Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 2 εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

2 εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

Προθεσμία έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου

 

Ο δήμος Αβδήρων θα προλάβει 2 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών.

 

Αναλυτικά οι θέσεις και οι ειδικότητες

 

Κωδικός Θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
301 ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΕΝΙΣΕΑ ΔΕ Ηλεκτρολόγων 8 μήνες 1
302 ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΕΝΙΣΕΑ ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 8 μήνες 1
ΣΥΝΟΛΟ 2        

 

Οι υποψήφιοι των παραπάνω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΓΕΝΙΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, Τ.Κ. 67064 απευθύνοντάς την στο γραφείο προσωπικού υπόψιν κ. Γκοβέση Γεωργίου, κας Κοτσάνη Αναστασίας (τηλ. Επικοινωνίας: 2541352517-516) σε προθεσμία 10 ημερών από την τελευταία δημοσίευση και έως την 18-05-2018.

Ανοίγουν οι προσλήψεις πυροπροστασίας

 

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2018

 

 

Ακόμη και εντός της εβδομάδας θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στη δασοπροστασία, το οποίο αφορά 5.066 θέσεις 8μηνης εργασίας.

Η απαραίτητη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ έχει ετοιμαστεί και απομένει η έγκριση του ΑΣΕΠ, ώστε να οριστικοποιηθεί το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις σε τεχνικά ζητήματα, είναι εφικτό ακόμα και την Παρασκευή να δοθεί η εκκίνηση της διαδικασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν προκύψουν προβλήματα της «τελευταίας στιγμής», η έναρξη της διαδικασία θα μεταφερθεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής δικαιούχων.

Οι ωφελούμενοι ηλικίας άνω των 25 ετών θα λάβουν ως αμοιβή έως 495,25 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι ηλικίας έως 25 ετών θα λάβουν αμοιβή έως 431,75 ευρώ.

 

To πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους:

  • Η συγκεκριμένη δράση καταρτίζεται από τη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.
  • Η δράση απευθύνεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Περιφερειών της χώρας.
  • Στόχος είναι να επανασυνδεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και άλλες ευάλωτες ομάδες με την αγορά εργασίας. Επίσης, να βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή τους, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, να υπάρξει σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να προστατευθούν τα δάση από τις πυρκαγιές.
  • Σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις η χρονική διάρκεια του προγράμματος μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα και 15 ημέρες, πέραν του οκταμήνου που ισχύει για όλους τους ωφελούμενους.
  • Ωφελούμενοι είναι Έλληνες πολίτες που ανήκουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:

1) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

2) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3) Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4) Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

5) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών.

6) Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

7) Εγγεγραμμένοι άνεργοι – δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

  • Τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες:

2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας.

3) Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.

4) Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό διαβάθμιση που ξεκινάει από τα 3.500 ευρώ.

5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

6) Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, ανήλικων ή και ενήλικων.

7) Δικαιούχοι ΚΕΑ.

  • Εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσκομιστεί το απαραίτητο συστατικό σημείωμα, ο επιβλέπων φορέας πρέπει να αναγγείλει την πρόσληψη του ανέργου.
  • Το ΑΣΕΠ ελέγχει τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Οι αιτήσεις και οι προθεσμίες θα ανακοινωθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.

 

Έρχονται δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

 

Για άνεργους πτυχιούχους και μακροχρόνια ανέργους 55 – 67 ετών

 

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προκηρυχθούν ακόμη δύο προγράμματα από τον ΟΑΕΔ που αφορούν, πτυχιούχους αλλά και μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55-67 ετών.

Το πρώτο, που στοχεύει στην ανάσχεση του φαινομένου διαρροής εγκεφάλων (brain drain) θα απευθύνεται σε νέους 18-29 ετών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, με στόχο την απασχόληση 15.000 άνεργων νέων, με έμφαση στους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Οι νέοι θα απασχοληθούν για 12-15 μήνες και θα επιχορηγηθούν με το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ για νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για νέους άνω των 25 ετών.

 

Το δεύτερο αφορά την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών κι έρχεται ως τροποποίηση παλαιότερου προγράμματος, το οποίο “άνοιξε” στις 5 του περασμένου Σεπτεμβρίου και παραμένει ανοικτό μέχρι την πλήρωση των 10.000 θέσεων. Με την τροποποίηση προστίθενται ως εν δυνάμει εργοδότες εκτός από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι Δήμοι και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η επιχορήγηση 12 μήνες με δυνατότητα όμως επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του εργοδότη. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ τον μήνα

 

anergoi xanthi

Ποιοι δικαιούνται για δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

 

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν

 

Βασική παροχή του ΟΑΕΔ αποτελεί το επίδομα ανεργίας. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

 

Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:

 

Πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής

Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).

Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ

Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή

Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)

Να μην αυτοαπασχολούνται

Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…