Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα …παράπονά τους στον Στρατηγό είπαν οι φορείς της Ξάνθης

Τα …παράπονά τους στον Στρατηγό είπαν οι φορείς της Ξάνθης

0
pazari xanthis-empros

Για το θέμα της παραχώρησης του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Ν. Ζυγό για λειτουργία λαϊκής αγοράς – Σύμφωνα με πληροφορίες τους … έδωσε δίκιο ο Στρατηγός

 

 

Δήμαρχος Αβδήρων Δ. Τσιτιρίδης: «Δεν πήραμε τελική απόφαση… θα καλέσουμε τους φορείς της Ξάνθης στο επόμενο Συμβούλιο»

 Η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης στο πλευρό των μικροπωλητών

 

 

Τα …παράπονά τους στον Στρατηγό Διοικητή του Δ. Σ.Σ. κ. Γιώργο Καμπά είπαν 12 θεσμικοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νομού μας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε από την έγκριση του αιτήματος από το υπουργείο Άμυνας, παραχώρησης του χώρου του στρατιωτικού αεροδρομίου του Ν. Ζυγού στον δήμο Αβδήρων προκειμένου να λειτουργήσει μια νέα μεγάλη λαϊκή αγορά. Η σύσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και οι εκπρόσωποι των φορέων επιχειρηματολόγησαν υπερασπιζόμενοι τις θέσεις τους, εστιάζοντας κυρίως στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στον κύκλο εργασιών τους η λειτουργία ενός νέου μεγάλου Παζαριού 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και πόσο επιπλέον θα επιδεινωθεί η ήδη «τραυματισμένη» εικόνα της αγοράς της Ξάνθης.

Τους έδωσε δίκιο ο Στρατηγός…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και ο κ. Καμπάς άκουσε με προσοχή τους φορείς ενώ παραδέχτηκε πως όταν του υποβλήθηκε το αίτημα πριν 3 μήνες από τον δήμο Αβδήρων δεν εξέτασε αυτές τις παραμέτρους αλλά το γεγονός ότι ένας δήμος ζητά ένα χώρο από τον στρατό για να τον χρησιμοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και για το λόγο αυτό – όπως είπε – μεταβίβασε το αίτημα στο υπουργείο με θετική εισήγηση. Έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που του μετέφεραν και μάλιστα τους βρήκε δίκιο που αντιδρούν…

Στο δια ταύτα, το μπαλάκι περνά στον δήμο καθώς μόνο το Δημοτικό Συμβούλιου μπορεί να κάνει ανάκληση της απόφασης και όχι ο Στρατηγός κ. Καμπάς. Έτσι τώρα οι φορείς στρέφουν τα βλέμματα στον δήμο Αβδήρων και περιμένουν …νεύμα για συνάντηση από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη. Να σημειώσουμε πως πρόκειται να απευθυνθούν στον δήμαρχο Ξάνθης, στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και στον περιφερειάρχη ΑΜΘ στο επόμενο διάστημα προκειμένου να τους κάνουν κοινωνούς του προβλήματος τους ζητώντας την στήριξή τους.

tsitiridis2Τσιτιρίδης: «Δεν πήραμε τελική απόφαση… θα καλέσουμε τους φορείς στο επόμενο Συμβούλιο»

Απ’ την πλευρά του ο κ. Τσιτιρίδης μιλώντας στο «Ε» έπιασε το νήμα από την αρχή. Συγκεκριμένα είπε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά ΑΜΘ κ. Η. Συμεών εκπροσωπώντας τους συλλόγους Μικροπωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών τους υπέβαλλε αίτημα για λειτουργία Λαϊκής αγοράς στον συγκεκριμένο χώρο. Ο δήμος ως όφειλε έκανε αίτημα προς τον Στρατό προκειμένου να έχει την έγκριση και όταν αυτή δόθηκε τότε το έφερε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Θέλω να διευκρινίσω πως με την απόφασή μας αυτή εκφράζεται η πρόθεσή μας. Δεν είναι η τελική απόφαση. Στο επόμενο συμβούλιο θα καλέσουμε τους φορείς, θα ακούσουμε τις απόψεις τους, θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσουμε». Ο κ. Τσιτιρίδης δεν δέχτηκε εκ των προτέρων να δεσμευτεί για μια θετική ή όχι εισήγηση απ’ την πλευρά του αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και ότι η εισήγηση θα διαμορφωθεί από την συζήτηση. Αναφερόμενος ωστόσο στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατ’ αρχή απόφαση – πρόθεση του Δ.Σ. Αβδήρων είπε: : «Δεν μπορεί να είναι όλοι θετικοί με τις αποφάσεις μας».

Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης στο πλευρό των μικροπωλητών

Σύμμαχος στην αίτημα των μικροπωλητών δηλώνει η «ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ». Με ανακοίνωση της παίρνει θέση: «Την ώρα που οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί τσακίζουν τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες, την ώρα που τα πολυκαταστήματα έχουν κυριεύσει τις αγορές και περιθωριοποιήσει τους μικρούς ΕΒΕ, την ώρα που μας πνιγεί η υπερφορολόγηση, οι θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς απόρριψαν ομόφωνα το αίτημα του σωματείου μικροπωλητών Ξάνθης για την δημιουργία παζαριού στο χώρο του αεροδρόμιου στο Ν. Ζυγό Ξάνθης στρέφοντας τους συναδέλφους ενάντια στους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών! Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ απορρίπτει τη λογική του “εμφύλιου σπαραγμού” όταν τα πολυκαταστήματα αποδεκατίζουν ασταμάτητα κάθε είδους μικροεπαγγελματία.».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …