Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13,5 εκ. ευρώ για δύο νέους ΧΥΤΥ σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

13,5 εκ. ευρώ για δύο νέους ΧΥΤΥ σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

0

Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο έργα που αφορούν στην κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 8.288.298 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής χωρητικότητας 368.000 κυβικών μέτρων στην περιοχή Εσκί Καπού του Δήμου Καβάλας, δίπλα στην έκταση όπου βρίσκεται σήμερα ο ΧΥΤΑ της περιοχής. Ο νέος ΧΥΤ θα εξυπηρετεί τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων λειτουργίας του θα εξυπηρετεί επιπλέον και τις ανάγκες του Δήμου Θάσου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η  Αναπτυξιακή Α.Ε. Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ).

Το δεύτερο έργο, το οποίο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, είναι προϋπολογισμού 5.279.656 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή ενός νέου ΧΥΤΥ χωρητικότητας 645.000 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία «Μαυρότοπος» του αγροκτήματος Ποτάμου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του νέου ΧΥΤΥ υπολογίζεται στα 10 έτη.

Και τα δύο αυτά έργα προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η κατασκευή τους θα συμβάλει στη λύση ενός σημαντικού ζητήματος της περιοχής, αυτό της τελικής διάθεσης των υπολειμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία των αποβλήτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…