Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 700 νέοι χορευτές γιόρτασαν το 10ο Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

700 νέοι χορευτές γιόρτασαν το 10ο Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στην Κομοτηνή

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Δήμος Κομοτηνής μέσο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού διοργάνωσαν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, με μεγάλη επιτυχία, το 10ο Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε μια εποχή που όλα ξεθωριάζουν, η μεγαλοσύνη της ποντιακής μας παράδοσης συναντήθηκε, στην πόλη της Κομοτηνής, με περισσότερους από 700 χορευτές παιδικής και εφηβικής ηλικίας, προερχόμενους από τον Έβρο, την Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και την Δράμα. Οι οποίοι ως μια αδιάσπαστη ενότητα οραματίζονται το μέλλον τους και υποκλίνονται με σεβασμό στο παρελθόν τους, δείχνοντας σε όλους, ότι οι ιστορικές διαδρομές της ποντιακής καταγωγής δεν χάνονται αλλά επιμένουν, αντιστέκονται και δημιουργούν ανεξάρτητους και σκεπτόμενους ανθρώπους.

Μέσα από το χορό και το τραγούδι, πλαισιωμένο από τους ήχους των μουσικών οργάνων ανά περιοχές του Πόντου, τα μικρά ποντιόπουλα ενωμένα χέρι με χέρι προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας στον κόσμο, που δεν σταματούσε να τα καταχειροκροτεί με ενθουσιασμό. Στα μάτια, των οποίων, έβλεπε να ανατέλλει περίτρανα, το μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων του Ποντιακού Ελληνισμού. Του αείμνηστου Κωνσταντίνου Τσιαβδαρίδη, για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό. Την τιμητική  πλακέτα, του οποίου, παρέλαβε ο γιός του Δημήτριος Τσιαβδαρίδης. Και η Αλεξάνδρα Ξενοδοχίδου για την προσφορά της στην μουσική ποντιακή παράδοση, η οποία ευχαρίστησε το κοινό, προσφέροντας του ένα ποντιακό τραγούδι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…