Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Απαλλαγές για τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο Δροσερό

Απαλλαγές για τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο Δροσερό

0

Ο βασικός κατηγορούμενος που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά από καταγγελία του Ι. Καμαρίδη δεν εμφανίστηκε στη δίκη ούτε εκπροσωπήθηκε νομικά

 

Αθώος για ηθική αυτουργία ο δεύτερος κατηγορούμενος

 

 

Εκδικάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης μια υπόθεση που αφορούσε τις δημοτικές εκλογές του 2014. Ειδικότερα πρόκειται για την υπόθεση κατά την οποία συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο χέρι μετά από καταγγελία του γιατρού και υποψήφιου στις εκλογές κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη . Γιασάρογλου Ταϊφούρ κάτοικος Δροσερού. Εναντίον του ασκήθηκε εισαγγελική δίωξη για «Διενέργεια πράξης υπέρ ενός υποψηφίου μέσα σε κατάστημα ψηφοφορίας στις δημοτικές εκλογές κατ’ εξακολούθηση». Στο εδώλιο οδηγήθηκε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος – Πρότυπο», Δημήτρη Πετρόπουλος του οποίου το όνομα έφερε το σταυρό στο ψηφοδέλτιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Να σημειώσουμε ότι το αδίκημα που τελέστηκε στις 18 /5/2014 μετά από με αναβολή εκδικάστηκε την Παρασκευή.

Απαλλάχθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος σημείωσε πως κατόπιν πληροφοριών πήγε ο ίδιος στο Δροσερό και παράλληλα ειδοποίησε την αστυνομία που τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω και κατέσχεσε και τα ψηφοδέλτια. Να σημειώσουμε ότι ενώ ο κ. Πετρόπουλος παρίστατο στη δίκη μαζί με τον συνήγορό του κ. Μιχάλη Μηλαράκη, ο βασικός κατηγορούμενος ήταν απών αλλά ούτε εκπροσωπήθηκε νομικά. Ο κ. Μηλαράκης υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε τίποτε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος μοίραζε ψηφοδέλτιο με σταυρό στο όνομά του και πως παράλληλα η πράξη του κατηγορούμενου δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα αφού ο κ. Πετρόπουλος δεν εκλέχθηκε και ήλθε μάλιστα 33ος . Επισημαίνεται πως στο κατηγορητήριο υπήρχε η διατύπωση πως» αυτή η πράξη είχε ως συνέπεια να εκλεγεί». Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των δύο λόγω αμφιβολιών και το προεδρείο έκανε αποδεκτή αυτή την πρόταση. Ο κ. Καμαρίδης μιλώντας στο «Ε», δεν σχολίασε την απόφαση ωστόσο διατύπωσε ερωτήματα αναφορικά με το γεγονός ότι ο κ. Γιασάρογλου αθωώθηκε ενώ δεν παρέστη στην δίκη ούτε εκπροσωπήθηκε. Ανέφερε δε πως θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να ασκήσει έφεση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Συνελήφθη η γυναίκα που άρπαξε τσάντα ηλικιωμένης

Σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθ…