Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 1 θέση Βρεφονηπιοκόμου στον Δήμο Τοπείρου

1 θέση Βρεφονηπιοκόμου στον Δήμο Τοπείρου

0
dimarxio topeirou

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Μέχρι και 14 Μαΐου 2018

 

Ο Δήμος Τοπείρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, στο Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.)» Δήμου Τοπείρου.

 

Φορέας ειδικότητα αριθμός
(Κ.Π.Φ.Α.)» Δήμου Τοπείρου ΤΕ Βρεφονηπιοκόμου 1

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

 

Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας

Αρ. Προκήρυξης: (463 ΑΔΑ: 7ΤΨ5ΟΛΤΧ-2ΨΗ)

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.)»

Δήμου Τοπείρου,

Εξοχή, Τ.Κ. 67200, Ν. Ξάνθης,

υπόψη κας Σοφίας Λερίδου (τηλ. επικοινωνίας: 2541094344).

ΟΑΕΔ: Έρχονται τρία προγράμματα για 17.000 ανέργους

 

 

Στην υλοποίηση τριών προγραμμάτων για 17.000 ανέργους, θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ τους επόμενους μήνες. Ειδικότερα πρόκειται για προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις πλήρους απασχόλησης για χιλιάδες ανέργους. Θα δώσουν ευκαιρίες κατάρτισης νέων ηλικιακά ανέργων. Θα υποστηρίξουν την δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Με αφετηρία τον Μάη, ο ΟΑΕΔ θα «ξεδιπλώσει» τα τρία συγκεκριμένα προγράμματα, όπως επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις της και η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

1) Πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ εντός του Μαΐου.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος προορίζονται για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.

Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η κατανομή των 10.000 θέσεων θα γίνει μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων και θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ( Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη την χώρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος

— Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

 

— Μακροχρόνια άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

— Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας (1) ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

2) Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Εντός του Ιουνίου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών για 4.500 νέους άνεργους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών).

Δικαιούχοι: ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

Διάρκεια προγράμματος: συνολικά 14 μήνες (10 μήνες επιχορήγησης και 4 μήνες δέσμευση).

Το ύψος επιχορήγησης είναι 360 ευρώ το μήνα για κάλυψη μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

4) Επιδότηση 2.500 ανέργων για δημιουργία επιχείρησης

Πρόγραμμα για 2.500 ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης, ετοιμάζεται να προωθήσει ο ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Καλοκαίρι και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018

Το “Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών” θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Τα Στάδια του προγράμματος είναι:

1.5000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

  1. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
  2. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες.
  3. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων.

 

 

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Τον Ιούνιο η προκήρυξη για 30.000 ανέργους

 

Με καινοτομίες

 

Έως 30.000 άνεργοι, πρόκειται να προσληφθούν από τον Ιούνιο και μετά, σε οκτάμηνες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει από το υπουργείο Εργασίας, θέλει οι συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης να διαχωρίζονται ως εξής: 25.000 στους Δήμους και 5.000 στις Περιφέρειες.

Στόχος είναι άμεσα να τεθεί σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλωθούν οι ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις, από όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Εάν τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τότε τον Ιούλιο θα προκύψουν οι τελικοί ωφελούμενοι και θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις.

Όλα τα παραπάνω συγκαταλέγονται στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας να αξιοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγεται η δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης, όσο γίνεται πιο στοχευμένων, ανά Περιφέρεια.

Στις καινοτομίες που ετοιμάζονται συγκαταλέγεται και η χορήγηση πιο εξειδικευμένης πιστοποίησης για όσους επιλεχθούν να δουλέψουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε τεχνικά επαγγέλματα (πχ κηπουροί, χτίστες κλπ). Η πιστοποίηση θα χορηγείται από τα αρμόδια Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…