Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΘ:500 πολίτες και 130 καθηγητές συμμετείχαν στον τρίτο κύκλο διαλέξεων

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΘ:500 πολίτες και 130 καθηγητές συμμετείχαν στον τρίτο κύκλο διαλέξεων

0

Τελετές λήξης πραγματοποιήθηκαν στις έξι πόλεις της ΠΑΜΘ όπου πραγματοποιούνται οι διαλέξεις και οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής

 Με βελτιώσεις, με βάση όσα επισημάνθηκαν, θα σχεδιαστεί το πρόγραμμα της νέας χρονιάς

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κύκλος των διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δομής δια Βίου Μάθησης – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της δράσης την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.) παραδίδουν, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

«Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημητρίου Πέτροβιτς, του Πρυτανεύοντος του Δ.Π.Θ. Σταύρου Τουλουπίδη και του Πρύτανη Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. Δημήτρη Μπαντέκα, υλοποιήθηκε στην πράξη η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία, και θεσμοθετήθηκε πλέον στη συνείδηση των πολιτών και των καθηγητών η ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης», είναι το σχόλιο του απολογισμού με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου από την πλευρά της Περιφέρειας.

Σε όλες τις πόλεις της ΠΑΜΘ πραγματοποιήθηκαν τελετές λήξης, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων, «όλοι μαζί μπορούμε να αντέξουμε τις προκλήσεις των καιρών. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε σε γνώσεις και να γίνουμε καλύτεροι, μέσα από τις διαλέξεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Οι συμμετέχοντες πολίτες και καθηγητές συμπλήρωσαν σχετικές φόρμες αξιολόγησης της δράσης. Οι προτάσεις και επισημάνσεις θα ληφθούν υπόψη από την Οργανωτική Επιτροπή κατά τον σχεδιασμό της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019».

 Απολογισμός τρίτου κύκλου

Για την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 130 Καθηγητές και Ειδικοί Επιστήμονες των Σχολών του Δ.Π.Θ. και Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. μοιράστηκαν σε διάστημα 15 εβδομάδων, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας, εξειδικευμένες γνώσεις και συνδιαλέχτηκαν με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των διαλέξεων στις εξής εννέα θεματικές ενότητες:

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη

• «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

• «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ν. Ορεστιάδα:

• «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

• «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

• «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ»

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

• «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

• «ΖΩ – ΕΝΕΡΓΩ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ»

• «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

• «Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

 Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς κρούσμα παραμένει η Ξάνθη

Εννιά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη και τέσσερα στην Καβάλα   Τα κρούσματα του τελευταί…