι αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση ως κομματικό λάφυρο την ίδια στιγμή μάλιστα, που σε κεντρικό επίπεδο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεσμοθετεί την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση γιατί υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την σύνθεση απόψεων.

Από την άλλη, η ΝΔ διοργανώνει εκδηλώσεις  <<κομματικά φροντιστήρια>> για το νέο νόμο, χωρίς να καταθέσει ούτε μία πρόταση για την ανάγκη μιας νέας ισχυρής αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώνοντας ότι για τη ΝΔ το συγκεντρωτικό κράτος είναι ακόμη εδώ!

Ως Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης με βασικό μοχλό την αποκέντρωση με ισχυρή αυτοδιοίκηση. Με τον ουσιαστικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και της ανάπτυξης στους Δήμους και στις Περιφέρειες με μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

Με την κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για την πόλη, αποτέλεσμα διαλόγου με τους φορείς, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Ενός σχεδίου φερέγγυου και τολμηρού, που θα απαντά στις ανάγκες των κατοίκων της, που θα αποτυπώνει τους στόχους, την προοπτική, αλλά και το όραμα για την Ξάνθη της επόμενης δεκαετίας.

Ένα σχέδιο που θα μπορούσαν να εκφράσουν και να υπηρετήσουν φερέγγυα πρόσωπα, που θα αναδείξει η τοπική κοινωνία. Πρόσωπα που προέρχονται από τις προοδευτικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και όχι οι εκλεκτοί κομματικών γραφείων και παραγόντων.

Γι’ αυτό στο Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστούμε με την δική σας συμμετοχή να αλλάξουμε τις πελατειακές λογικές, του σκληρού συγκεντρωτικού Κράτους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…